Jump to content

U Nišu preminuo dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja

Препоручена порука

пре 45 минута, Juanito рече

Родитељима овог детета треба судити за убиство. Одбијање вакцинације је онда покушај убиства или нешто слично томе. То је исто као када би рекао да не можеш да замислиш да полиција родитељима упада у кућу и тера их да хране децу. Једина је разлика што ће нехрањена деца да осете последице врло брзо и да умру, а код вакцина се то не види одмах и захтева мало више знања да би се разумело, па лудаци имају изговор и више простора за демагогију. Деца нису власништво родитеља, него личности за себе које имају право на живот. Уколико им родитељи ускраћују или угрожавају то право, онда држава мора да реагује, а баш је то случај са вакцинама. Нису деца ствар да се третирају као приватна својина родитеља у коју нико не сме да дирне. Тотално ми је несхватљиво да је неки тамо либертаријански принцип изнад права деце на живот. Да не улазимо у то што се невакцинисањем једног (уколико је тих ”једних” довољно много, а у овом случају очигледно јесте) угрожавају сви јер тако природа функционише. Било би лепо да све можемо да стрпамо у либертаријанску коцку, ал не можемо.

Nemoj tako

SAmo bi im to falilo

Nismo im bili ni u koži ni u okruženju

Batali to brate

Ja sam do juče bio u fazonu ne vakcinisanja, zahvaljujući nekim razgorima (neostrašćenim) promenio sam mišljenje

Kad sam detetu davao revakcinu mmr....bio sam van sebe od straha

Ali hvala Bogu sve je ok

• Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 109
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Потпуно погрешно закључивање. Сасвим су различите ствари директно угрожавање здравља (попут ускраћивања хране) и превенција нечег што потенцијално може да се деси, али не мора. Нико ту детету не "ускраћује право на живот".

Ти читаву ову причу сводиш на техникалије. Не поричем да неком врстом техничке анализе не можемо доћи до тога да то није исто, али и ти и ја и сви знамо да то де факто јесте исто јер је резултат и у једном и у другом случају исти - смрт која се изразито лако могла спречити. Ово дете је умрло, а уопште није морало да умре. Ако свесно и намерно радиш нешто што ускраћује заштиту од нечега за шта се сасвим сигурно зна да је у не тако давној прошлости косило хиљаде и милионе живота, а данас се рутински спречава, ти онда де факто угрожаваш живот свом детету и осталој деци потенцијално. Као када детету не би дао сапун или WC шољу. А веруј ми, како су кренули ови ”повратак природи” лудаци, не би ме чудило да ускоро добијемо нешто као антисапунски покрет забрињавајућих размера, и онако ови западњаци слабо перу руке после какења... 

Родитељи не треба и не смеју да имају право да детету ускрате такве ствари. Потпуно је неприкладно, неморално и шта год хоћеш да ми сад због неког принципа да се лудацима не сме уксратити слобода гледамо како људи (не само деца) умиру од ствари које се апсолутно могу спречити, а баш се то дешава ових дана. Значи не причамо апстрактно о неким слободама и идеологијама у некој теоријској форумској дискусији, него о конкретној епидемији која се управо дешава и односи конкретне животе. Мени је уопште глупо да о томе расправљам, тако да нећу више на овој теми. За мене су антивакционисти лудаци и да, ускратио бих им слободу без двоумљења, иако мислим да је у 95% случајева апсолутна слобода важна. Али не у 100%. Ово спада у тих 5%. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Драшко рече

Kad sam detetu davao revakcinu mmr....bio sam van sebe od straha

Сваки пут кад дете возиш у колима, када га пустиш да шета на улици, када ради милион ствари које сваког дана ради, требало би да осећаш далеко већи страх него од MMR. Јер је статистички далеко, далеко, већа шанса да се нешто лоше деси у свим тим другим свакодневним околностима. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

мислим да је у 95% случајева апсолутна слобода важна. Али не у 100%. Ово спада у тих 5%. 

Па ти мислиш да у тих 5% случајева слобода није важна.

Неко други мисли да у неких других 20% случајева није важна.

А ми треба да стрепимо ко ће од вас двојице доћи на власт...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Сваки пут кад дете возиш у колима, када га пустиш да шета на улици, када ради милион ствари које сваког дана ради, требало би да осећаш далеко већи страх него од MMR. Јер је статистички далеко, далеко, већа шанса да се нешто лоше деси у свим тим другим свакодневним околностима. 

JEste

Ali....znaš i sam kolika je kampanja od te vakcine

Te izaziva autizam, te ovo te ono, a naše zdravstvo je generalno vrlo uzdrmano

Žena koja je mom detetu davala vakcinu je pre toga psovala, pričala telefonom i onda izvadila mmr iz starog OBODIN frižidera....

