Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, kopitar рече

Po Pismu izgleda da. Inače dijelimo Bogočovjeka Isusa Krista . 

Evo i  u vjerovanju ispovjedaš :

Nicejsko-carigradsko vjerovanje

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa.

Ako je izgleda da da, čovek je nestvoreno biće,tj čovek je Bog.

Ovo što citiraš Simvol Vere ne govori uopšte o tome da je imao ljudsku prirodu  pre postanja sveta već da je prevečni Sin Božiji,iste prirode kao i Bog Otac.Zato se i naglašava da je rođen a ne stvoren.Otac nema tela.

Zato si izbacio si nastavak koji je ključan i koji te demantuje u svakom pogledu i tebe i sve vas sledbenike predpostojanja Sina Božijeg kao Sina Čovečijeg pre ovaploćenja jer si kao i VSB izaviniziran i ne znaš di biješ:

и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;

Blago rečeno,teška jeres.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, kopitar рече

Po Pismu izgleda da. Inače dijelimo Bogočovjeka Isusa Krista . 

Evo i  u vjerovanju ispovjedaš :

Nicejsko-carigradsko vjerovanje

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa.

Dobro, ali, tu se govori o Sinu pre vremena, koji je rodjen od Oca , Koji je iste prirode i sustine sa Ocem, ...i, koji je radi nas ljudi sisao sa nebesa. ( tako svi hriscani veruju ).

I, .... 'ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve, i postao covek'...Tek je u vremenu uzeo telo,  kao Bogocovek. itd.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Dobro, ali, tu se govori o Sinu pre vremena, koji je rodjen od Oca , Koji je iste prirode i sustine sa Ocem, ...i, koji je radi nas ljudi sisao sa nebesa. ( tako svi hriscani veruju ).

I, .... 'ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve, i postao covek'...Tek je u vremenu uzeo teli kao Bogocovek. itd.

Onda bi trebalo ispravit vjerovanje ....I u Boga Sina jedinorođenoga...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Onda bi trebalo ispravit vjerovanje ....I u Boga Sina jedinorođenoga...

Pa to ti i piše,Sina Božijeg jedinorodnog.

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Mislio sam, prakticno smo istu stvar napisali, ...u skoro istom trenutku.

Ko' da citamo misli jedan drugome. :945729:

Ko da je atemporalno bilo u vremenu.:)):smeh1:

Подели на овим сајтовима

Наводили смо већ стих да је свет створен кроз Исуса Христа. Не кроз неког разоваплоћеног Логоса. То Павле експлицитно каже, а Кратос може да себи око ископа и то ништа неће променити. 

Овде се лупа о Палами, али га многи нису читали. Проблем је што Оци не дозвољавају промену у Богу, тако да оваплоћење и васкрсење нужно бивају атемпорални. То би, у паламистичком кључу рекли: на енергетском нивоу. Али је и тај план атемпоралан, мада се онда ту само на логичком нивоу разликују пре-сада-и биће. Претходи разоваплоћени Логос у том смислу свету, али га ствара као Исус Христос. Зато Апостол каже да је Ис исти јуче данас и сутра. Нема промене иако је динамичко биће. 

Не разумем Кратоса и сличне који по својој памети проповедају теолошке идеје, а неће да се држе Писма? Могуће је да нису ушли у ту интимност са Господом па онда неће да му се повере и препусте. Некако би они њега да уче, а не да буду поучавани...     

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Наводили смо већ стих да је свет створен кроз Исуса Христа. Не кроз неког разоваплоћеног Логоса. То Павле експлицитно каже, а Кратос може да себи око ископа и то ништа неће променити. 

Овде се лупа о Палами, али га многи нису читали. Проблем је што Оци не дозвољавају промену у Богу, тако да оваплоћење и васкрсење нужно бивају атемпорални. То би, у паламистичком кључу рекли: на енергетском нивоу. Али је и тај план атемпоралан, мада се онда ту само на логичком нивоу разликују пре-сада-и биће. Претходи разоваплоћени Логос у том смислу свету, али га ствара као Исус Христос. Зато Апостол каже да је Ис исти јуче данас и сутра. Нема промене иако је динамичко биће. 

