Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Млађони рече

Meni je najsmesnije sto su ateisti "vrsta" koja nestaje. Ljudi dokazuju da je ateizam kontraevolutivan tako sto redovno imaju manje dece, te nema ko da nasledi njihov ateizam. 

Drugim recima verujes u evoluciju, prirodnu selekciju, gene... i onda prihvatis uverenje i udjes u pricu koja je evolutivno gledano kontraproduktivna. 

Religija je evolutivno gledano mnogo produktivnija. 

salim se odgovoricu ti :P

Ajd sto je ateizam u porastu al to nema veze nego sam hteo da ti kazem, dok se prost narod koti pametni pojedinci, deca nauke i razuma, stvaraju istinska cuda zbog kojih sve cvrsce stojimo na evolutivnim nogama i sve dalje sezemo u buducnost... za te poduhvate ti ne treba kvantitet nego kvalitet a jedan covek je dovoljan da svojom vizijom da boost citavom ljudskom postojanju.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Drugim recima, ne obezbedjuju opstanak oni koji se razmnozavaju, nego oni koji prave sve bolje uslove Mlaćko ;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ajd sto je ateizam u porastu al to nema veze nego sam hteo da ti kazem, dok se prost narod koti pametni pojedinci, deca nauke i razuma, stvaraju istinska cuda zbog kojih sve cvrsce stojimo na evolutivnim nogama i sve dalje sezemo u buducnost... za te poduhvate ti ne treba kvantitet nego kvalitet a jedan covek je dovoljan da svojom vizijom da boost citavom ljudskom postojanju.

To je zanimljivo objasnjenje. Nikad nisam gledao to iz te perspektive. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Филозоф рече

A ovo pitanje iz naslova teme ?Konacno neki ateista na temi?

Ajd da odgovorim da ne misliš da te nešto namerno kuliram...

Meni ova dumanja nisu naročito interesantna... ako i jeste sve predeterminisano, ja nemam takav osećaj... ja imam osećaj da sam slobodno doneo odluku baš kao da ista nije predeterminisana... i to je good enough for me...

A "smisao života"... izeš smisao tvog života kojeg je odredio neko drugi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Tumaralo. рече

U trenutku kada budu definitivno nestali biće poznati kao "kafir".

U pravu si, i ja mislim da ce ovaj skok ateitsa da uniste muslimani kad-tad.

Ljudi iz muslimanskih zajednica mnogo teze postaju ateisti nego iz hriscanskih.

A upravo drustva u kojima raste ateizam uvoze muslimane na milione. 

I jos se tripuju da ce ti muslimani da postanu isti kao oni, mozda cak i ateisti. Sto ne verujem. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Meni skroz nebitno kolko ateista ima... nemam nikakvu zelju da se udruzujem ili da pravim ideologiju od ateizma. Mogu da budem i jedini na svetu, ne mari... mada verovatno tada ne bi bilo pametno da se bas javno izjasnjavam :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

A upravo drustva u kojima raste ateizam uvoze muslimane na milione. 

I jos se tripuju da ce ti muslimani da postanu isti kao oni, mozda cak i ateisti. Sto ne verujem. 

Čekaj bre, sad mi pade na pamet... ako se za "hrišćanske ateiste" ;) prave raskrštenice... šta treba da se pravi (tj. kako se zove odgovarajući dokument) za "muslimanske ateiste"???  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

ako i jeste sve predeterminisano, ja nemam takav osećaj... ja imam osećaj da sam slobodno doneo odluku baš kao da ista nije predeterminisana... i to je good enough for me...

Чикен!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Meni skroz nebitno kolko ateista ima... nemam nikakvu zelju da se udruzujem ili da pravim ideologiju od ateizma. Mogu da budem i jedini na svetu, ne mari... mada verovatno tada ne bi bilo pametno da se bas javno izjasnjavam :D

Bitno je evolutivno gledamo, da li je ateizam evolutivno isplativ ili ne. 

nego, nebitno odgledaj ovaj video, ima neke veze sa ovom temom, naucni eksperiment o ponasanju miseva u "utopiji" 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Čekaj bre, sad mi pade na pamet... ako se za "hrišćanske ateiste" ;) prave raskrštenice... šta treba da se pravi (tj. kako se zove odgovarajući dokument) za "muslimanske ateiste"???  :D

je l mogu crni humor? 

Omche....... 

p.s. odgledaj i ti video iznad o mouse utopia, jako interesantan eksperiment. Samo eksperiment obecavam. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Tu je malo drugačija procedura...

Execution.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Tu je malo drugačija procedura...

Execution.jpg

MOgu da te zamolim da sklonis sliku, iskreno sam se uznemirio.... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...