Jump to content

Изјава Њ.С.П. Г. Г. Иринеја о А. Вучићу

Оцени ову тему

Изјава Њ.С.П. Г. Г. Иринеја о А. Вучићу  

30 члановâ је гласало

1. 1. Изјава Њ.С.П. Г. Г. Иринеја о А. Вучићу: примерена или скандалозна?

• примерена
      4
    • скандалозна
      26

Препоручена порука

-On je, međutim, poručio da će dati sve od sebe da ''mi racionalno sagledamo šta najviše mozemo da dobijemo, a najmanje da izgubimo… Daću sve od sebe, iako ću znati da bi mi to bio kraj političke karijerе'', poručio je-. Изјава коју је на телевизији Хепи, у емисији ''Ћирилица'', у децембру месецу 2017. године, дао председник Републике Србије Александар Вучић. Шта је хтео рећи, време ће показати. За промену, па и најмању промену граница Републике Србије треба да се распише, између осталог, и референдум. Никада нећу гласати ни за најмање отуђење Косова и Метохије, а камоли његово отуђење у целини. То не заслужују животи погинулих јунака дати за одбрану српске територије. Како је у ЕУ то најбоље да питамо Хрвате, где читам данас да је њихов пензиони систем у великим проблемима. Исто тако, пре пар месеци, прочитах да су добили инструкције од те ЕУ да трговци и најобичније оне танке кесе које се лако покидају од терета од сада морају да наплаћују грађанима у маркетима. Код мене, у мом граду, је постојала фирма која је била лидер по производњи, а самим тим и по платама радницима. И онда добише инструкције, додуше за време раније структуре власти, да се иста мора приватизовати. Та фирма више не постоји. ЕУ од Србије жели да направи само једно потрошачко друштво при чему тешко да можемо имати неку већу производњу. То велике, мултинационалне компаније са седиштима  широм Европе, неће да дозволе. Од нас само желе да направе још једну колонију. А сва уцена око Косова и Метохије ће бити због учлањења у ЕУ. Мени лично ЕУ не треба. Велика Британија се борила против референдума за отцепљење Фокландских острва, Шпанија против отцепљења Каталоније, Израел се исто бори за своје територије, када неко помене Америци отцепљење неке њене државе - одмах на улице изводи војску Националне гарде итд. итд, тако да.. Политички се треба борити, а превасходно Богу молити, јер, док се ми као народ не окренемо Богу, неће нам бити добро. Лепо се каже у Светом Писму: ''А знамо да Бог не слуша грешнике, него ако ко Бога поштује и вољу Његову твори, тога слуша''. А ни једна сила није била вечна, па неће ни сила ових који тероришу и намећу своју вољу широм света.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 часа, Брка Жарковачки рече

Гласање је анонимно, изволите гласајте и баците коју мисао ...

Чекај што ниси покренуо и гласање за Амфилохијеву изјаву, од куд сад ти двоструки стандарди?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Брка Жарковачки рече

Ако је тако, што сумњам, онда је ствар још гора; ено на Викиликсу има црно на бело: Вучића су на власт довеле САД, Британија и Немачка да потпише независност Косова. То и врапци знају до сада. Нема ту шта да се прича о А. В. као борцу за народ на Косову или било где. Он је један обичан епигон.

У том светлу ово је потпуно бесмислена изјава патријарха. И улизивачка. Најбоље да је мудро рекао да се Црква не меша у политику и мирна Бачка.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, GeniusAtWork рече

Изјава да треба да "благодаримо Господу" што нам је "подарио" неког, било ког, политичара 

Јесте, али је у складу са заповешћу да се молимо за оне који су на власти. :D

Гласам за опцију 3 - смешна. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Због овога би требало умировити патријарха, а митрополита довести на његово место, где је требало и од почетка да се нађе.

Подсећам, кад се бирао патријарх, митрополит је био први, а Иринеј нишки други. Након интервенције Светог Духа (у лику рандом-Гаврила :ani_biggrin:) други је постао први, а први је остао митрополит. Испало је да Свети Дух не живи у Цркви и Архијерејском сабору, него у неком архимандриту са згодним именом. Па могли су тако и његовог имењака из Привине главе да метну да извлачи те лото-куглице - каква је разлика?

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Жељко рече

Чекај што ниси покренуо и гласање за Амфилохијеву изјаву, од куд сад ти двоструки стандарди?

Амфилохијева изјава је била на месту, нема шта да се гласа. У ствари, можда и може: да ли је био благ или преблаг? Ја мислим преблаг.

пре 55 минута, Џуманџи рече

Јесте, али је у складу са заповешћу да се молимо за оне који су на власти. :D

Јесте, само што се овде патријарх није "молио за власти" него "благодарио" за једног појединца, државног службеника са именом и презименом. Улизивао се појединцу. Разлика је велика и нема везе са заповешћу.