Не разумем Кратоса и сличне који по својој памети проповедају теолошке идеје, а неће да се држе Писма? Могуће је да нису ушли у ту интимност са Господом па онда неће да му се повере и препусте. Некако би они њега да уче, а не да буду поучавани...     

Ali, kako Logos moze da bude 'ovaplocen' ? ( pre vremena )

Kada, tek , kako se kaze, ...'Logos postade telo'....i, stanova sa nama...

Подели на овим сајтовима

Da nema promena u Bogu govori neslivenost priroda Bogočoveka.Kada se kaže da je kroz Hrista stvoreno pre svega se misli na Sina Božijeg jer je on prvenstveno to Sin Božiji,koji se kasnije ovaplotio o čemu i govori Simvol Vere.Nema tu nikakvih promena u Bogu jer je način sjedinjenja nesliven,nema mešanja,da ga ima ova imputacija o promeni bi mogla uzeti koju kap vode ovako osuđena je na dehidraciju.

Nije to Kratos izmislio to je učenje svetih Otaca.A Pismo više nego jasno i decidno veli da Bog tela nema i da je Duh i s druge strane da je Reč koja je Bog postala telo i pojavila se među ljudima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Da nema promena u Bogu govori neslivenost priroda Bogočoveka.Kada se kaže da je kroz Hrista stvoreno pre svega se misli na Sina Božijeg jer je on prvenstveno to Sin Božiji,koji se kasnije ovaplotio o čemu i govori Simvol Vere.Nema tu nikakvih promena u Bogu jer je način sjedinjenja nesliven,nema mešanja,da ga ima ova imputacija o promeni bi mogla uzeti koju kap vode ovako osuđena je na dehidraciju.

Nije to Kratos izmislio to je učenje svetih Otaca.A Pismo više nego jasno i decidno veli da Bog tela nema i da je Duh i s druge strane da je Reč koja je Bog postala telo i pojavila se među ljudima.

Бог да ми душу прости, али си ти, брате, мало приглуп. Наравно да се Логос оваплотио у времену отприлике 7-4 године пре Христа, али није тада постао тело. Са историјске тачке гледишта јесте, то нико не негира, али је на Божанском плану увек тај. И наравно да је свет створен. И то кроз Ис Хр, што ти негираш, јер си забуздан. Ти би разоваплотио Хр и спалио Павлов текст, јер га не капираш. Али је то само твој проблем. Сада се нервираш јер не капираш ствари, али је то једнако као када бих се ја нервирао јер не знам шта су интеграли у математици. Знам да постоји тај појам, знам да моја жена то решава, али ја немам појма шта су интеграли. И не љутим се због тога.  

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Ali, kako Logos moze da bude 'ovaplocen' ? ( pre vremena )

Kada, tek , kako se kaze, ...'Logos postade telo'....i, stanova sa nama...

Читаш ове моје текстове 10 пута на дан, на коленима и са умиљењем, можда ти буде јасно за годину дана. Треба да рачунаш на Божију милост... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Бог да ми душу прости, али си ти, брате, мало приглуп. Наравно да се Логос оваплотио у времену отприлике 7-4 године пре Христа, али није тада постао тело. Са историјске тачке гледишта јесте, то нико не негира, али је на Божанском плану увек тај. И наравно да је свет створен. И то кроз Ис Хр, што ти негираш, јер си забуздан. Ти би разоваплотио Хр и спалио Павлов текст, јер га не капираш. Али је то само твој проблем. Сада се нервираш јер не капираш ствари, али је то једнако као када бих се ја нервирао јер не знам шта су интеграли у математици. Знам да постоји тај појам, знам да моја жена то решава, али ја немам појма шта су интеграли. И не љутим се због тога.  

Daleko od toga da sam priglup već vidim jasne implikacije takve koncepcije.Čovek je nestvoreno biće tj Bog.I Kopitar koji je prepametan i koji rešava integrale ko od šale za to kaže izgleda da da.Šta ti kažeš?El ljudska priroda predpostoji svetu ili su to kod tebe neki drdrugi,nebeski integrali ?Ti si izveo tu koncepciju ja te samo suočavam sa njenim implikacijama.Sad bi ja mogo da kažem da si priglup jer ih ne vidiš al neću,fin sam čovek,duševan.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...