Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 часа, Млађони рече

Pojma nemam ko je to, ja na jutjubu najvise gledam klasicne liberale i libertarijance i po nekog tog lika koji se bavi pitanjima kulture. Medjutim sto sto se slazem sa altrajtovcima ko sto je BPS u nekim CINJENICAMA ne slazem se u nekim zakljucima. 

Naprimer, alt rajtovci argumentuju da je drustvo sa vecim iq bolje, argumentuju da crnci imaju nizi iq i belci veci. (prosecno) sa tim se slazem

Ono sa cim se ne slazme je da nam treba cisto belo i cisto crno drustvo zbog veceg iq. Ne treba nam, treba nam drustvo ljudi sa visim iquom dakle belci + crnci koji su na vrhu spektra treba da se "ujedine" u drustvo. A ja to drustvo vidim u libertarijancima (ekonomski konzervativnim socijalno liberalnim) koji su politicka grupacija koja ima najveci iq. 

Drugim recima, iako je iq nasledan, ne mozes da pravis "selekciju" "kvalitetnih" ljudi za drustvo prema boji koze nego prema iq-u. 

Ja se mnogo vise radujem sto je jedan Tomas Sowell deo mog drustva nego da je jedan Richard Spancer. Richard je belac i licemer, Tomas je crnac i genijalac. 

A i tebi savetujem da pogledas stvari iz tog spektra jer vidim da su vas dosta upecali likovi kao BPS, sa njihovom intepretacijom cinjenica. 

Nisam siguran ali čini mi se da se samo RamZ Paul zalagao za segregaciju ranije, kao odvojene nacionalne države za crnce i belce. Danas je on izričito protiv toga. I dalje je za "nacionalizam za sve" ali ne nužno sa konstituisanjem odvojenih država. Pri tom nije on neki uticajan lik (ustvari niko i nije u alt rajtu).

Nikog drugog ne znam da se zalaže za rasno čisto društvo u alt rajtu. To bi bili skinsi sa stromfronta (koji je banovan pre neki dan od strane Googla). Mislim pored toga što je glupava i besmislena, ta ideja je apsolutno nesprovodiva. Čak ni Linkolnu i njegovoj ekipi istomišljenika nije uspleo da deportuje crnce u Liberiju back in the day.

A što se tiče IQ-a, alt rajtovci kažu: "istraživanja pokazuju da crnci imaju u proseku niži IQ od belaca pa kada crnci nisu jednako uspešni i jednako bogati i jednako obrazovani kao belci to nije zbog belačkog rasizma već zbog nižeg IQ crnaca. Kada uporedimo crnce i belce sa istim IQ nailazimo na isti stepen obrazovanja i novca, u proseku". I onda, zaključak je :"na osnovu izloženog mi smo protiv nekontrolisane imigracije iz trećeg sveta i protiv smo pozitivne diskriminacije". A ne: "gas the Kikes, race war now!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 10 минута, Tumaralo. рече

To bi bili skinsi sa stromfronta (koji je banovan pre neki dan od strane Googla

Meni je ovo problem...

Koliko god da je ta ideologija despicable, ne bih hteo da se banuju sa neta. Negde će se svakako okupljati, a bolje da znamo šta pričaju i šta hoće.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

Интелектуално, за атеисту не могу да постоје никакве вредности, никаква радост, никаква нада, никакав живот. Ако се ослањамо само на разум.

Sad mi je jasno... nisi ti nikada bio ateista. Eventualno zbunjeni vernik...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

To bi pre moglo da se kaže za tebe.

Oko osam godina sam na poukama. O veri i religiji sam naucio visenego sto sam ikad pomisljao. Sada o tome znam vise od 99% vernika koje srecem svakog dana... i pored svih tih znanja moj ateizam nije mrdnuo ni milimetar, ako ista jaci je no ikad. Nikada necu poverovati u boga, ne vidim to ni kao opciju...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

:D:dobro:

Ал није логично... :smeh1:

Шалим се, логично је. Мени је мозак остао "оверклокован" управо из тог атеистичког доба, што су нажалост биле формативне године. Посматрао сам људе око себе, како живе, нешто раде, замајавају се разним игрицама и играчкама док време пролази... Мени је то било апсолутно неприхватљиво. Нисам желео да ми ни један једини тренутак прође у таквој "несвесној активности". Није достојно разумног бића. Чему све то? Како ти људи себи дозвољавају да тако живе? Неозбиљно.

После кад сам открио хришћанство та је дилема била решена, није више било потребе за тим. Али нисам могао да искључим, постало је део моје личности. Ова тема ми је помогла да то јасније видим. Хвала овима који су се расправљали са мном! :)

Ето мало из Гризлијевог срца или шта је већ...

