Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, nije samo on jeo i pio. Sva tri gosta su bili za stolom. Trojica je jela. Da li to znaci, da su i Otac i Duh bili telesni ?

Naravno da nisu. Pricali smo vec o tome ( na drugoj temi ). Sve je to kao u ikoni i kao u prototipu onog sto tek treba da se dogodi. Lepo pise,....nisu pravednici SZ u svom zivotu primili obecanja ( koja treba da se ispune buducim dolaskom Hrista ), nego su umrli u jakoj i dubokoj veri da ce doci taj dan kada ce i oni ( zajedno sa nama hriscanima ) videti i primiti sva ta' razna obecanja.

Sad nam budi ljubazan i objasni nam ko od otaca podržava ovu tvoju fantamozgariju, da su jeli a da im je jelo propadalo kroz telo koje nisu ni imali?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sad nam budi ljubazan i objasni nam ko od otaca podržava ovu tvoju fantamozgariju, da su jeli a da im je jelo propadalo kroz telo koje nisu ni imali?

Vec smo pricali o tome.

Jednostavno, kako se hrane andjeli ? Koji su po prirodi, umovi i duhovi ?

Tako je Bog to sve ustrojio. Sta da radimo. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Za ovo zasluzujes opomenu.

Zuti karton. :ani_biggrin:

Nije upućeno tebi lično, nego kao psihijatrijsku nauku koja te dovodi do toga da iliju i Jovana ne deliš u dve ličnosti nego ih nazivaš braća po mentalnom sklopu.

Citiraj sve što je izrečeno ne seči me nisam zaslužio to, ja da hoću da te uvredim nijedan demon me ne bi sprečio da to javno učinim.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Pa, nije samo on jeo i pio. Sva tri gosta su bili za stolom. Trojica je jela. Da li to znaci, da su i Otac i Duh bili telesni ?

Naravno da nisu. Pricali smo vec o tome ( na drugoj temi ). Sve je to kao u ikoni i kao u prototipu onog sto tek treba da se dogodi. Lepo pise,....nisu pravednici SZ u svom zivotu primili obecanja ( koja treba da se ispune buducim dolaskom Hrista ), nego su umrli u jakoj i dubokoj veri da ce doci taj dan kada ce i oni ( zajedno sa nama hriscanima ) videti i primiti sva ta' razna obecanja.

То су твоја булажњења. Ја сам изнео тезу о оваплоћеном Логосу и Мојсију и Илији, која се налази у предању. Немој да збуњујеш оне који нису читали. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

То су твоја булажњења. Ја сам изнео тезу о оваплоћеном Логосу и Мојсију и Илији, која се налази у предању. Немој да збуњујеш оне који нису читали. 

To radi neprestano, bilo bi fer da kaže šta smo govorili a ne da iznosi svoje fantamozgarije sa sve smajlićem da  je Bog tako ustrojio :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Još sam im prineo Jovana koji govori kako Isus kaže farisejima da je Sin Čovečji video avrama.

Na šta ovi poludeše i htedoše da ga ubiju.

Sigurno nisu razumeli kao boksid da Hristos farisejima govori kako je imao viziju :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Mиљан Л. рече

Tако је, пророк Данило говори о васкрсењу из праха. Тј. оваплоћењу душа умрлих у нова тела која ће настати из праха и бит ће бесмртна ако сам ја добро схватио. Иначе неби чекали поновни Христов долазак.

Da, ali, govori se o Drugom dolasku Hristovom. ( Danilo uglavnom pise o poslednjim vremenima itd )

Danilovo prorocanstvo o vaskrsenju kostiju iz praha se odnosi na vaskrsenje na kraju vremena.

пре 10 часа, Mиљан Л. рече

Пророк Данило за разлику од Јована има запечаћено пророчанство. То пророчанство је оставило предање које је директно Бог оставио Данилу, о моменталном васкрсењу јевреја које ће се збити кад дође Месија.

Ipak, se govori o drugim dogadjajama i drugom vremenu ( bila je prica na nekoj drugoj temi o ovome ).

