Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ako je Hristos Alfa i Omega,početak i kraj,ako je u Njemu i početak sveta onda je u Njemu kraj i On svakako taj kraj kao i početak poznaje i Njemu su oni realnost

Dakle ti pišeš poznaje a ja ti govorim da početak i kraj poznaje proživljeno a ne samo kao znanje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ovo je dobro,jer priznaješ da sada nisi u Carstvu a kada budeš biće to što kažeš.Ako je ono sa eshatološkom realnošću tačno,što ti u principu zastupaš onda si i ti to proživeo i već na nadvremenskom nivou gledaš Licem k Licu samo što nisi toga svestan u ovoj vremenskoj realnosti.

Zato što ne znam da li sam u Carstvu ili ne što me navodi na trud da me Hristos prepozna kao svog a ne da mi u poslednji čaš kaže koristio si se mojim imenom ali ja te ne poznajem. Onda ništa nisam proživao u odonsou sa Hristom.

Ništa ili sve biraj sam, sada već ovde jer to je veliki rizik.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa ako deluješ kao ti šamarima onda deluješ iz pakla jer to nije delovanje koje zasadjuješ ovde a da je zrno Carstva koje će vaskrsnuti.

Samo mi reci gde sam spomenuo šamar osim u šali posle tvog pominjanja šamaranja? Ja sam govorio o grljenju i ljubavlju! Ja jedva to čekam kada se sretnemo.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Кратос рече

Ne znam šta da ti kažem ali ...evo čitaj 

Неминовност васкрсења свих људи као последица Васкрсења Христовог. Иако је лично дело Богочовека, васкрсење Господа Исуса има свечовечански и свекосмички значај и силу, јер је Богочовек, родоначелник новог човечанства, те све што се тиче његове човечанске природе истовремено се тиче васцелог рода људског. Богочовек васкрсава да би васкрсењем своје човечанске природе пропутио пут у васкрсење целокупној природи људској.[14] У васкрсењу нашег Спаситеља, вели блажени Теодорит, ми имамо залог нашег васкрсења. Он је први разорио државу смрти, а за Њим, као за почетком и првином, несумњиво ће следовати и сва људска природа.[15]

Респоект што си нашао цитат где се спомиње та реч "залог". :skidamkapu:

Међутим, ти ри рекао ово "...Пре да је Христово васкрсење залог за обећање будућег свеопштег васкрсења", а проф Арсић вели "У васкрсењу нашег Спаситеља, вели блажени Теодорит, ми имамо залог нашег васкрсења". А волео бих да види и Теодорита директно, али мрзи ме да тражим. Ово дакле нису исте ствари. Поврх тога што је ово речено у сасвим другачијем контексту.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Респоект што си нашао цитат где се спомиње та реч "залог". :skidamkapu:

Међутим, ти ри рекао ово "...Пре да је Христово васкрсење залог за обећање будућег свеопштег васкрсења", а проф Арсић вели "У васкрсењу нашег Спаситеља, вели блажени Теодорит, ми имамо залог нашег васкрсења". А волео бих да види и Теодорита директно, али мрзи ме да тражим. Ово дакле нису исте ствари. Поврх тога што је ово речено у сасвим другачијем контексту.

Pa i on kaže da je zalog našeg vaskrsenja,vac d difrens?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Samo mi reci gde sam spomenuo šamar osim u šali posle tvog pominjanja šamaranja? Ja sam govorio o grljenju i ljubavlju! Ja jedva to čekam kada se sretnemo.

Nije ni bitno.

No hoću da kažem kako su sva delovanja ovde nas stvorenih Odozgo a ne odozdo. Sam Palama je u sukobu sa tadašnjim velikašima i govori ih da ljudsko znanje ne pomaže ništa, jer ako nije dao Ozozgo od Oca blagodaću Svetoga Duha kako bi razuemli Sina Božjeg i prepoznali ga onda imamo učenje Ničeo o mrtvilu adama.

Shvati i smo okrečeni grobovi smrt ne može da se preobrazi u život ali Sn Čovečji koji Vaskrsenje i Život Jeste, preobražava kompletnu Tvar i uvodi je u prvensveno postojanje Božjeg plana  a to je Oboženje Tvorevine kao večne bezvremene zajednice.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Pa i on kaže da je zalog našeg vaskrsenja,vac d difrens?

Ако је не видиш, а зато сам и навео оба цитата, онда ти ја нећу моћи објаснити. Идем да спавам ускоро. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Milan Nikolic рече

Po meni, eshaton je tamo gde Sin Božiji već prebiva po vaznesenju, a to je tamo gde je bio pre postanja sveta.

Pa da samo ja kažem da Sin Čovečiji,ovaploćeni Sin Božiji nije bio tamo pre postanja sveta jer da je bio što bi se uopšte ovaploćavao kad je svet ionako bio spašen pre svoga ulaska u postojanje?Tu su ključne razlike između mene i ,,zastupnika atemporalnosti,,.

Drugo ljudska priroda onda predpostoji svetu,ona je večna što dalje implicira čovek nije stvorenje nego Bog.To su neminovne implikacije takve teološke koncepcije.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Gdje ste našli da je Lazar opet umro?

Pa ko je ovdje magare ja ili ti?!

Postavio si pitanje;pa ja odgovorih..

A sad odgovaram pitanjem:Gdje pise da je pet tisuca ljudi bilo ponovno gladno nakon sto ih je Isus nahranio?Dakle pretpostavlja se..razumom.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Drugo ljudska priroda onda predpostoji svetu,ona je večna što dalje implicira čovek nije stvorenje nego Bog.

Bogočovek nije stvorenje, nadji mi oca koji veli da je Bogočovek stvorenje.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bogočovek nije stvorenje, nadji mi oca koji veli da je Bogočovek stvorenje.

Aj objasni mi šta je Bogočovek?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Isusovo magare рече

A sad odgovaram pitanjem:Gdje pise da je pet tisuca ljudi bilo ponovno gladno nakon sto ih je Isus nahranio?Dakle pretpostavlja se..razumom.

Beseda na gori je beseda o Reči Božjoj, jer ko prima Reč božju taj nikada neće ogladneti.

A kad smo već kod materije, koliko su kotarica nakupili učenici posle nahranjivanja 5 tisuća ljudi i da li to što posle toga u Pismu više ne piše ne znači da ih Hristos opet nije nahranio.

Ne znam kako čitaš Pismo ali Pismo čitati tako što je Hristos dobio na lotu nekoliko miliuna dolara pa odlučio da nahrani siromahe bahatosti radi te ih otpusti i zabole ga što će posle toga biti ponovo gladni nije <pismo koje ja čitam.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Isusovo magare рече

Sve to piše u Predanju PC ali neki ovde se izgleda protenstatizovali pa teraju samo soli skriptura a Predanje ko šiša.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vidiš da ne znaš.

Znam ja nego oću tebe da čujem da vidim šta će da kažeš....dakle Bogočovek je šta,kolko priroda ima i kakve su one?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...