Jump to content

I posle Sirije - Venecuela!

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Па не знам баш. Што се мене тиче, свака комуњара мање је плус.

То је исто рекао познаник из Венецуеле чим је чуо за ”случај Моралес”.

Занимљво је како су многи Срби у стању да подржавају убицу Венецуеле и све могуће убице само ако су против САД. То је једини услов. Буди против САД и можеш цео народ да сараниш, Срби ће да ти дигну споменик. Бљак!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bernard рече

Dve stvari kije su radili damo komunisti:

1. Mogli su da pobiju celu familiju i pola rodbine (kao na primer Sava kovačević) samo da bi se dokaali.

2. Jedino kod njih je postojala kolektivna kazna.

Комунизам и нацизам имају у себи идеолошко, суштинско зло, дубоку мржњу према човеку. Они би хтели да направе ”новог човека” по свом калупу и ту онда твој живот не вреди ништа. Само ако и колико можеш да послужиш за тај њихов циљ, иначе си безвредан. Одатле немилосрдно истребљивање народа у логорима итд.

Још треба разумети да су практично сви данашњи ”левичари” потајно марксисти-комунисти. За разлику од нацизма који је поражен у сваком па и идеолошком смислу, марксизам је и даље велика опасност. То зло нажалост никада није уништено, већ само прешло у илегалу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

То је исто рекао познаник из Венецуеле чим је чуо за ”случај Моралес”.

Занимљво је како су многи Срби у стању да подржавају убицу Венецуеле и све могуће убице само ако су против САД. То је једини услов. Буди против САД и можеш це народ да сараниш, Срби ће да ти дигну споменик. Бљак!

Srbi nisu bili takvi. Osjetili su ubice na svojoj koži 1995-e i 1999-te i trebaće dugo vremena da se ta odbojnost ukloni. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

За разлику од нацизма који је поражен у сваком па и идеолошком смислу, марксизам је и даље велика опасност. То зло нажалост никада није уништено, већ само прешло у илегалу.

Naprotiv... suština komunizma (totalna kontrola države nad sredstvima za proizvodnju i diktatura proletarijata) je temeljno i nepovratno poražena (što je super)... sušina nacizma (da su naši mnogo bolji ljudi ili nadljudi u odnosu na njihove i da jaka država služi da obezbedi pobedu i dominaciju naših po svako cenu kao odbranu od zlog sveta koji bi da naše uništi) ponovo jača i prosto cveta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Juanito  @Grizzly Adams

Нешто не капирам око Јужне Америке. Често се Чиле наводи као пример државе која је избегла комунизам, или неки његов облик, и да је по многим параметрима најпросперитетнија у Ј. Америци. Али баш пре неки дан сам читао о ситуацији тамо - милион људи на улицама тражи да се смањи цена карата за метро(!), просечна плата је 500 евра, пензија 200-300 евра, огромна друштвена раслојеност, и тако даље. Је л' се то нешто лоше скоро десило тамо, или та прича није баш ни била потпуно тачна?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Ameri su ga finansirali da napravi kuršus u Evropi. Imaju oni razne metode osim direktne podrške nekom diktatoru, a i opšte je poznato da su od drugog svjetskog rata profitirali Ameriknaci najviše, pa skoro i jedini. A ja kada sam se doticao nacista govorio sam o pojedincima koje su udomili nakon drugog svjetskog rata iako su bili nacisti. Takvi mogu dobti azil u SAD, a neki komunista nema šanse makar ne zgazio mrava. Na kraju samo izvodim zaključak zašto su blagonakloni prema desničarima i fašistima, a odbojni prema komunistima i ljevičarima... 

Све победничке силе трудиле су се да заробе немачке научнике и инжињере. То су радили и Руси, и Амери, и Британци. Није то било из љубави и симпатија према идеологији (многи од тих и нису били нацисти) него због знања и технологије.

За време Хладног рата били су благонаклони према свакоме ко се противио СССР-у, лудачкој тоталитарној творевини са балистичким нуклеарним ракетама. Наравно.

А пре тога су подржали СССР против Нациста. Без америчке помоћи Хитлер би их прегазио.

EN.WIKIPEDIA.ORG

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

@Juanito  @Grizzly Adams

Нешто не капирам око Јужне Америке. Често се Чиле наводи као пример државе која је избегла комунизам, или неки његов облик, и да је по многим параметрима најпросперитетнија у Ј. Америци. Али баш пре неки дан сам читао о ситуацији тамо - милион људи на улицама тражи да се смањи цена карата за метро(!), просечна плата је 500 евра, пензија 200-300 евра, огромна друштвена раслојеност, и тако даље. Је л' се то нешто лоше скоро десило тамо, или та прича није баш ни била потпуно тачна?

