Jump to content

U Nišu preminuo dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja

Препоручена порука

пре 44 минута, Juanito рече

Негде прочитах скоро да је тамо мутирао и да сад може потенцијално да зарази и вакцинисане. Милина једна...

Da, ovo je bas vec mnogo veliki problem, i nije nista licno, tice se bukvalno celog sveta.

Moje dete je vakcinisano sve po redu, ne bi nikako mogao da zamislim da smo joj to uskratili ili na neki nacin izbegli.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 109
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 55 минута, Juanito рече

Дечија парализа је скоро искорењена захваљујући вакцинама. Немогуће је добити дечију парализу од ММР вакцине осим ако неко у њу намерно не убаци активан полио вирус. Опстаје још једино у Нигерији узбог одбијања вакцинације. Негде прочитах скоро да је тамо мутирао и да сад може потенцијално да зарази и вакцинисане. Милина једна...

Naravno, nego mislim da Drasko nije mislio na polio, pokriven Diteper vakcinom, nego ekstremno retkom nuspojavom paralize kod dece usled MMR vakcine.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Grizzly Adams рече

Бити затуцани "антивакцинер" и заступати личну слободу избора су две сасвим различите ствари.

Ја лично никад не би могао да заступам да полиција некоме отима децу и силом их вакцинише. На то се своди такав закон...

Родитељима овог детета треба судити за убиство. Одбијање вакцинације је онда покушај убиства или нешто слично томе. То је исто као када би рекао да не можеш да замислиш да полиција родитељима упада у кућу и тера их да хране децу. Једина је разлика што ће нехрањена деца да осете последице врло брзо и да умру, а код вакцина се то не види одмах и захтева мало више знања да би се разумело, па лудаци имају изговор и више простора за демагогију. Деца нису власништво родитеља, него личности за себе које имају право на живот. Уколико им родитељи ускраћују или угрожавају то право, онда држава мора да реагује, а баш је то случај са вакцинама. Нису деца ствар да се третирају као приватна својина родитеља у коју нико не сме да дирне. Тотално ми је несхватљиво да је неки тамо либертаријански принцип изнад права деце на живот. Да не улазимо у то што се невакцинисањем једног (уколико је тих ”једних” довољно много, а у овом случају очигледно јесте) угрожавају сви јер тако природа функционише. Било би лепо да све можемо да стрпамо у либертаријанску коцку, ал не можемо.

Е сад, не мислим да су данас сви родитељи који не вакцинишу децу лудаци, већина су само збуњени и заплашени. Али целу ову хистерију су изазвали тотални лудаци.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Grizzly Adams рече

Бити затуцани "антивакцинер" и заступати личну слободу избора су две сасвим различите ствари.

Ја лично никад не би могао да заступам да полиција некоме отима децу и силом их вакцинише. На то се своди такав закон...

A u čemu je razlika? Ovo dete je umrlo i zbog jednih i zbog drugih. U stvari mnogo su gori borci za "ličnu slobodu". Ovi drugi makar imaju "opravdanje" u nekoj opasnosti od vakcina.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Naravno, nego mislim da Drasko nije mislio na polio, pokriven Diteper vakcinom, nego ekstremno retkom nuspojavom paralize kod dece usled MMR vakcine.

А то. Да, познате су нуспојаве и ризици од вакцина. Баш као што је познато да аутомобил може да доживи саобраћајну несрећу са тешким или смртним исходом и то са доста већом вероватноћом у односу на негативне последице вакцине. Па би опет свако нормалан родитеље који због тога одбијају да возе дете код лекара сматрао... чудним? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Родитељима овог детета треба судити за убиство.

Дете није могло бити вакцинисано јер је било лошег здравља. Тако бар кажу овде:

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/dan-i-noc-smo-bdili-nad-njim-lekari-se-danima-borili-za-zivot-decaka-koji-je-umro-od/4gkq82v

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Е сад, не мислим да су данас сви родитељи који не вакцинишу децу лудаци, већина су само збуњени и заплашени. Али целу ову хистерију су изазвали тотални лудаци.

