Jump to content

Nektarija*

Члан
  • Број садржаја

    70
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

3 Пратилаца

О Nektarija*

  • Рођендан 02/09/1973

Скорашњи посетиоци профила

1615 посетилаца

Nektarija*'s Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

180

Форумска репутација

  1. Trudim se, mada za neke stvari će mi trebati jača vera i više truda.
  2. Pozdrav svima!!! Vidim da se tema malo podigla otkako me nije bilo. Da prijavim da sam se pričestila na Preobraženje Gospodnje.
  3. Evo mene opet! Pričestila sam se na Svetog Nikolu Čudotvorca!!!
  4. Meni se najčešće dešava da mi misli odlutaju ako znam molitve napamet, tako da sad sve molitve čitam osim svetom Nektariju Eginskom. Dobar savet si dobio na koji način da čitaš molitve da bi zadržao pažnju. Isto, ako čitam psalme u sebi, koncentracija mi je na nuli, pa ih čitam naglas.
  5. Uf, sramota me da kažem da me je takav žar napustio. Verovatno je to bio onaj žar pod dejstvom blagodati nakon krštenja. Mislim da me je i lenjost isto dohvatila. Jedno vreme sam skratila molitve, onda sam čula za molitveno pravilo Svetog Serafima Sarovskog, ali večernje sam na kraju svela samo na Oče naš, Bogorodice Djevo, molitvu Svetom Nektariju Eginskom i molitvu svojim rečima. Svaki dan čitam Sveto Pismo i pet psalama. Trudim se. Otkako je počeo Božićni post, krenula sam da čitam jutarnje i večernje molitve iz malog molitvenika, i ujutro i uveče posle molitvi isto molitva Svetom Nektariju Eginskom i na kraju svojim rečima. Kako tebi ide?
  6. Plavo Nebo ja sam nekada volela da jedem jogurt sa burekom od jabuka. Moji su jeli skorup od mleka sa šećerom. Nifada nikad nisam jela pečenu cveklu! Kako je praviš? Nije ti teško da je isečeš?
  7. Bila sam danas na Svetoj Liturgiji na praznik Vavedenje Presvete Bogorodice. Crkva je bila puna, mnogo nas se ispovedilo i pričestilo. Dva sveštenika su ispovedala. Slava Bogu. Ako Bog da idem i sutra.
  8. Pričestila sam se danas na Vavedenje Presvete Bogorodice! Ako Bog da i sutra ću. Sveštenik mi je dozvolio.
  9. Trenutno kafu sa Inkom i pitu od jabuka. Kako imate interesantne ideje za namaze!
×
×
  • Креирај ново...