Jump to content

Прави мушкарац плаче кад му је тешко

Оцени ову тему

Препоручена порука

ВЛАДЕТА ЈЕРОТИЋ: Прави мушкарац плаче кад му је тешко

jeroti%C4%87-696x464.jpg

У једној од својих беседа у Манастиру Глоговац Владета Јеротић говорио је о људма који не плачу и о агресији.

Плач је спасоносан, драги моји. Био сам много пута на Светој Гори. Доста калуђера ми је говорило кад смо се мало зближили: Бог ме напустио.

– Kако те напустио, зашто?

– Две године ја не плачем више.

Хришћанин плаче. Тако да плачите, кад год вам се плаче, плачите. Немојте се сматрати: баш смо ко жене.

А жене, јадне, ништа им друго није ни преостајало него да плачу, у браку, у сукобима разним. А српски мужеви нису волели то. Српски мужеви воле да им жена буде стабилна, здрава, малтене увек здрава, и да не плаче. Тако да су се нервирали мужеви.

То вам све причам из четрдесетогодишњег искуства, а добро и мога брака. Не воли Србин да плаче. Не треба вештачки плакати, кад вам се плаче – плачите. Научите мало, нека буде и жена ту поред вас, да зна и она да може и мушкарац да плаче. Није он због тога слабији. Напротив, хришћански гледајући је ЈАЧИ.

Kад дозвољава себи осећања, да их показује кроз плач…

Па ако то уздржава, он ће постати непријатно агресиван. Па ако не може осећања своја да показује у породици, он ће их показати ван породице, али на рђав начин.

Пиплметар

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

evo, da dopunimo sa dobrom temom naseg forumasa...

https://pouke.org/forum/topic/39792-ко-нам-узе-мушке-сузе/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Сасвим је нормално да се човек исплаче, било мушки или женски. Кад се неком плаче, треба да плаче и не треба да гледа на то као слабост. Поготову мушкарци. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2017. at 21:13, AnaLaz рече
  On 5. 8. 2017. at 21:13, AnaLaz рече

Кад се неком плаче, треба да плаче и не треба да гледа на то као слабост. Поготову мушкарци. 

Expand  

A zašto pogotovu muškarci?  Najbolje bi bilo kada svi mogli plakati kada nam se plače,ali ima nas,i m i ž,koji nećemo da plačemo,bar ne pred drugima. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2017. at 21:40, Snezana Pilic рече

Expand  

На сузе се увек гледа као на слабост. Али када се душа исплаче човек се ослободи великог стреса. Сви воле да плачу и тихују у самоћи.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2017. at 21:51, Аурор рече

Ja večeras nešto tužan i evo ne plačem..

Expand  

malo si tuzan, treba da si mnooogo tuzan...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2017. at 21:40, Snezana Pilic рече

Expand  

Ко каже "пред другима"? Шта, као, јаки смо, ово, оно.. Не мора човек УВЕК када је тужан да плаче. Кад му ДОЂЕ да плаче, нек плаче, пусти сузу, како год... 

Додуше, ја сам посебан случај. Моја баба, покој јој души, знала је да каже за мене- да је мени заплакати, ко пијаном запевати. :smeh1: Нисмо сви исти и никад нећемо бити. 

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2017. at 21:51, Аурор рече

Ja večeras nešto tužan i evo ne plačem...

Expand  

Напни се мало. :)

Подели на овим сајтовима

Мушкарци су много емотивнији од жена, тј. интензивније доживљавају емоције. Свако плаче кад му дође :D , мада идеје (идеолошка уверења) о томе "какав треба да будем" умеју да направе хаос без смисла и потребе.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2017. at 22:10, Џуманџи рече

Мушкарци су много емотивнији од жена, тј. интензивније доживљавају емоције.

Expand  

Nego šta...

Подели на овим сајтовима

On 5. 8. 2017. at 22:02, AnaLaz рече

Ко каже "пред другима"? Шта, као, јаки смо, ово, оно.. Не мора човек УВЕК када је тужан да плаче. Кад му ДОЂЕ да плаче, нек плаче, пусти сузу, како год... 

Додуше, ја сам посебан случај. Моја баба, покој јој души, знала је да каже за мене- да је мени заплакати, ко пијаном запевати. :smeh1: Нисмо сви исти и никад нећемо бити. 

Expand  

Pa,da. A možda se krijemo jer su nas,dok smo bili deca,više mlatili kad plačemo :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...