Управо. Антивакцерску екипу треба јурити, законски и на све начине, јер смућују иначе нормалне и разумне људе који из страха не вакцинишу децу. А за разлику од равне земље или рептилијанаца, од ових прича умиру људи. У Србији већ 700 оболелих и епидемија се шири све више сваким даном.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Родитељима овог детета треба судити за убиство. Одбијање вакцинације је онда покушај убиства или нешто слично томе. То је исто као када би рекао да не можеш да замислиш да полиција родитељима упада у кућу и тера их да хране децу. Једина је разлика што ће нехрањена деца да осете последице врло брзо и да умру, а код вакцина се то не види одмах и захтева мало више знања да би се разумело, па лудаци имају изговор и више простора за демагогију. Деца нису власништво родитеља, него личности за себе које имају право на живот. Уколико им родитељи ускраћују или угрожавају то право, онда држава мора да реагује, а баш је то случај са вакцинама. Нису деца ствар да се третирају као приватна својина родитеља у коју нико не сме да дирне. Тотално ми је несхватљиво да је неки тамо либертаријански принцип изнад права деце на живот. Да не улазимо у то што се невакцинисањем једног (уколико је тих ”једних” довољно много, а у овом случају очигледно јесте) угрожавају сви јер тако природа функционише. Било би лепо да све можемо да стрпамо у либертаријанску коцку, ал не можемо.

Realno je moguce da je roditeljima ovog deteta zbog prevremenog rodjenja i nerazvijenog imuniteta savetovano da odloze vakcine, to je cesto. Nasem detetu nisu, jer se iznenadjujuce dobro oporavljao, ali mnogoj prevremeno rodjenoj deci sa problemima lekari kazu da sacekaju bar dodatnih nekoliko meseci, jer su nuspojave cesce. Ovde bi ipak bilo bolje da se rizikovalo i da su vakcine date uprkos svemu, jer neodgovorni drugi roditelji i unisten kolektivni imunitet.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Дете није могло бити вакцинисано јер је било лошег здравља. Тако бар кажу овде:

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/dan-i-noc-smo-bdili-nad-njim-lekari-se-danima-borili-za-zivot-decaka-koji-je-umro-od/4gkq82v

Онда се извињавам. Родитељи оних који су могли да вакцинишу своју децу, а нису, су криви за смрт овог детета. Надам се да могу мирно да спавају и да им је све ОК јер им није била угрожена слобода. Замислите да им је полиција ушла у кућу и да је ово дете данас живо, страшно!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Родитељи оних који су могли да вакцинишу своју децу, а нису, су криви за смрт овог детета.

Apsolutno. Dodati i one kojima je draža "lična sloboda izbora" poput Adamsa.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Онда се извињавам. Родитељи оних који су могли да вакцинишу своју децу, а нису, су криви за смрт овог детета. Надам се да могу мирно да спавају и да им је све ОК јер им није била угрожена слобода. Замислите да им је полиција ушла у кућу и да је ово дете данас живо, страшно!

Mi smo pri prvoj poseti pedijatru rekli: "Znamo da je prevremen, ali ako ne mislite da ce biti velikih problema, mi bismo ga vakcinisali po utvrdjenom rasporedu jer u okruzenju imamo mnoge antivakcere od kojih su neki imali i pertusis, pa nam je draze da ima neke nuspojave nego da umre".

I strepeli smo ozbiljno do kraja prve runde vakcina. Jer smo neke stvari u okolini vec videli, a bebac ih realno ne bi preziveo, a liberalni antivakceri su bili u fazonu "Ako se brinete za svoje dete, onda lepo celu porodicu ubacite u totalnu realno neizvodljivu izolaciju godinama umesto da moje dete primorate na vakcinaciju; a ako vam dete ipak umre od neke sprecive bolesti, nije bilo dovoljno jako i zdravo, smo najjaci prezivljavaju". 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Juanito рече

Потпуно погрешно закључивање. Сасвим су различите ствари директно угрожавање здравља (попут ускраћивања хране) и превенција нечег што потенцијално може да се деси, али не мора. Нико ту детету не "ускраћује право на живот".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Драшко рече

Dečje paralize između ostalog

Koji je vrlo moguć, ali ne zbog vakcine već zbog predispozicija djeteta.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, VaSa110 рече

A u čemu je razlika? Ovo dete je umrlo i zbog jednih i zbog drugih. U stvari mnogo su gori borci za "ličnu slobodu". Ovi drugi makar imaju "opravdanje" u nekoj opasnosti od vakcina.

Мени не треба никакво "оправдање". Сматрам да су вакцине добре и корисне.

Само нећу никог да присилно вакцинишем јер је то варварски.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...