Jump to content

НИЈЕ ЗА ВЕРНИЧКЕ УШИ!

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 20. 7. 2017. at 10:57, Благовесник рече

Sta ti lupas covece, ko otvoren prozor, u kakvu zamku duhoboraca, Bog s tobom? 

Expand  

Zato što duhoborci tvrde da duh obitava samo u Crkvi kao instituciji i to je poprilično primilo maha, ako ne znaš koji kontekst koristim i ako si nov u ovom vremenu onda mi reci da ti objasnim.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 10:55, Страле рече

Апокалиптика је код нас заменила есхатологију. И то неправославна апокалиптика.

Expand  

To je uticaj protestanskih sekti,oni su opsednuti Otkrivenjem i proricanjem kada će  da se desi.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 10:48, Жељко рече

Све треба од народа сакрити!

Народ не зна ништа и не треба да зна ништа.

А нарочито треба од народа сакрити ПРИЧЕШЋЕ.

Ево погледајте ове вернике по бачкој, који се причешћују сваке литургије, па то све бре пролупало. Ходају по улицама ко манити. У цркву не долазе са марамама. Друже се са шокцима. Иду на Егзите. Брука!

Expand  

Што би рекао св. Артемије Егзилски: Све је то злодело Бачког!:))12:smeha::))

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 10:59, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato što duhoborci tvrde da duh obitava samo u Crkvi kao instituciji i to je poprilično primilo maha, ako ne znaš koji kontekst koristim i ako si nov u ovom vremenu onda mi reci da ti objasnim.

Expand  

Ја мислим да Дух обитава највише (у пунини) у Цркви, а да делује свугде.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 11:02, Desiderius Erasmus рече

Expand  

Ono kao potrči negde gde ga trebaju ili koji pokret čini?

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 11:02, Desiderius Erasmus рече

Expand  

A Crkva je mistično telo Hristovo i njene granice nisu vidljive.U Hristu je ceo svet Crkva.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

VSB, Duha Svetog nema izvan Hrista tj. Tela Hristovog. 

Lepo i sistematski o ucenju Crkve o Svetom Duhu, izneto je ovde, gde Mitropolit Antonije zavrsava "Ако Господ помогне да поново у руке добијем дела Исаака Сирина* и Симеона Новог Богослова, тада ћу бити у могућности да разменим мисли са добрим људима, који су најприснији разумевању светоотачких созерцања, и који су их писали не по руководству других, него по свом сопстевном и непосредном општењу са Божанским Духом, и непосредним созерцањем Божанске славе."

*Sapricasnik drevne Crkve Istoka (Asirska Crkva Istoka)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 11:03, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ono kao potrči negde gde ga trebaju ili koji pokret čini?

Expand  

Мислио сам у смислу да Дух највише делује тамо где му људи највише дозвољавају да делује, а то би, барем у теорији, требало да буде у Цркви. ;)

Уосталом, Дух се ипак излио на апостоле, то јест, на Цркву (Педесетница), а не на све; премда свакако мислим да делује свугде.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 11:05, Volim_Sina_Bozjeg рече

A Telo Hristovo podjednako imaju i oni koji nisu u Crkvi.

Expand  

Svako ko je u Telu je u Crkvi.Crkva-Telo Hristovo.I ono što se kaže da van Crkve nema spasenja je tačno u smislu tog mističnog tela a ne zgrada i hramova od kamena jer Bog ne obitava u njima već u vernima koji su svaki ponosaob hram Duha Svetoga.

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 10:51, Благовесник рече

Izuzetno je ranjiva, ranjivija dosta nego Rumunska i Bugarska, na primer.

Expand  

Bio sam u Rumuniji prošlog vikenda. Uh ... problemi ... muke ... ni njima nije dosadno!

Elem, veruj i osećaj kako želiš, "Hristos te je oslobodio na slobodu",
ja ću verovati u svemoćnu zaštitu Pomagača i Utešitelja.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 11:00, Кратос рече

To je uticaj protestanskih sekti,oni su opsednuti Otkrivenjem i proricanjem kada će  da se desi.

Expand  

Мада имаш примере и код православних, рецимо нека групација која је у  руском патријарху Никону видела  Антихриста, и  мислим да су се убили, јер нису хтели да му служе.

Подели на овим сајтовима

On 20. 7. 2017. at 11:11, Desiderius Erasmus рече

Мислио сам у смислу да Дух највише делује тамо где му људи највише дозвољавају да делује, а то би, барем у теорији, требало да буде у Цркви. ;)

Уосталом, Дух се ипак излио на апостоле, то јест, на Цркву (Педесетница), а не на све; премда свакако мислим да делује свугде.

Expand  

Obitava svugde a deluje tamo gde Ga traže da deluje

Sveti Duh je upravitelj Crkve a ne domar koji odlazi i kod drugih nešto da popravlja..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...