Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 Управо сада, Благовесник рече Sta ti lupas covece, ko otvoren prozor, u kakvu zamku duhoboraca, Bog s tobom? Zato što duhoborci tvrde da duh obitava samo u Crkvi kao instituciji i to je poprilično primilo maha, ako ne znaš koji kontekst koristim i ako si nov u ovom vremenu onda mi reci da ti objasnim. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 2 минута, Страле рече Апокалиптика је код нас заменила есхатологију. И то неправославна апокалиптика. To je uticaj protestanskih sekti,oni su opsednuti Otkrivenjem i proricanjem kada će da se desi. "Tamo daleko", Zoran Đurović and Страле је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 10 минута, Жељко рече Све треба од народа сакрити! Народ не зна ништа и не треба да зна ништа. А нарочито треба од народа сакрити ПРИЧЕШЋЕ. Ево погледајте ове вернике по бачкој, који се причешћују сваке литургије, па то све бре пролупало. Ходају по улицама ко манити. У цркву не долазе са марамама. Друже се са шокцима. Иду на Егзите. Брука! Што би рекао св. Артемије Егзилски: Све је то злодело Бачког! Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 20, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Zato što duhoborci tvrde da duh obitava samo u Crkvi kao instituciji i to je poprilično primilo maha, ako ne znaš koji kontekst koristim i ako si nov u ovom vremenu onda mi reci da ti objasnim. Ја мислим да Дух обитава највише (у пунини) у Цркви, а да делује свугде. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Željko zar nisu pričešćeni svi ama baš svi? Жекс иронише... Justin Waters, Благовесник, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 Управо сада, Desiderius Erasmus рече Ја мислим да Дух обитава највише (у пунини) у Цркви, а да делује свугде. Ono kao potrči negde gde ga trebaju ili koji pokret čini? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Жекс иронише... Znam Injca nego zbog drugih uvodim vatru koja ne sagoreva kupinu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 Управо сада, Desiderius Erasmus рече Ја мислим да Дух обитава највише (у пунини) у Цркви, а да делује свугде. A Crkva je mistično telo Hristovo i njene granice nisu vidljive.U Hristu je ceo svet Crkva. Justin Waters, Zoran Đurović, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 Управо сада, Кратос рече A Crkva je mistično telo Hristovo i njene granice nisu vidljive.U Hristu je ceo svet Crkva. A Telo Hristovo podjednako imaju i oni koji nisu u Crkvi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 VSB, Duha Svetog nema izvan Hrista tj. Tela Hristovog. Lepo i sistematski o ucenju Crkve o Svetom Duhu, izneto je ovde, gde Mitropolit Antonije zavrsava "Ако Господ помогне да поново у руке добијем дела Исаака Сирина* и Симеона Новог Богослова, тада ћу бити у могућности да разменим мисли са добрим људима, који су најприснији разумевању светоотачких созерцања, и који су их писали не по руководству других, него по свом сопстевном и непосредном општењу са Божанским Духом, и непосредним созерцањем Божанске славе." *Sapricasnik drevne Crkve Istoka (Asirska Crkva Istoka) ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 20, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ono kao potrči negde gde ga trebaju ili koji pokret čini? Мислио сам у смислу да Дух највише делује тамо где му људи највише дозвољавају да делује, а то би, барем у теорији, требало да буде у Цркви. Уосталом, Дух се ипак излио на апостоле, то јест, на Цркву (Педесетница), а не на све; премда свакако мислим да делује свугде. елТорнеро and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече A Telo Hristovo podjednako imaju i oni koji nisu u Crkvi. Svako ko je u Telu je u Crkvi.Crkva-Telo Hristovo.I ono što se kaže da van Crkve nema spasenja je tačno u smislu tog mističnog tela a ne zgrada i hramova od kamena jer Bog ne obitava u njima već u vernima koji su svaki ponosaob hram Duha Svetoga. Desiderius Erasmus, Bokisd and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 21 минута, Благовесник рече Izuzetno je ranjiva, ranjivija dosta nego Rumunska i Bugarska, na primer. Bio sam u Rumuniji prošlog vikenda. Uh ... problemi ... muke ... ni njima nije dosadno! Elem, veruj i osećaj kako želiš, "Hristos te je oslobodio na slobodu", ja ću verovati u svemoćnu zaštitu Pomagača i Utešitelja. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Страле Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 16 минута, Кратос рече To je uticaj protestanskih sekti,oni su opsednuti Otkrivenjem i proricanjem kada će da se desi. Мада имаш примере и код православних, рецимо нека групација која је у руском патријарху Никону видела Антихриста, и мислим да су се убили, јер нису хтели да му служе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 20, 2017 Пријави Подели Написано Јул 20, 2017 пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече Мислио сам у смислу да Дух највише делује тамо где му људи највише дозвољавају да делује, а то би, барем у теорији, требало да буде у Цркви. Уосталом, Дух се ипак излио на апостоле, то јест, на Цркву (Педесетница), а не на све; премда свакако мислим да делује свугде. Obitava svugde a deluje tamo gde Ga traže da deluje Sveti Duh je upravitelj Crkve a ne domar koji odlazi i kod drugih nešto da popravlja.. AnaLaz and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука