Jump to content

I posle Sirije - Venecuela!

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

Па нико није био луд да ”бежи” у СССР па да тамо цркне од глади. :smeh1:

Иначе сам писао о нечем другом, ал ајде... да не давим кад спинујеш...

Hehe, ne bi umrali od gladi, nego bi završili na vješalima. 

Pa da ne bi ispalo da ti spinuješ jer si napisao da se i SSSR otimao za nacističke naučnike, red bi bio da navedeš neki podatak, kao što je Verner Fon Braun itd....ili neki kodni naziv kao što ima ODESSA...tako je recimo možda bila neka akcija Sovjeta ne znam MIAMI gdje su pacovskim kanalima dovlačili preživjele naciste da rade za njih, ili makar pokušali ali eto nisu uspjeli.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Pa da ne bi ispalo da ti spinuješ jer si napisao da se i SSSR otimao za nacističke naučnike, red bi bio da navedeš neki podatak, kao što je Verner Fon Braun itd....ili neki kodni naziv kao što ima ODESSA...tako je recimo možda bila neka akcija Sovjeta ne znam MIAMI gdje su pacovskim kanalima dovlačili preživjele naciste da rade za njih. 

EN.WIKIPEDIA.ORG

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Pa da ne bi ispalo da ti spinuješ jer si napisao da se i SSSR otimao za nacističke naučnike, red bi bio da navedeš neki podatak, kao što je Verner Fon Braun itd....ili neki kodni naziv kao što ima ODESSA...tako je recimo možda bila neka akcija Sovjeta ne znam MIAMI gdje su pacovskim kanalima dovlačili preživjele naciste da rade za njih, ili makar pokušali ali eto nisu uspjeli.

WARONTHEROCKS.COM

On Aug. 21, 1957, in the deserts of central Kazakhstan, flames licked the concrete of the Baikonur Cosmodrome. After three disastrous failed tests, rocket

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Плаво Небо рече

Причам у контексту Србије јер знам шта су значиле за Европу и колико су послова имале поједине фабрике у мом граду и када су нам уведене санкције све је почело да пуца по шавовима.

Брате, Србија, тј. СФРЈ је почела да пуца опасно још током 80-тих. Санкције јесу убрзале процес, али распад је већ био у велико. Домаће производње.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Не значи да су они тамо задовољни само зато што су бољи од неког другог.

И Србија је лидер на Балкану. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Grizzly Adams рече

Све победничке силе трудиле су се да заробе немачке научнике и инжињере. То су радили и Руси, и Амери, и Британци.

Elon Musk: Nova tovarna Tesle bo v Nemčiji 

Kot je dejal Musk, nameravajo svojo naslednjo gigatovarno zgraditi na območju Berlina, od lokalne oblasti naj bi dobili tudi finančno podporo. »Vsi vedo, da so nemške inženirske sposobnosti izjemne, in zato smo se odločili, da pridemo sem,« je rekel Musk, ki namerava tovarno zgraditi v bližini novega letališča v Berlinu.

https://www.delo.si/prosti-cas/avtomobilno/elon-musk-nova-tovarna-tesle-bo-v-nemciji-248671.html

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Наравно, нема већих ђавола од комуниста.

Tito je podpiral kamboškega genocidnega vodjo Pol Pota, ker je branil svoj položaj in doktrino

https://www.casnik.si/kardelj-in-nuon-chea-lenin-che-guevara/

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Avocado рече

Naprotiv... suština komunizma (totalna kontrola države nad sredstvima za proizvodnju i diktatura proletarijata) je temeljno i nepovratno poražena (što je super)... sušina nacizma (da su naši mnogo bolji ljudi ili nadljudi u odnosu na njihove i da jaka država služi da obezbedi pobedu i dominaciju naših po svako cenu kao odbranu od zlog sveta koji bi da naše uništi) ponovo jača i prosto cveta...

Морао си и ти да ускочиш, баксузе... :dry:

Пази овако, не знам колико си погодио за ”суштине”, али ја ћу из другог угла да нападнем проблем.

Марксиста имаш данас колико хоћеш, у неким областима (нпр. академији) су понегде чак и већина. Не сматра се уопште за ”друштвено неприхватљиво” да се изјасниш као такав, да напишеш чланак у којем износиш такве идеје, па чак и да правдаш Стаљина итд. Мајца са ликом Че Геваре је уобичајена ствар. Црвена комунистичка застава - но проблем.

Са друге стране, ово мало нациста што данас постоји су аутсајдери и ментално нестабилни чудаци на маргинама друштва. Апсолутно је неприхватљиво појавити се било где са нацистичким симболима, да напишеш чланак у коме браниш те идеје или да их правдаш. У неким државама се за то иде и у затвор.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Морао си и ти да ускочиш, баксузе... :dry:

Пази овако, не знам колико си погодио за ”суштине”, али ја ћу из другог угла да нападнем проблем.

Марксиста имаш данас колико хоћеш, у неким областима (нпр. академији) су понегде чак и већина. Не сматра се уопште за ”друштвено неприхватљиво” да се изјасниш као такав, да напишеш чланак у којем износиш такве идеје, па чак и да правдаш Стаљина итд. Мајца са ликом Че Геваре је уобичајена ствар. Црвена комунистичка застава - но проблем.

Са друге стране, ово мало нациста што данас постоји су аутсајдери и ментално нестабилни чудаци на маргинама друштва. Апсолутно је неприхватљиво појавити се било где са нацистичким симболима, да напишеш чланак у коме браниш те идеје или да их правдаш. У неким државама се за то иде и у затвор.

