Jump to content

Molitveni zivot nas

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Плаво Небо рече

Е ;) немо' да ти обријемо бркове :)))

:))

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Evo recimo jutros, jedva ustadoh i polomih se tako snena do doma zdravlja na fizikalnu terapiju i umotali me u one zice i ja tako moram da sedim pola sata i resim cvrsto da se molim Isusovom molitvom i tako ja krenem, gledam u sat i brojim molitvu po molitvu i odjednom mi iskoci slikovita ideja za plakat koji moram da dostavim za dva dana, pa se tu udubih u to, onda se prenuh i nastavim molitvu al odjednom mi izlete misao da sam ostavila ves da se prosusi na peci i zaboravila na njega, sledeca misao je izgoreo ves, pozar, haos... i tako prodje mojih pola sata.

Da Bog da je jedna molitva valjala.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Брка Жарковачки рече

@Danijela где си, побожњаци су ти преотели тему?! :D

:kriminalac:

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Danijela рече

al odjednom mi izlete misao da sam ostavila ves da se prosusi na peci i zaboravila na njega, sledeca misao je izgoreo ves, pozar, haos...

Знаш ли ону мисао од оца Тадеја "...биће ово, биће оно, кад оно ништа неће бити" 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Ta misao slabo radi kod mene, vec sam imala nekoliko opasnih situacija i propale imovine zbog svoje smetenosti.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Danijela рече

Ta misao slabo radi kod mene, vec sam imala nekoliko opasnih situacija i propale imovine zbog svoje smetenosti.

Ја нешто не верујем да си ти сметена (само тек тако), него си преоптерећена, и вероватно си особа која мисли о хиљаду ствари. Да те мало на даљински прочитавам :)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

@Danijela ne dozvoli da ti spamuju temu...:pcelica:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Плаво Небо рече

Много ми је тешко да се концентришем на молитву, али, исто тако знам да ми молитва ништа не значи ако своје мисли не посветим истој, већ, ''лутам'' разноразним, другим, мисаоним ''пределима''. Сматрам да човек не треба да прича о свом молитвеном правилу, осим, својој будућој супрузи која треба да буде упозната са животом свога будућег мужа. То не значи да сам мишљења да у Браку треба наставити са истим молитвеним правилом, напротив, ако жена и није толико побожна, али, па ипак жели да живи са побожним мужем, сматрам, у том случају, муж треба да се договори са својом женом шта ће читати од молитава, а све да јој побожност у Браку не буде сувише велико оптерећење. Јер, како каже Свети апостол Павле у посланици Јеврејима: ''Јер, Ви који би по годинама требало да сте учитељи, опет треба да се учите почетним основама ријечи Божијих и такви постадосте да вам треба млијеко, а не јака храна. Јер, који год се храни млијеком, неискусан је у знању праведности, јер је дијете. А јака храна је за савршене, чија су чула навиком извјежбана за разликовање и добра и зла''. Муж је дужан својој жени да снисходи из Љубави, а не да себе сматра за бићем које је узвишеније и да се горди због своје побожности. Него, да заједно узрастају. Ето, још једном, сматрам да је молитвено правило нешто лично :) Праштајте ми ако погреших али ми није намера да спутавам и друкчија мишљења, супротна од овога.

Жена која се меша у простор између мене и Господа и квари тај однос постаје вишак.....:)))

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Плаво Небо рече

У том случају, а ти читајући молитву понављај у себи ''Христе помози''. Подај Христу свој терет, како и каже Свето Писмо, да те одмори мало.

Zašto bi uopšte trebalo da se čitaju molitve?

• Свиђа ми се 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Trifke рече

Zašto bi uopšte trebalo da se čitaju molitve?

Za sve (neprijatne i prijatne ljude, (s)pokojne i živahne ...) i svja (bolest i zdravlje, besparicu i bogatsvo....).

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Danijela рече

Evo recimo jutros, jedva ustadoh i polomih se tako snena do doma zdravlja na fizikalnu terapiju i umotali me u one zice i ja tako moram da sedim pola sata i resim cvrsto da se molim Isusovom molitvom i tako ja krenem, gledam u sat i brojim molitvu po molitvu i odjednom mi iskoci slikovita ideja za plakat koji moram da dostavim za dva dana, pa se tu udubih u to, onda se prenuh i nastavim molitvu al odjednom mi izlete misao da sam ostavila ves da se prosusi na peci i zaboravila na njega, sledeca misao je izgoreo ves, pozar, haos... i tako prodje mojih pola sata.

Da Bog da je jedna molitva valjala.

Ja sam odavno odustala od sebe u tom smislu - prizemna sam i puna zemaljskih briga i tačka. Kakvo ukidanje toka misli i udubljivanje u ozbiljnu molitvu za mene? Teško :D

Isusovu molitvu izgovaram samo kad sam ili mirna i slobodna ili u takvom stanju panike i straha da mi ni misli ne prolaze kroz glavu. Inače se prosto (ne uvek, ali relativno često) potrudim da pustim Boga i u te svoje brižne misli. Pomozi mi sa ovom frkom. Umiri me. Neka bude volja Tvoja. Samo me vodi, pa šta bude. Daj da ne izbije požar, bar dok je neko u stanu. I tako dalje... :))) 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

A da se ne izgubim dok izgovaram kratke molitve obično koristim brojanicu. Tako sam jedno vreme dok sam bila mlada i revnosna a mi živeli u vikendici van Beograda svaki put kad putujem pokušavala da sve vreme ponavljam Isusovu molitvu. I svaki put bih zaspala i nekoliko brojanica sam tako izgubila negde na podu autobusa... :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Kada osetim da mi se priblizava nemir bilo da ga izazovaju drugi ili ja sama, da gubim fokus, narocito na poslu gde greske mogu biti jako neprijatne, praktikujem Isisovu molitvu u sebi, iskljucim se, ne brojim koliko puta je izgovaram, dolazi mi spontano i pomaze mi, a sto je mozda malo cudno ako kroz Isisovu molitvu provucem Bogorodicu i njeno zastupnistvo pred sinom, pomoc i smirenje dolete mnogo brze.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...