Jump to content

Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

On 23. 10. 2017. at 18:39, Ayla рече

Govoriš tako jer si i ti nečiji sin, a sestra je kao i svako žensko tuđa večera?
Moje ćerke nisu tuđa večera. Vaspitavam ih da budu dobri ljudi, dobre majke i supruge sjutra, ali i one su moji naslednici.

Expand  

Е благо се деци на таквој мајци... пробај да им не оставиш ништа,па после твоје смрти , да сами расподеле...е ако се не буду развлачили годинама по судовима,онда ћеш знати да си их добро васпитала...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:46, Зосима рече

Е благо се деци на таквој мајци... пробај да им не оставиш ништа,па после твоје смрти , да сами расподеле...е ако се не буду развлачили годинама по судовима,онда ћеш знати да си их добро васпитала...

Expand  

Neće se razvlačit oko imovine. Riješih ja to sve. 

Edit - Moram te pitati, mada nije umjesno, planiraš li se odreći očevine, ono...nećeš ništa, sam ćeš stvoriti?

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:39, Paradoksologija рече

Pa očigledno nemam suprotne, već iste primere. Da ti imaš suprotan primer, sinovima se ne bi dalo nasledstvo, a kćerkama da - to bi bilo suprotno.

I ovi iz mojih primera se svi i dalje vole, samo ponekad meni usput kad smo same u kujni (gde gurnu sve žene u nekom trenutku svake proslave) kažu nešto otvoreno, često prilično gnevno, mada dosta tiho. I onda se vrate sa osmehom unoseći hranu muškarcima koji sede.

Expand  

Ово је бре сеоска прича,неће женско да остаје на земљи, ето је брату ,нека он ринтачи,продужи лозу и слично...

Ви окрећете причу на нешто сасвим друго,имате стан и локал у Београду и поделити га међ децом, само да ми се она не посвађају...

Мислим то натурање  о дискриминацији и правима није из ове приче и да имаш пет синова, молила би Бога да се не свађају око наследства...зато им на време делите...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:58, Зосима рече

Ово је бре сеоска прича,неће женско да остаје на земљи, ето је брату ,нека он ринтачи,продужи лозу и слично...

Expand  

ово је тачно, моја мајка и тетке, чак и отац су се одрекли без икаквог притиска наследства у корист браће која су остала остала са родитељима, и не видим у томе ништа лоше.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 17:59, Ayla рече

Kada su moja djeca u pitanju, riješila sam to drugačije. Nisam ih dovela u situaciju da imaju izbor. Ja sam podijelila na tri jednaka dijela....kako sinu, tako i ćerkama.

Expand  

Vidiš da su prošla :D

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 19:04, Дејан рече

Vidiš da su prošla :D

Expand  

Dejane, ja znam da bi se obje moje ćerke odrekle imovine u korist brata...isto tako znam da su se one pitale, i da je od njih zavisilo, ništa, ali baš ništa ne bi bilo na njihovo ime. Sva sreća, pa se još ne pitaju, i sva sreća da im se ima šta ostaviti. Nisam ja prekinula ništa, samo im nisam dala mogućnost da biraju.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 19:08, Ayla рече

Dejane, ja znam da bi se obje moje ćerke odrekle imovine u korist brata...isto tako znam da su se one pitale, i da je od njih zavisilo, ništa, ali baš ništa ne bi bilo na njihovo ime. Sva sreća, pa se još ne pitaju, i sva sreća da im se ima šta ostaviti. Nisam ja prekinula ništa, samo im nisam dala mogućnost da biraju.

Expand  

KOliko sam ja shvatio, ranije je vrsen pritisak na žensku  decu da se odreknu nasledstva u korist muške, i to od strane roditelja.

Ti si to presekla i sad se stvari menjaju.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:47, Ayla рече

Neće se razvlačit oko imovine. Riješih ja to sve. 

Edit - Moram te pitati, mada nije umjesno, planiraš li se odreći očevine, ono...nećeš ništa, sam ćeš stvoriti?

Expand  

Отац је имао само мене,не знам у чије име да се одрекнем,мислиш да поклоним неком,а и нема бог зна шта,стан који је добио у време социјализма,чак није стигао ни да се усели у њега,погинуо је у саобраћајној несрећи, који месец пре усељења...

Али да не патетишем, самохране мајке су из мог искуства и познастава велики борци,направиће још две куће,а све у инат ех-супругу,мада ни ово можда није умесно...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:50, Muramasa рече

Naravno da neće, vidiš da je pravoslavni menjševik. Pu proklete pare, pu zli zapad... Bolje ruski izmet nego američka čokolada.

Expand  

Измењено од Дејан
++++++

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Tvoj otac je imao tebe, i ostavio ti je nasleđe, kao što i ja imam moju djecu, pa Bogu hvala, imam kome ostaviti.
Steći će oni, sigurna sam, ali to što imam, makar bio zalogaj, podiječiću njima jednako.

Opet, mislim da pogrešnoj osobi imputiraš termin - samohrana. Nit sam samohrana majka, niti priznajem taj termin.
Da sam stvorila, jesam, na iznenađenje mnogih, da ću umnožiti to...hoću, na radost istih.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 18:47, Ayla рече

Moram te pitati, mada nije umjesno, planiraš li se odreći očevine, ono...nećeš ništa, sam ćeš stvoriti?

Expand  

Од овог би још неум(ј)есније питање (рецимо, мудрацима из локалног правосуђа) било, оно... А чија је моја дедовина & очевина? До те мере да би чак имплицирало и коруптивне елементе, па из тог логично & недвосмислено исходи како нећу ниш', боле ме бриге, и, наравно ћу све сам створити. К'о у причи (мотивисаном древним љуцким поривом, ил' поривима). Грамзивос' & похлепа, хвала лепа (Х2)...

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2017. at 14:50, Снежана рече

Благословена сам са двоје деце (син и ћерка), а слава Богу имам шта да им оставим у наследство, при том немам никакву дилему, делиће на једнаке делове све, никада ни под којим условима не бих вршила притисак или дозволила притисак на ћерку да се одрекне у корист брата.

Expand  

Ако би кћерка хтјела да се одрекне свога дијела у корист брата, каква би била твоја реакција?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...