Nemoj ostrašćeno i radikalno

• Свиђа ми се 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Grizzly Adams рече

Мени не треба никакво "оправдање". Сматрам да су вакцине добре и корисне.

Само нећу никог да присилно вакцинишем јер је то варварски.

А пустити дете да умре од нечег што су 100% могао да спречиш је тако цивилизацијски.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па ти мислиш да у тих 5% случајева слобода није важна.

Неко други мисли да у неких других 20% случајева није важна.

А ми треба да стрепимо ко ће од вас двојице доћи на власт...

Не мислим да није важна, него није чак ни теоријски јасна. Јер се не ради само о слободи родитеља, него и о слободи детета које де факто не може да донесе слободну одлуку за себе и онда мора неко други да донесе уместо њега. А кад је у питању живот детета и кад знам, а сигурно знам, нема никакве сумње, да ћу вакцинацијом свих (тј. довољне критичне масе) спасити хиљаде живота и сасвим сигурно знам да ти родитељи изразито греше (из страха углавном, али небитно), онда немам никакву моралну дилему. Поред тога, не ради се ту о нечему новом. Ми смо сви редовно вакцинисани без икаквих проблема и све је ферцерало супер, многе болести су скоро искорењене. Чим су се појавили ови лудаци, почеле су да се враћају и кренуле да убијају. Дакле, немам никакву моралну дилему, нити је у питању нека нејасна ствар која такву дилему уопште изискује. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Драшко рече

JEste

Ali....znaš i sam kolika je kampanja od te vakcine

Te izaziva autizam, te ovo te ono, a naše zdravstvo je generalno vrlo uzdrmano

Žena koja je mom detetu davala vakcinu je pre toga psovala, pričala telefonom i onda izvadila mmr iz starog OBODIN frižidera....

Nemoj ostrašćeno i radikalno

Kampanja je ogromna, ali brate toliko je lako danas provjeriti informaciju da je potpuno neopravdano biti u zabludi i straha utjeranog u kosti. Glede te žene, kakvih sve doktora ima, na koji način se ponašaju, pa opet da li bi doveo ljekarsku profesiju u pitanje i okrenuo se alternativnoj medicini? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Ми смо сви редовно вакцинисани без икаквих проблема и све је ферцерало супер, многе болести су скоро искорењене. 

Nisi vakcinisan protiv MMR, jer nije ni bilo vakcine te vrste, kada si ti bio u razvoju. Nisam vakcinisana ni ja. Preležala sam male boginje sa pet godina, bez ikakvih problema i bez posledica. Sva djeca su te godine u vrtiću u kojem sam ja boravila preležala isto, i nije bilo smrtnog slučaja.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Nisi vakcinisan protiv MMR, jer nije ni bilo vakcine te vrste, kada si ti bio u razvoju. Nisam vakcinisana ni ja. Preležala sam male boginje sa pet godina, bez ikakvih problema i bez posledica. Sva djeca su te godine u vrtiću u kojem sam ja boravila preležala isto, i nije bilo smrtnog slučaja.

Ниси, Ајла. Нису то те мале богиње. Ми смо сви против морбила вакцинисани, нисмо против рубеола и заушки. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Не мислим да није важна, него није чак ни теоријски јасна. Јер се не ради само о слободи родитеља, него и о слободи детета које де факто не може да донесе слободну одлуку за себе и онда мора неко други да донесе уместо њега. А кад је у питању живот детета и кад знам, а сигурно знам, нема никакве сумње, да ћу вакцинацијом свих (тј. довољне критичне масе) спасити хиљаде живота и сасвим сигурно знам да ти родитељи изразито греше (из страха углавном, али небитно), онда немам никакву моралну дилему. Поред тога, не ради се ту о нечему новом. Ми смо сви редовно вакцинисани без икаквих проблема и све је ферцерало супер, многе болести су скоро искорењене. Чим су се појавили ови лудаци, почеле су да се враћају и кренуле да убијају. Дакле, немам никакву моралну дилему, нити је у питању нека нејасна ствар која такву дилему уопште изискује. 

Разумем те потпуно брадер, али покушај да разумеш мене.

Да ти овде говориш о конкретном животу који је директно угрожен и треба нешто урадити да се спади - апсолутно! Родитељ који је ту неодговоран и треба да одговара за убиство.

Али овде је сасвим друга ситуација. Разговарамо (као што си лепо објаснио) о веровантоћама и статистикама. То је различито. Веома је опасно људима ускраћивати индивидуалну слободу због статистике.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Grizzly Adams рече

Само нећу никог да присилно вакцинишем јер је то варварски.

Za mene je cist anarhizam odbiti da se dete vakcinise ako to zajednica zarad opsteg dobra zahteva. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...