To se sve slažem... zato što je najvećem broju ljudi forma jedino bitna a suštinu ne kapiraju... i istoriju naravno ne znaju... moja "teorija" je i to da se nacizam (bez očiglednih obeležja ali sa upravo tom suštinom) povampiruje zato što ljudi ne znaju istoriju a rat i predratno stanje je sve dalje... i pošto o Hitleru znaju samo za svastiku, konc. logore i mržnju prema Jevrejima, svakom wannabe Hitleru je dovoljno da to izbegne i preuzme sve ostalo i da nema nikakav problem...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

To se sve slažem... zato što je najvećem broju ljudi forma jedino bitna a suštinu ne kapiraju... i istoriju naravno ne znaju... moja "teorija" je i to da se nacizam (bez očiglednih obeležja ali sa upravo tom suštinom) povampiruje zato što ljudi ne znaju istoriju a rat i predratno stanje je sve dalje... i pošto o Hitleru znaju samo za svastiku, konc. logore i mržnju prema Jevrejima, svakom wannabe Hitleru je dovoljno da to izbegne i preuzme sve ostalo i da nema nikakav problem...

Па у основи се вероватно слажемо - да људи данас нису довољно свесни опасности тоталитарних идеологија и какав оне хаос могу да направе у свету док си реко пиксла.

Исто се слажем да се ”аверзија према нацизму” већином данас заснива на површном одбацивању симбола и кореографије, док се о суштини заправо мало зна - а што представља опасност да се то зло ”повампири”.

Ја сад баш и не видим да им ”повампиривање” нешто иде од руке, али за сваки случај смо "locked and loaded".

Praise the Lord! And pass the ammunition.

• Радостан 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Брате, Србија, тј. СФРЈ је почела да пуца опасно још током 80-тих. Санкције јесу убрзале процес, али распад је већ био у велико. Домаће производње.

Разумем те. Али ево наводим ти пример. Кажеш да је све опасно почело да пуца 80тих. У праву си. Упоредимо тадашњу државу са браком пред разводом. Супружници имају релативно добру фирму, па ипак, ту фирму све више запостављају јер комшије хушкају и шире аброве како ово, како оно, и пале још већу ватру међу њима. И тако фирма све више пропада, супружници се све више свађају, комшије ликују. Тако и ово. Моћним капиталистима није никако одговарала јака Југославија. Њима је требала још једна колонија која ће бити апсолутно зависна од њиховог капитала. Добију јефтину радну снагу, добију од њих зависно тржиште. И тако.. Уз то још и пре тога начету привреду зачине санкцијама да спрече било какву могућност за неком модернизацијом производње.. А за Венецуелу, ок, не знам све детаље, али, тамо где се Америка умеша са својим присталицама.. Скептичан сам. Знам шта је овде све било после 5 октобра.. За кога се Америка бори..

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Grizzly Adams рече
EN.WIKIPEDIA.ORG

Ups...odo da učim američku himnu. :smeh1:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Плаво Небо рече

Разумем те. Али ево наводим ти пример. Кажеш да је све опасно почело да пуца 80тих. У праву си. Упоредимо тадашњу државу са браком пред разводом. Супружници имају релативно добру фирму, па ипак, ту фирму све више запостављају јер комшије хушкају и шире аброве како ово, како оно, и пале још већу ватру међу њима. И тако фирма све више пропада, супружници се све више свађају, комшије ликују. Тако и ово. Моћним капиталистима није никако одговарала јака Југославија. Њима је требала још једна колонија која ће бити апсолутно зависна од њиховог капитала. Добију јефтину радну снагу, добију од њих зависно тржиште. И тако.. Уз то још и пре тога начету привреду зачине санкцијама да спрече било какву могућност за неком модернизацијом производње.. А за Венецуелу, ок, не знам све детаље, али, тамо где се Америка умеша са својим присталицама.. Скептичан сам. Знам шта је овде све било после 5 октобра.. За кога се Америка бори..

Па види, код нас се слабо разуме СФРЈ и њена економија. Југославија је била јад и беда, неразвијена земља. Живело се боље него у другим комунистичким земљама зато што је Тито одбио да приступи Варшавском пакту и био ”несврстан”. Због тога је добијао помоћ и кредите са запада, па се од тога живело. Иначе привреда СФРЈ не би могла да опстане без тога. Наши производи били су заостали пар деценија иза развијених земаља, нико то не би хтео да купи у некој нормалној ситуацији. Заставини аути, Југо, ЕИ Ниш ТВ итд. То је све било неквалитетно смеће. Опстајало због затвореног тржишта и западних кредита.

Е сад, кад је пао Берлински зид и СССР, ”несврстана” Југославија више није имала никакав значај па су престале привилегије. Дошло време за наплату дугова, а ми голи и боси. Ништа нисмо направили, ништа квалитетно не производимо... Све смо паре спискали. Чак смо и деценију пре тога били у дебелој кризи, неколико пута је девалвиран динар итд. Па смо још почели да се бијемо, убијамо и рушимо то што смо имали...

И тако. Нема то везе са капиталистима, него само сами криви за све. Могли смо да будемо ”јаки”, њима би било још боље - веће тржиште да се праве паре. Али смо имали потпуне идиоте на власти који су све уништили. Исти такви су уништили Венецуелу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Justin Waters рече

Ups...odo da učim američku himnu. :smeh1:

Једино што тоталитарцима признајем је да имају боље химне... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...