Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Аурор рече

Jevreja ima par miliona više nego Srba, mi osvojili jednu Nobelovu, oni oko 170, četvrtinu svih dodeljenih :)

I posle sto mi se cude kada pricam o inferiornim i superiornim kulturama..........

Jevreji su najsuperiornija kultura koja postoji na ovom svetu rame uz rame sa svajcarcima, japancima i amerikancima. 

Svi ostali su smesni.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 18 минута, Млађони рече

Zanimljiv je BPS, ocigledno je da ce biti meta nove youtube cenzure. No dobro, krize su super radjaju nove stvari.
Mada ja ti se generalno sa BPS ne slazem, osim sto mi je zanimljiv njegov rad, zna da napravi dobar video dobar kontent iako se cesto jako cesto sa zakljucima ne slazem.

I dobar je sa recima elokventan ima dobru retoriku. 

Ja gledam neke druge likove mogu da ti posaljem kanale. 

Gledaš li Američku Renesansu? :D

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, VaSa110 рече

Nit vidimo nit znamo. Odakle ti ovo? Ako misliš na neke hipoteze koje ovo pretpostavljaju, to su samo hipoteze koje koliko ja znam polako napuštamo.

Ај сутра кад ребутујем мозак... :)

• Хахаха 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Па Универзум постоји, значи дефинитивно је настао некако. Нешто се десило.

Ne. Uopšte ne mora da je tako.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Филозоф рече

Postavio sam u odeljak za razgovor sa ateistima, ali me naravno interesuju i druga misljenja. Naime, imam utisak da ukoliko budemo dosledni u tome da je sve determinisano kako na primer govori Sem Heris i da je covek samo jos jedan od produkta evolucije bez nekog viseg smisla odnosno nagonska zivotinja neminovno mora da se sklizne u nihilizam. Voleo bih da cujem vasa misljenja

Појма нема.

Ја сам дуго времена паралелно био и нихилиста и верник. Тако да могу да посведочим да Атеизам и Нихилизам не морају ићи руку под руку. Човек може истовремено да прихвата врло различите философске правце.

Ево рецимо сада сам екстремни скептичар и мистичар истовремено.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Млађони рече

I posle sto mi se cude kada pricam o inferiornim i superiornim kulturama..........

Jevreji su najsuperiornija kultura koja postoji na ovom svetu rame uz rame sa svajcarcima, japancima i amerikancima. 

Svi ostali su smesni.

Jevreji su izuzetno talentovani, nema veze sa kulturom. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, VaSa110 рече

Ne. Uopšte ne mora da je tako.

Баш тако.

То је стара школа, да Космос и време морају имати почетак и практично се наставља на јудео-хришћанску космологију.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Млађони рече

Bitno je evolutivno gledamo, da li je ateizam evolutivno isplativ ili ne.

Nemamo mi više evolutivne pritiske tj. uticaj prirodne selekcije...

Nego kad već pominješ evolucioju religije... zanimljiv klip... ne "endorsujem" ga kao svoje stavove... tip je inače scijentista i antiteista... i isekoh prvi deo ali mi je ova priča o evoluciji religija bila interesantna... možda će i tebi (ili drugima) biti:

Цитат

nego, nebitno odgledaj ovaj video, ima neke veze sa ovom temom, naucni eksperiment o ponasanju miseva u "utopiji" 

Jel to ima veze sa tim kako će da vam bude u Raju?  ;)  :P

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Jevreji su izuzetno talentovani, nema veze sa kulturom. 

Не верујем ни да има везе са генетиком, мислим просто је немогуће.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Жељко рече

Не верујем ни да има везе са генетиком, мислим просто је немогуће.

И ја не верујем да је генетика у питању. Традиција и култура вероватно.

Да смо 50% посвећени и вредни колико су они, сви би били нобеловци... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

И ја не верујем да је генетика у питању. Традиција и култура вероватно.

Кад би ми били 50% посвећени и вредни колико су они, сви би били нобеловци... :D

Pa ja ne znam...

Aškenazi Jevreji imaju prosečan IQ veći za oko 15 poena. Raspodela pomerena udesno.

albert-einstein-9285408-1-402.thumb.jpg.8be80533e48972445afbed39b852517c.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Aškenazi Jevreji imaju prosečan IQ veći za oko 15 poena. Raspodela pomerena udesno.

Верујем, они толико пажње обраћају на тај "self improvement" да то мора да покаже резултате. Мислим да не постоји други народ на свету који толико ради на томе.

Само не би рекао да је генетски. IQ може да се унапреди, посебно у детињству. После је током живота можда више-мање фиксиран, то не знам.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Аурор рече

Е једино што се не знаш баш поуздано да ли је Ајнштајн био "чистокрвни" Ашкеназ. На нашим просторима су се измешали Сефарди и Ашкенази.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...