Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 часа, Bokisd рече

Razumem sta pises , ali, mislim da moras da budes malo pecizniji u izrazavanju, jer, po nekom mom skromnom iskustvu, potrebno je o ovim stvarima oko nacina postojanja Trojice da budemo vrlo oprezni u nasim razmisljanjima. 

Recimo, nesto ovako, kako pise sv. Damaskin :

"Такође и то да простим знањем све познаје и својим божанским и свевидећим и невештаственим оком, на једноставан начин, све види; и оно што сада јесте и оно што је било и оно што ће бити, и то пре њиховог настанка; "

Kako je Damaskin jednostavno opisao ovo predznanje i  svojstvo Bozije , da sve vidi i poznaje i pre postanka sveta.

И небеса се потресу кад ти нешто мудро изрекнеш! Многи греси ти се отпуштају! :sunce: 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Zoran Đurović рече

Само се ти опусти, док ти Мики не ували изненада још једно 5-6 божанских ипостаси, а онда ти на основу Зизјуласа покаже да Бог не познаје будућност! :))12:smeha::)) Не познајеш ти овог Новог Најновијег Богослова као ја. 

Окидоки нема фрке. Биће то ваљда све како треба. Само ви наставите. Сад пошто више није пост, могу да навалим на качкаваљ

Подели на овим сајтовима

Само се ти опусти, док ти Мики не ували изненада још једно 5-6 божанских ипостаси, а онда ти на основу Зизјуласа покаже да Бог не познаје будућност!

Ako je šala moglo je bolje. Ali ovakve teme nisu nikako za šalu.

Čak i da ima osnove to što tvrdite za mene, trebalo bi da obrazložite, jer je cela ova priča suviše ozbiljna. Treba normalno sve razmatrati.

Ja kada sam tvrdio da vi podržavate mogućnost da se sami sebi javite sada iz eshatona, pokazao sam vaše citate i ceo kontekst iz vaših izlaganja. Možda je čak i to moguće, da se saberete kao agent Smit iz Matriksa i napravite čudo neviđeno.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Zoran Đurović рече

Син Божији је у себи сјединио људску природу. Ако је то темпорални догађај, онда се у Богу увела промена.

Šta znači to u sebi?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Кратос рече
пре 16 часа, Zoran Đurović рече

Син Божији је у себи сјединио људску природу. Ако је то темпорални догађај, онда се у Богу увела промена.

Šta znači to u sebi?

. 8Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke.  Iz poslanice Hebrejima.

Подели на овим сајтовима

Баш сте сви расписали.

Задовољство је читати вас. :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Матусал рече

мислите да за нас ако нешто није завршено то важи и за Оца? Отац никада не може бити одређен нашом позицијом.

Naravno, Bog nije odredjen nicim, a kamoli nasom pozicijom. Misao je bila usmerena ka imanentnosti Oca Koji je sa nama  u istoriji, nezavrsenoj, prizivajuci sinergican odnos Boga I coveka sada, hodeci ka Carstvu. 

@Ivan Marković , ako imate vremena, mozete li se osvrnuti na prvobitan post I ponuditi Vase misljenje, radi konstruktivne diskusije?

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Ivan Marković рече

могу да навалим на качкаваљ

Виде ли ти онај мој превод Пост 1-3? Или само мислиш на сирци?:))

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, kopitar рече

. 8Isus Krist jučer i danas isti je – i uvijeke.  Iz poslanice Hebrejima.

Znači bio je u ljudskom telu i pre postanja sveta?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, "Tamo daleko" рече

Naravno, Bog nije odredjen nicim, a kamoli nasom pozicijom. Misao je bila usmerena ka imanentnosti Oca Koji je sa nama  u istoriji, nezavrsenoj, prizivajuci sinergican odnos Boga I coveka sada, hodeci ka Carstvu. 

Отац је непокретан али свуда присутан и вечно исти. Господ је шири од времена и простора. Нас од Њега не удаљава време и место него наша слобода. Христос није био у различитој мери сједињен са Оцем пре и после васкрсења јер су они једно. Историја се нужно креће кроз Оца који је обухвата са свих страна као што океан обухвата мали каменчић бачен у њега, зато Павле каже у Њему живимо и крећемо се и јесмо, јер нема места у коме њега не би било и царство је унутра у нама. Зато ако се сјединимо са Богом можемо видети почетак и крај истовремено као што га види Отац.Нас од Бога раздваја наш грех као што завеса замрачује и не дозвољава да светлост осветли просторију. Господ каже да ће се прави богомољци молити на сваком месту у Духу и Истини. Ми у историји се можемо кретати ка своме крају када ће се укинути овај век, мада сам мишљења да је наша смрт уствари наш доживљај краја времена.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Кратос рече

Znači bio je u ljudskom telu i pre postanja sveta?

Po Pismu izgleda da. Inače dijelimo Bogočovjeka Isusa Krista . 

Evo i  u vjerovanju ispovjedaš :

Nicejsko-carigradsko vjerovanje

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 24 минута, kopitar рече

Po Pismu izgleda da. Inače dijelimo Bogočovjeka Isusa Krista . 

Због оваквих небулоза и настаде Символ Вере, хоћеш ли Несторију, или Евтихију?

Господе помилуј Нас :-(

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Гајић рече

Због оваквих небулоза и настаде Символ Вере, хоћеш ли Несторију, или Евтихију?

Господе помилуј Нас :-(

Ne kužim?:0222_shocked:

Čitaj Pavla

Efežanima 1,4 U njemu nas je izabrao prije Postanja svijeta, da budemo sveti i neokaljani pred njim,
Efežanima 1,5 U ljubavi nas je predodredio po Isusu Kristu za svoje sinove po slobodnoj odluci volje svoje,
Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 5 минута, kopitar рече

Ne kužim?:0222_shocked:

Čitaj Pavla

Efežanima 1,4 U njemu nas je izabrao prije Postanja svijeta, da budemo sveti i neokaljani pred njim,
Efežanima 1,5 U ljubavi nas je predodredio po Isusu Kristu za svoje sinove po slobodnoj odluci volje svoje,

Да ли Ти схваташ шта проповедаш?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...