Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 минута, Juanito рече

Можда сте у праву да неко доследно интелектуално философирање мора атеисту да одведе у нихилизам. 

Ja nisam siguran ni šta tačno pod tim nihilizmom podrazumevaju... blagodario bih ako neko objasni...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Iulianus рече

Šta to?

Питам зашто не бисмо могли да Хитлеру одричемо то да је био хришћанин?

пре 3 минута, Iulianus рече

Kako ide ono... "mrzite na greh čovekov a ne čoveka.." ili nešto slično tome, čini mi se. :ani_biggrin:

Нико га не мрзи, само кажем да можемо (и треба) да одричемо да је хришћанин. Исто као и Мирољубу Петровићу. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Џуманџи рече

Питам зашто не бисмо могли да Хитлеру одричемо то да је био хришћанин?

Нико га не мрзи, само кажем да можемо (и треба) да одричемо да је хришћанин. Исто као и Мирољубу Петровићу. :)

OK, evo predajem se. Nema mi druge. :D

Ipak, ja Sebeljubu ne poričem da je hrišćanin, zaboga. Ne. Nego poričem njegovu verziju pravoslavlja i njegovu (pogrešenu) percepciju pravoslavlja. 

Pokušavam samo ovim mladim ljudima da objasnim šta je šta. Recimo, neki dan sam bukmarkov`o njegovu stranicu gde u jednom postu donosi ono što naziva "Božijim praznicima" (https://www.facebook.com/datetree/) i koji su u suštoj suprotnosti s onime šta je u stvari pravoslavlje (ortodoksija istočna). I nije mi jasno kako mladi ljudi i pored silne (ajd!) veronauke ič ne kontaju niti razlikuju. Ali ni to nije problem, neka idu tamo gde im duša ište, al` onda neka to ne nazivaju pravoslavljem (ipak sam ja tu pomalo osetljiv a i sentimentalan do vraga :))))

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Avocado рече

Ja nisam siguran ni šta tačno pod tim nihilizmom podrazumevaju... blagodario bih ako neko objasni...

Ja sam konkretno kad sam postavio temu mislio na ono sto je Zvonko ,,srocio" na kraju prve strane

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Iulianus рече

OK, evo predajem se. Nema mi druge. :D

Причитах пар пута и не сконтах, заиста. :D Хвала. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Iulianus рече

Religija, posebno Hrišćanstvo, je u tome smislu samo baj-pas koji bi nekako da zaobiđe ružnu istinu

Не, него када се суочиш са ружном истином у потпуности, лицем у лице, видиш да је хришћанство једини могућ одговор.

"Живахни атеиста" може да буде само неко ко се није у потпуности суочио са ружном истином и заварава се неким шареним лажама.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Одприлике кад интелектуално сагледаш у потпуности да је наш живот само, д извинеш, прдеж на ветру. Не стигне ни да засмрди поштено...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не видим разлог да се ма која страна аутоматски оптужи за самозаваравање и шарене лаже.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...