пре 34 минута, ana čarnojević рече

nema tu sta da se glasa, reko Krlo kako stoje stvari. 

Крло је највећи смрад ког сам видео задњих 20 година на политичкој сцени.

Подели на овим сајтовима

Sve bi možda i ostalo u duhu vere, da ova izjava nije skandalozno politikanska i nema koristi za Crkvu.

Ne znam koliko je vas primetilo, pred kraj svog poziva naš svetejsiji Patrijarh je rekao,pomalo smuseno jer verovatno to ne beše od Duha Istine da:(parafraziracu), veru u to blagodarenje Gospodu na Aleksandru Vucicu, možemo i da VIDIMO a ne samo da je osećamo kao veru. Dakle mi plodove blagodarnosti Gospodnje, dobro vidimo u delima samog Aleksandra Vučića.

Vaša svetosti mene vaš lični vid, ničim ne obavezuje.

Ja zaista kao Crkven čovek, nisam mislio da ću ikada morati doći u poziciju da raspravljam sa nekim, da li su dela Aleksandra Vučića bogougodna i da me on svojim delima obavezuje na blagodarnost Gospodu Bogu.

Ja se i dalje po veri svojoj obavezujem da ću se moliti za ljude na vlasti ali ne i za njihova nedela, niti ću blagodariti Gospodu, za ono sto Srbiju neminovno vodi u nistavilo.

Tako ja vidim i to je moja licna izjava i nikad je ne bih zloupotrebio u nekoj od beseda gde bi mogla imati za nekog i obavezujući karakter.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Иако ме никако не радују ова политичка препуцавања трудим се да се не бринем око тога, ево сада ће Сабор за 4 месеца и надам се да неће пред Сабор да се посвађају око политике јер треба и друге ствари да се решавају. Расколи, секте, педофилија, богаћења, поремећаји, проневере, протеривања, пад угледа Цркве, бела куга, егзодус лекара из земље, пропадање просвете и васпитања...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vladan3 рече

Иако ме никако не радују ова политичка препуцавања трудим се да се не бринем око тога, ево сада ће Сабор за 4 месеца и надам се да неће пред Сабор да се посвађају око политике јер треба и друге ствари да се решавају.

У праву си, али видећеш да ће чак и на Сабору политика бити наметнута и у центру пажње. Ем што се друштвене ствари одвијају у том правцу, ем што владике баш и не воле конкретна решења.

Подели на овим сајтовима

Ако власт издаје државу како неки тврде нека се покрену генерали и официри. То је њихов посао а посао цркве је да проповеда јеванђеље и брине о спасењу људских душа. Држава ко држава, сад је има сад је нема, колико их се измењало у задњих сто година:

Краљевина Србија

Аустроугарска и бугарска окупација

Краљевина СХС/Краљевина Југославија

Немачко-италијанско-бугарско-мађарска окупација и геноцидна НДХ

ФНРЈ/СФРЈ

СРЈ

Србија и Црна Гора

Република Србија

Странке и власти (окупаторске, неокупаторске, "народне"...) се мењају, а црква је та која треба да остане чиста.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Брка Жарковачки рече

Јесте, само што

Ма, спрдам се, заиста не могу да будем озбиљна. Ко би рекао да Бог може да послужи и за ботовање? :)) Он ди адр хенд, не знам што се и чудим, одавно нико жив не пази шта прича. 0703_read

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, GeniusAtWork рече

Svaka čast patrijarhu Irineju na izjavi.
(Lili, 9. januar 2018 22:28) 

# Link komentara

12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:

...

jtl2jq.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vladan3 рече

Иако ме никако не радују ова политичка препуцавања трудим се да се не бринем око тога, ево сада ће Сабор за 4 месеца и надам се да неће пред Сабор да се посвађају око политике јер треба и друге ствари да се решавају. Расколи, секте, педофилија, богаћења, поремећаји, проневере, протеривања, пад угледа Цркве, бела куга, егзодус лекара из земље, пропадање просвете и васпитања...

Држава има богату архиву аргумената о неправилностима које су се догађале у цркви и држи их у шаци. Такође их уцењује  са веронауком у школама, пошто већина вероучитеља нема адекватну диплому што је законом забрањено, а ту је и повраћај земље и остале имовине........

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Протомајстор рече

Па могли су тако и његовог имењака из Привине главе да метну да извлачи те лото-куглице - каква је разлика?

Колико сам ја обавештен Гаврило из Привине Главе се упокојио пре око месец дана...

Подели на овим сајтовима

Mislim da je izjava patrijarha samo ublažavanje negativnih efekata. Tipa aj da ga ne pljujemo baš svi i odma :-D . Patrijarh je učen i intelligentan čovek inače ne bi bio tu gde jeste, razlog za ovu izjavu videćemo uskoro.

Послато са C6603 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...