Otkrio si nesto sto ti se ne svidja a sto je cinjenica. Umesto da prihvatis cinjenicu pronasao si nacin da je zamaskiras, da slazes sebe kako bi se bolje osecao.

Sad mislis da je to jedino resenje. Nije. Mozes da prihvatis cinjenicu i da se i pored toga lepo osecas. Ljudski um, koji toliko hvalis, je prekompleksan i radi na mnogo razlicitih nacina... zasto mislis da samo jedan postoji? To je uvreda za razum?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

али ја доказујем логиком да атеиста не може да буде "живахно" биће

Нетачно...може ако је gay / gey....:ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, cloudking рече

Sad mi je jasno... nisi ti nikada bio ateista. Eventualno zbunjeni vernik...

Па може тако да се каже, али зависи од дефиниције. Из мог угла разумно биће не може да прихвати своју егзистенцију у оваквом свету. Ти то аутоматски зовеш "верник", што је можда ОК. По тој дефиницији верник је свако онај ко постојање разумног живог бића на овом свету види као парадокс. Можда он никада не нађе "религију", али је заувек осуђен на тражење одговора на тај парадокс.

Одатле, атеиста је неко ко прихвати да се замајава неким бесмисленим активностима и "уживањима" ту космичку наносекунду колико је на овом свету. За мене је то неприхватљиво. Сваки свестан тренутак морао би да посветим тражењу неког бољег одговора, макар га никад не нашао.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, cloudking рече

Otkrio si nesto sto ti se ne svidja a sto je cinjenica. Umesto da prihvatis cinjenicu pronasao si nacin da je zamaskiras, da slazes sebe kako bi se bolje osecao.

Објаснио сам већ да није тако. :)

Прво, нема уопште везе да ли се мени нешто свиђа или не и како се осећам. Нити хришћанство служи да "замаскира" ружну чињеницу, напротив. Али да не понављам...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Зато што хоћемо да сагледамо свет објективно, рационално. Осећања су ОК као "сигнали" за нешто, али су потпуно непоуздана, субјективна. Тек када прође кроз решето разума нешто можемо да прихватимо као исправно.

Ok. Sta je onda (racionalan) ogovor na pitanje Ivana Karamazova "kakav je to Bog koji dopusta patnju deteta"? Narocito ako se pritom slazes sa Dostojevskim (Ivanom) kad kaze da "ceo svet nije vredan koliko jedna suza" one devojcice? (Piterson me podsetio na ovo, i inace na cinjenicu da u istoriji verovatno ne postoji bolji kriticar teizma od Dostojevskog sto kaze i ava Justin).

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, cloudking рече

Oko osam godina sam na poukama. O veri i religiji sam naucio visenego sto sam ikad pomisljao. Sada o tome znam vise od 99% vernika koje srecem svakog dana... i pored svih tih znanja moj ateizam nije mrdnuo ni milimetar, ako ista jaci je no ikad. Nikada necu poverovati u boga, ne vidim to ni kao opciju...

Kako god hoćeš...

Na gubitku samo možeš da budeš ti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, uros рече

Ok. Sta je onda (racionalan) ogovor na pitanje Ivana Karamazova "kakav je to Bog koji dopusta patnju deteta"? Narocito ako se pritom slazes sa Dostojevskim (Ivanom) kad kaze da "ceo svet nije vredan koliko jedna suza" one devojcice? (Piterson me podsetio na ovo, i inace na cinjenicu da u istoriji verovatno ne postoji bolji kriticar teizma od Dostojevskog sto kaze i ava Justin).

Сви страдамо, сви умиремо и подједнако је страшно, без обзира што смо ми емотивнији на страдање слабих и немоћних. Пред смрћу смо сви слаби и немоћни. Кључна реч је ту "допушта". Ко се пита да ли Бог нешто "допушта" подразумева да је Бог створио свет који контролише и управља. То је нехришћанско виђење света. Бог је створио природне законе и разумна бића која делују по својој слободној вољи. Одатле долази зло, то објашњава прича о првом греху и његовим последицама из Постања. Није случајно што се ту описује неки "идеалан свет" без греха и смрти, а онда настанак зла, смрти итд. везује специфично за човекову слободну одлуку.

Е сад, Бог је то "допустио" зато што није желео да направи роботе на даљински него бића са слободном вољом. Али је исто тако дошао Лично & Персонално међу нас да нас извади одатле, сам прошао кроз смрт због нас, што је много веће дело.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

Nesto razmisljam, ( onako sam sa sobom :svadja: , :ani_biggrin: ) , koji ti je glavni utisak i razmisljanje o Bogu nakon svih tih silnih diskusija na forumu ?

Tj.  kakav si utisak stekao o hriscanskom Bogu ? Koja osobina i karakteristika ti je nekako najupecatljivija kada pomislis na Boga, nakon tih znanja koje si stekao ?

Nadam se da sam bio jasan sa pitanjem. Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...