Nije nikad bila tačna. 

A sad očekuj odgovor da je bilo sve super dok neki ljevičari nisu uveli regulacije, pa je skočila cijena metroa. :smeh1:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече

Srbi nisu bili takvi. Osjetili su ubice na svojoj koži 1995-e i 1999-te i trebaće dugo vremena da se ta odbojnost ukloni. 

Знам тренутно лично бар 20 људи из Венецуеле. Тамо су им породице. Људи су очајни. Буквално им је боље, они кажу, да Америка тамо уђе са војском него да остане овај лудак који је уништио земљу. Јер више немају шта да изгубе. Људи дословно умиру од глади, тотално их заболе за геополитику и остале будалаштине којом ви овде имате луксуз да се бавите. Значи каква год да је Америка, каква год да је, не може ни да присмрди поптуним лудацима као што је Мадуро.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Све победничке силе трудиле су се да заробе немачке научнике и инжињере. То су радили и Руси, и Амери, и Британци. Није то било из љубави и симпатија према идеологији (многи од тих и нису били нацисти) него због знања и технологије.

За време Хладног рата били су благонаклони према свакоме ко се противио СССР-у, лудачкој тоталитарној творевини са балистичким нуклеарним ракетама. Наравно.

А пре тога су подржали СССР против Нациста. Без америчке помоћи Хитлер би их прегазио.

EN.WIKIPEDIA.ORG

Nacisti koji su izbjegli u SSSR pacovskim kanalima? Mora da se šališ.....

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GeniusAtWork рече

@Juanito  @Grizzly Adams

Па нисам експерт за Јужну Америку, колега Хуан има тамо неке конекције... ;)

Колико знам Чиле је и даље једна од најпросперитетнијих земаља Јужне Америке, далеко боља од просека. Детаље шта се дешава тренутно не знам баш.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Nacisti koji su izbjegli u SSSR pacovskim kanalima? Mora da se šališ.....

Па нико није био луд да ”бежи” у СССР па да тамо цркне од глади. :smeh1:

Иначе сам писао о нечем другом, ал ајде... да не давим кад спинујеш...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

Знам тренутно лично бар 20 људи из Венецуеле. Тамо су им породице. Људи су очајни. Буквално им је боље, они кажу, да Америка тамо уђе са војском него да остане овај лудак који је уништио земљу. Јер више немају шта да изгубе. Људи дословно умиру од глади, тотално их заболе за геополитику и остале будалаштине којом ви овде имате луксуз да се бавите. Значи каква год да је Америка, каква год да је, не може ни да присмрди поптуним лудацима као што је Мадуро.  

Када се држави уведу вишегодишње санкције, да ли је реално очекивати просперитет у тој држави? Сценарио је свуда исти, као и код нас 90тих година.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, GeniusAtWork рече

@Juanito  @Grizzly Adams

Чиле јесте по многим параметрима просперитетнији од скоро свих (или свих) земаља латинске Америке. Али треба да имаш на уму да је то све релативно. Не значи да су они тамо задовољни само зато што су бољи од неког другог. Чилеанце слабо познајем, само двоје и рекли су ми да су ОК живели финансијски док нису дошли у Србију, толико знам.

Не знам за конкретне податке о платама, само сам нашао ово на википедији:

Једина латино земља у којој је, по овој листи, већа просечна плата него у Чилеу је Порторико ( 2200 долара), али они нису независна држава, него америчка територија. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Плаво Небо рече

Када се држави уведу вишегодишње санкције, да ли је реално очекивати просперитет у тој држави? Сценарио је свуда исти, као и код нас 90тих година.

Ма какве бре санкције, лудак је разјебо земљу потпуно без икаквих санкција. Ако стварно мислиш да знаш боље од њих тамо, па то је лудило и гордост космичких размера.

Замислите да неко убеђује Србе како није Вучић крив, него Марсовци. Е то ви радите.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ма какве бре санкције, лудак је разјебо земљу потпуно без икаквих санкција. Стварно мислиш да знаш боље од њих тамо, па то је лудило.

Замислите да неко убеђује Србе како није Вучић крив, него Марсовци. Е то ви радите.

Причам у контексту Србије јер знам шта су значиле за Европу и колико су послова имале поједине фабрике у мом граду и када су нам уведене санкције све је почело да пуца по шавовима.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...