Ведран* Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Није свако ко је учен, и научен. А нарочито не и образован. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 5 минута, Бранко Авдагић рече Иначе сам ватрени заговорник хришћанског јединства, нарочито повратка римокатолика у православље. Нека остану обреди и неки обичаји, али догматика и морал морају бити православни. Htio si reci pravovjerni? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Авдагић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 4 минута, Zayron рече Htio si reci pravovjerni? Да, тачно. Одбацити филокве, папску непогрешивост, безгрешно зачеће БДМ, неразрешивост брака целибат жупницима и увести мало више поста и забранити брак ближој родбини и ајмо заједно у евхаристијско и свако друго јединство. А не обрнуто, прво евхаристијско заједништво а све да остане како јесте, то није добро јер би се и ми искварили. Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 https://pravoslavnimisionar.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 4 минута, Бранко Авдагић рече Да, тачно. Одбацити филокве, папску непогрешивост, безгрешно зачеће БДМ, неразрешивост брака целибат жупницима и увести мало више поста и забранити брак ближој родбини и ајмо заједно у евхаристијско и свако друго јединство. Mi jesmo pravovjerni, katolici mogu biti samo pravovjerni, ja nikad nisam čuo za nekakve druge nepravovjerne katolike. Ti koji niosu pravovjerni nisu više ni katolici. Katolik znači pravovjeran, to se podrazumijeva i ide automatski jedno s drugim. Ne znam kako je to s tim kod vas ali kod nas je to tako. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Авдагић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Управо сада, Zayron рече Mi jesmo pravovjerni, katolici mogu biti samo pravovjerni, ja nikad nisam čuo za nekakve druge nepravovjerne katolike. Ti koji niosu pravovjerni nisu više ni katolici. И ја себе сматрам католиком, јер је Црква којој припадам католич(анс)ка, али не признајем папу за Христовог намесника на земљи тј. хришћанског калифа, одбацујем филокве и друго наведено. https://pravoslavnimisionar.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 5 минута, Бранко Авдагић рече И ја себе сматрам католиком, јер је Црква којој припадам католич(анс)ка, али не признајем папу за Христовог намесника на земљи тј. хришћанског калифа, одбацујем филокве и друго наведено. Pa vidite da smo na tom skoro isto, vi samo trebate da priznate papu i sve to drugo pa ce opet sve biti ponovo ok kako je to bilo pred tim. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 10 минута, Бранко Авдагић рече Да, тачно. Одбацити филокве, папску непогрешивост, безгрешно зачеће БДМ, неразрешивост брака целибат жупницима и увести мало више поста и забранити брак ближој родбини и ајмо заједно у евхаристијско и свако друго јединство. А не обрнуто, прво евхаристијско заједништво а све да остане како јесте, то није добро јер би се и ми искварили. Заборавио си да пишеш, да ќе им Православна Црква да да и ново име нације, државе и цркве; и научиќе их да причају на неки бољи језик од њихов матерњи... Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 44 минута, Ведран* рече Не. Ја вас све озбиљно питам. Кошић је свеприсутан, ко бубашвабе, а не разумем зашто. Ah pa da nije on bio bi netko drugi...A čovjek valjda ima dara.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 2 минута, Isusovo magare рече Ah pa da nije on bio bi netko drugi...A čovjek valjda ima dara.. Па то и питам за шта још има дара осим за ове промиџбе? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Авдагић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 11 минута, Orthophill рече Заборавио си да пишеш, да ќе им Православна Црква да да и ново име нације, државе и цркве; и научиќе их да причају на неки бољи језик од њихов матерњи... Najbolje da zadužimo B'lgarsku c'rkvu da trsi rešenja i sve rešeno! https://pravoslavnimisionar.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 @Бранко Авдагић Друже, ево, да ти најдобронамерније дам предност сумње, у смислу да желиш да разговараш нормално, а не да тролујеш... Прво, слажем се да је потребно признати и препознати хрватски национализам као једну нормалну и зашто не и позитивну појаву, али само онај који је потпуно дистанциран од усташства. Писао сам и на другим темама, нисам сигуран колико такав национализам тренутно постоји у Хрватској. Надам се да ће временом јачати тај грађански осећај љубави и оданости према држави, који би морао да прати осећај презира и ужаса у погледу НДХ. Нешто као у модерној Немачкој, сматрам да је упоредиво сасвим. Али, како можеш да на било који начин браниш овог бискупа који каже нпр: "Та илегалност односно недопуштена средства свакако нису за нас хришћане прихватљива, као ни злочини које су починили, а које Црква осуђује, премда треба рећи да је то био одговор на бројне четничке и партизанске злочине." и "... утемељени на митовима и лажима. То су не само интерпретација Јасеновца..." и " Најпре, треба рећи да усташтво није био фашизам него организовано војно деловање у одбрани Хрватске као државе". Ево, само ова три цитата, извучена из текста (ко мисли да сам изменио контекст може да прочита интегралну верзију), би требало да буду довољна свакоме ко уме да чита и није злонамеран да закључи да се ради о човеку који не види проблем у НДХ, самој по себи, који негира истину о Јасеновцу и додатно, премда их прво начелно осуђује, оправдава масовно клање Срба, Јевреја, Рома и антифашиста у НДХ некаквим "бројним четничким и партизанским злочинима". Класичан ревизиониста. Како уопште нормалан човек може да хвали типа који пева о "Максовим месарима", болесно. Trifke, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 @Isusovo magare Госпођо Магаре, ако су сви други који би могли бити на његовом месту слични њему, дубоко сажаљевам стање у Вашој цркви. Клерици који величају типове који певају о клању људи, мислим... Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 3 минута, Ведран* рече Па то и питам за шта још има дара осим за ове промиџбе? E to moram priznati ne znam. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 58 минута, Бранко Авдагић рече И ја себе сматрам католиком, јер је Црква којој припадам католич(анс)ка, али не признајем папу за Христовог намесника на земљи тј. хришћанског калифа, одбацујем филокве и друго наведено. Sad vidiš da nema ništa lakše nego doci i slavnostně proglasiti: ja sam antiekumenista, ko želi nek se vrati, ko ne želi, cao, daleko mu kuca i zalupit vratima. Misliš li da je za tako nešto potrebna neka naročito velika mudrost i znanje i da to umijete samo vi pravoslavni antiekumernistti i niko drugi na svijetu? Pa šta misliš odakle je ovo? Roma locuta, causa finita Nama nikakav problem ne bi bio ni danas tako nastaviti. Pa ce sve bit opet po starom. Vi u klin, mi u ploču i striženo, košeno i obrnuto. Pa cemo se onda dozivati ko čobani s planine na planinu, hej vi vratite se vamo! Mi necemo, vratite se vi nama! No, nekog stvarno budalaštine bave. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бранко Авдагић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Prouči dobro crkvenu istoriju i garantujem ti 100 % da ćeš postati pravoslavac https://pravoslavnimisionar.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука