Jump to content

U Nišu preminuo dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja

Препоручена порука

пре 29 минута, Grizzly Adams рече

Мени не треба никакво "оправдање". Сматрам да су вакцине добре и корисне.

E zato rekoh takvi su gori od običnih antivakcinara.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 109
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 25 минута, Драшко рече

Nemoj tako

SAmo bi im to falilo

Nismo im bili ni u koži ni u okruženju

Batali to brate

Ja sam do juče bio u fazonu ne vakcinisanja, zahvaljujući nekim razgorima (neostrašćenim) promenio sam mišljenje

Kad sam detetu davao revakcinu mmr....bio sam van sebe od straha

Ali hvala Bogu sve je ok

Не зајебавам те, те немој погрешно да ме схватиш. Како тај страх. Јел због написа у медијима и ове кампање или зато што ти лекар рекао. Мсм ја за моју децу када су биле вацине нисам ни размишљао. Стигне писмо са ВМА или током прегледа уобичајеног када је нека прехлада, каже доктор сам, дођите тад и тад и одведеш дете на вакцину и то је то. Не капирам то заиста. То страх и то...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ниси, Ајла. Нису то те мале богиње. Ми смо сви против морбила вакцинисани, нисмо против рубеола и заушки. 

Jesam. Ja sam dijete zdravstvenih radnika, i dijagnostikovae su male boginje. Epidemija je bila te godine. Tvrdim da jesam. sestra i ja smo preležale, kao i mnoga djeca iz tog vrtića. Osip je počeo po nogama, nastavio se prema stomaku...boljelo je i grlo. Vjeruj mi da ne pričam gluposti. Nisam im sklona. Između ostalog, jedan od članova porodice je naš cijenjeni infektolog...sjećam se i tretmana, izolacije...sjećam se svega, mada sam imala pet godina.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Али овде је сасвим друга ситуација. Разговарамо (као што си лепо објаснио) о веровантоћама и статистикама. То је различито. Веома је опасно људима ускраћивати индивидуалну слободу због статистике.

Регулације у авиоиндустрији су такође због сатистике...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Не зајебавам те, те немој погрешно да ме схватиш. Како тај страх. Јел због написа у медијима и ове кампање или зато што ти лекар рекао. Мсм ја за моју децу када су биле вацине нисам ни размишљао. Стигне писмо са ВМА или током прегледа уобичајеног када је нека прехлада, каже доктор сам, дођите тад и тад и одведеш дете на вакцину и то је то. Не капирам то заиста. То страх и то...

Bio sam okružen ljudima koje držim za ozbiljne koji su me naplasili

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Juanito рече

нисмо против рубеола и заушки. 

Rubeola ili varičela je krupniji osip. Ovo što sam ja imala je sitni crveni osip koji se brzo širio i pokrio svu kožu, rekla sam i kojim slijedom...i sve to uz visoku temperaturu i grlobolju. Nije bilo nikakvih posledica. Tvrdim ti da su bile male boginje, i da ja prije toga nisam vakcinisana, jer nije ni bilo ni mogućnosti. Ponavljam, dijete sam zdravstvenih radnika.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Не толико као за вакцине и слично.

Ти си се фиксирао на вакцине и превенцију заразних болести, али таквих потенцијалих лоших ствари које могу да се десе у животу има бесконачно много.

Фора је у томе што се ми фокусирамо на нешто што нам тренутно из разноразних разлога изазива емотивну реакцију, али рационално гледано таквих ствари има милион. И онда има милион разлога да људе присиљавамо на нешто што ће "поправити статистике" - мада нису директно угрожени.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ayla рече

Rubeola ili varičela je krupniji osip. Ovo što sam ja imala je sitni crveni osip koji se brzo širio i pokrio svu kožu, rekla sam i kojim slijedom...i sve to uz visoku temperaturu i grlobolju. Nije bilo nikakvih posledica. Tvrdim ti da su bile male boginje, i da ja prije toga nisam vakcinisana, jer nije ni bilo ni mogućnosti. Ponavljam, dijete sam zdravstvenih radnika.

Ајла, слушај ме. Имаш рубеоле, варичеле и морбиле. У народу се све три називају малим богињама. Ја сам прележао прве две. Оне су углавном безопасне. Морбиле су јако јако опасне. То су ове данас око којих се дигла фрка и од чијих компликација људи умиру. Против њих се вакцинише већ неколико деценија, пре него што сам ја рођен сигурно. MMR је вакцина против морбила, заушки и рубеола. Ове друге две ствари су касније додате, али смоп против прве сви вакцинисани. Да ли су ове две друге компоненте неопходне, то нек каже неки лекар. Ова прва сигурно јесте. То нису исте богиње које смо већина прележали. И нису безопасне. Неки их јесу прележали. Постоји могућност да си ти, али скоро сигурно није цело твоје обданиште, па још без икаквих последица. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Ајла, слушај ме. Имаш рубеоле, варичеле и морбиле. У народу се све три називају малим богињама. Ја сам прележао прве две. Оне су углавном безопасне. Морбиле су јако јако опасне. То су ове данас око којих се дигла фрка и од чијих компликација људи умиру. Против њих се вакцинише већ неколико деценија, пре него што сам ја рођен сигурно. MMR је вакцина против морбила, заушки и рубеола. Ове друге две ствари су касније додате, али смоп против прве сви вакцинисани. Да ли су ове две друге компоненте неопходне, то нек каже неки лекар. Ова прва сигурно јесте. То нису исте богиње које смо већина прележали. И нису безопасне. Неки их јесу прележали. Постоји могућност да си ти, али скоро сигурно није цело твоје обданиште, па још без икаквих последица. 

Znam šta je morbili, ili frus. Ja sam bolovala morbili, ili male boginje (frus)
Ne pričam gluposti, i kažem ti kako je bilo... i bila je epidemija u vrtiću u kojem sam ja boravila.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ayla рече

Nisam lekar te pročitah ovde https://sh.wikipedia.org/wiki/Rubeola#cite_note-1 ali i u tekstu, do koga si dala link, piše " Osipni stadijum počinje novim skokom tem­perature i pojavom makulopapulozne ospe iza ušiju. Ospa se širi u naletima na lice i naniže, dok  ne izbije na dlanovima i tabanima."

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Branka62 рече

Nisam lekar te pročitah ovde https://sh.wikipedia.org/wiki/Rubeola#cite_note-1 ali i u tekstu, do koga si dala link, piše " Osipni stadijum počinje novim skokom tem­perature i pojavom makulopapulozne ospe iza ušiju. Ospa se širi u naletima na lice i naniže, dok  ne izbije na dlanovima i tabanima."

Ja sam navela čega se kao dijete sjećam... jedno je sigurno, a to je dijagnoza infektologa i svjedočenje mojih roditelja koji su zdravstveni radnici. Infektolog kojeg pomenuh je isto član familije.

Ne bih se više ponavljala. Tvrdim samo da je tačno to što rekoh...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...