Jump to content

Hitlerov govor u Rajhstagu povodom napada na Jugoslaviju

Препоручена порука

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Нисам ништа "имплицирао". И нисам рекао да је "глуп зато што је повео освајачки рат", то је твој спин.

Рекао сам сасвим јасно шта сам хтео. Молим да не спинујеш.

Па не спинујем, пријатељу, ја сам тако разумео твој коментар. Али, видиш мислим да ниси бнио довољно јасан, мислим да није баш јасно шта си ти хтео да кажеш. Али ок.

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Па у чему је успео кад је уништио потпуно Немачку и убио се у подруму као кукавица? :)

Који је то "успех" леба ти?

Успео је да маргиналну партију претвори у масовну, да с њом узме власт, да намагарчи и уклони све своје непријатеље, да постане владар, да ојача Немачку за само неколико година и да крене у рат. Е сад, опет ти кажем, то што рат није добио нема везе са његовом генијалношћу.

Но, не морамо више да се расправљамо, ако не желиш.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

I ja sam isto rekao šta sam hteo, nadam se da "standardna ekipa" neće da napravi da sam nacista, oduševljen nacizmom, da mislim da Hitler nije bio zao itd. :)

Па Марфијев закон каже - ако постоји могућност да те погрешно разумеју, погрешно ће те разумети.

Зато увек мора да ставиш "напомену". :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

I ja sam isto rekao šta sam hteo, nadam se da "standardna ekipa" neće da napravi da sam anti-semit, oduševljen nacizmom, da mislim da Hitler nije bio zao itd. :)

Evo ja obecavam da necu da primetim da si u prethodnom postu obrazlozio kako su nacisti bili glupi sto su davali pare na holokaust  u vreme rata i dao svoj predlog kako je to moglo mnogo bolje da se uradi :D

:))

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

A šta je trebao da radi?Da ga vešaju i šutiraju po ulici boljševici?Ubio se jer shvatio da je poraz i propast nacističke vizije sveta neminovan.

Па убијају се и самураји да не би пали у руке непријатељу. Чак у тим милитаристичким идеологијама постоји схватање да је ,,часно" убити се да не пао непријатељу у руке и трпео понижења. И то његово самоубиство везано је за његову идеологију.

Наравно, нама као хришћанима све је то страно и супростављено, али свењ то опет не говори о интелигенцији Хитлера и осталих нациста.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Православни Србин рече

Е сад, опет ти кажем, то што рат није добио нема везе са његовом генијалношћу.

Ма јок, него има везе са хороскопом...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ма јок, него има везе са хороскопом...

Ја кажем да има везе са Божијом Вољом, са чиме би требало да се сложиш и ти, уколико си хришћанин и верујеш у Бога. Рекох већ, понекад и генијалне стратегије не добијају рат. Стратегија је важна, али не добија увек она битку.

Подели на овим сајтовима

„Public Law 86-90“, „Закон о поробљеним нацијама“, који је 17. јула 1959. потписао председник САД, Двајт Ајзенхауер. Прочитајте нешто о том чувеном закону и биће вам јасна веза нацизма и ,,демократске" Америке.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Ја кажем да има везе са Божијом Вољом, са чиме би требало да се сложиш и ти, уколико си хришћанин и верујеш у Бога.

Ау брате мили какво подметање... Свака част!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Зашто подметање?  Пријатељу, ништа лично против тебе немам, чак те лично и не познајем и немам потребе да ти подмећем.

Само желим да ти укажем да разни чиниоци утичу на то ко добија рат, а не само генијална стратегија. У том смислу и кажем да пораз у рату нењма везе са Хитлеровом интелигенцијом.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

Evo ja obecavam da necu da primetim da si u prethodnom postu obrazlozio kako su nacisti bili glupi sto su davali pare na holokaust  u vreme rata i dao svoj predlog kako je to moglo mnogo bolje da se uradi :D

:))

Pročitaj šta piše, rekao sam da to nije bilo racionalno iz pozicije njihovog ratnog poduhvata.

Ne slažeš se, misliš da jeste?

Подели на овим сајтовима

Капирам да људе лако фасцинирају те "велике вође" који залуде масу, па мисле да је то некаква "генијалност".

Није у питању никаква велика памет, то је само елементарна психологија коју може да злоупотреби сваки психопата који се нађе у право време на правом месту. Осим тоталног одсуства емпатије, за то није потребна никаква посебна "генијалност". Треба само да будеш потпуно оперисан од савести, да лажеш и верујеш у своје лажи, да немаш никакав респект за људски живот и сл. Многи од тих "великих вођа" били су тоталне будале иначе, људи веома слабе интелигенције. Попут нашег "великог поглавице" који је уништио Србију.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Кратос рече

A šta je trebao da radi?Da ga vešaju i šutiraju po ulici boljševici?Ubio se jer shvatio da je poraz i propast nacističke vizije sveta neminovan.

Verovatno je imao u vidu kako je prošao Musolini sa ekipom...

(Uznemirujuće)

Spoiler

1c5a86ccc06b7161484319165f21bfc1.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...