Подели на овим сајтовима

Pitanje je sada da li smo u stanju da povedemo trijadološki dijalog. Taj dijalog je jedno pesništvo i psalmopojanje, te zahteva prisnost i ljubavni odnos među sagovornicima.

Rekao si da ne možemo poznati Boga, a to ne može biti tako. Našom ljubavlju poznajemo Boga.

Međutim, potrebno je imati smirenje i uzdržanost od prizemnih reči, kada želimo imati trijadološki dijalog. Takođe, potrebno je što manje govoriti, jer znanje po sebi nema vrednost.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Danilovo prorocanstvo o vaskrsenju kostiju iz praha se odnosi na vaskrsenje na kraju vremena.

Biće da je to ipak vaskrsenje koje nam darovaše Hristos svojim Telom i Krvlju a ne vremenskom distancom kao da se taj dan ima desiti nešto specifično recimo da se merkur poklopi sa saturnom a zvezde formiraju davidov simbol na nebu te se tvar promeni jer se čestice tako složiše. I tako veliki prasak pukim sličajem postade slučajno i smisao i učini čoveka bogom

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nije upućeno tebi lično, nego kao psihijatrijsku nauku koja te dovodi do toga da iliju i Jovana ne deliš u dve ličnosti nego ih nazivaš braća po mentalnom sklopu.

Citiraj sve što je izrečeno ne seči me nisam zaslužio to, ja da hoću da te uvredim nijedan demon me ne bi sprečio da to javno učinim.

Okey, ne mogu da ti citam misli ( sta si tacno mislio ).

Nema razloga da pravimo celu pricu oko ovoga. Jednostavno, ako oci kazu da je Jovan dosao u sili i duhu Ilijevoj, onda, su oni slicnog razmisljaja ( sto bi rekli savremenim jezikom, slican 'mentalni sklop' )

Itd.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zoran Đurović рече

Kakve veze ima taj dogadjaj ( javljanje Mojsija i Ilije ) sa onim vidjenjem Avramovim ?

Nema zbunjivanja, svaka prica se cita na svoj nacin ( kontekst :945729: ).

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Kakve veze ima taj dogadjaj ( javljanje Mojsija i Ilije ) sa onim vidjenjem Avramovim ?

Nema zbunjivanja, svaka prica se cita na svoj nacin ( kontekst :945729: ).

Ma kojom logikom su mogli da se pojavljuju Sin Čovečji sa Mojsijem i Ilijom a da po tebi Sin Čovečji još nije vaskrsao čak šta više nije još ni na nebu?

A kako nije na nebu kad sidje sa tog neba pre nego što bi vaznet na nebo?

Ko se to šeta rajskim vrtom?

Ko vaskrsava Lazara a da još nema po tebi punoću vaskrsenja?

Ko govori prvosvešteniku videćeš Sina Čovečjeg na oblacima a da još nema punoću?

Подели на овим сајтовима

Svi mi imamo duhovne probleme, ali neki od nas imaju ozbiljne duhovne probleme.

Meni se jednom desilo da naiđem na pijanca u autobusu, koji je sedeo, u polu snu. Stajao sam pored njega, a on je, ne gledajući u mene, počeo da priča svašta u vezi mene i stvari iz mog života.

Možete shvatiti šta sam kao hrišćanin pomislio. Takvo slično iskustvo imam i sa pojedinim forumašima.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Još sam im prineo Jovana koji govori kako Isus kaže farisejima da je Sin Čovečji video avrama.

Na šta ovi poludeše i htedoše da ga ubiju.

Sigurno nisu razumeli kao boksid da Hristos farisejima govori kako je imao viziju :)

Malo komplikujes pricu.

Kako je video Avrama ? Kako se kaze....' А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: Ја сам пре него се Авраам родио'....

Tu se govori o Njegovom bozanstvu, po kome je jednak sa Ocem ,.... sa kojim ( zakedno ) je i video Avrama, ...pre nego sto se rodio i pojavio u telu. itd.

U sustini, slicno pricamo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...