Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 минута, Матусал рече

мученици се сликају заједно у есхатону на иконама вероватно су у таквом односу и супружници. 

Vala i zaslužili su :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Princess Bella рече

Zato sto jedni drugima ne govore lepe reci pune ljubavi i topline, nego se stalno svadjaju i kritikuju.    :mazenje:

Posle ove izjave sam ti pogledala profil da vidim koje si godište.

Pomislila sam Bela ima manje od 30 godina i bila sam u pravu :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On ‎7‎/‎13‎/‎2017 at 3:45, Сања Т. рече

Развод.Ништа неуобичајено, на жалост. 

Неки пола живота раде и стичу ЗАЈЕДНО, да би један од њих, у неком тренутку, све заслуге приписао себи.

Шта се деси? Зашто тако?

Kada nestane Hristolike ljubavi u svakom od supruznika, bilo da je manje Ili vise kod jednog ili drugog, ali obicno vazi za oboje - tada se prepustamo sebicnosti, okrenuti samim sebi, jer nas je onaj drugi "izneverio" u bilo kom smislu (ne odnosi se samo na klasicnu prevaru). Svi znamo sta dalje sledi...

Polako ali sigurno tonemo u samosazaljenje, svakodnevno okrivljujuci onog drugog za bracnu krizu I sve dotle dok jedan od supruznika odluci da nece vise da trpi.

A znamo I da jevandjelska poruka kaze, trpljenjem spasavajte duse svoje.... pa zar nam jos nije sasvim jasno, da se spasavamo jedni kroz druge? Dakle, ova tema ne mora samo da se odnosi na bracnike, vec vazi za skoro sve medjuljudske odnose. Majka I sin: celog zivota stvarali zajedno, ali uistinu vredno radili I bome lepo stekli dosta toga. Medjutim, onog momenta kada se sin ozenio, majka se nasla ugrozenom I pokusava da ne samo razbuca sve sto je stvoreno, vec povlaci sina I na sud da se I na taj nacin "osveti" I sebi osigura sve moguce zasluge. Znam da je tesko poverovati da jedna majka moze tako nesto da ucini, ali verujte da je tako!

Dakle ako smo mislili da je postojala hristolika ljubav izmedju majke I sina - ocigledno da nije; svasta mi dana zovemo ljubavlju... neki je smestaju u eticke sfere, neki u ontoloske, ali jedino je prava ljubav prozeta Hristom. Toliki bogoslovi su nam primerima u Trijadologiji pokazali taj jedinstveni ljubavni odnos po kome treba da merimo nase medjuljudske odnose, ali kao slabi, normalno je da padamo I ustajemo. Pitanje je samo koliko ko izdrzi u celoj toj zivotnoj prici. Ja licno ne verujem u razvod, ali to ne znaci da treba biti potpuni mazohista I ostajati u bolesnoj vezi "samo" zato sto je Svetotajinski blagoslovena zajednica. Ne znam, ne mogu da sudim, jer nisam u kozi onih koji su npr. fizicki zlostavljani svakodnevno.

Mora da je predivno kada se supruznici predaju volji Bozijoj I gde je blagodarnost za sve sto I'm zivot donosi primarna, ali u vecini slucajeva to nije tako. Upravo zbog toga sto su supruznici obicno toliko razliciti po karakteru, prirodi itd. u tome se projavljuje ili utvrdjenje u veri ili "sebicnost" koja je koren greha.

Nedajmo se! :-):mazenje:

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Princess Bella рече

Da sam udata, do sada bih vec bila razvedena. :0212_rolleyes:

Ma odakle ti to? Kakav razvod, znaš li ti koja je to papirologija :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Ma odakle ti to? Kakav razvod, znaš li ti koja je to papirologija :smeh1:

Hahaha, neke mudrosti se sticu samo godinama i bracnim iskustvom :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Кратос рече

Kada čitam šta se piše ispada da je razapinjanje na krst lakše od braka.:smeh1:

Ако мислиш да се жениш, заобиђи ову тему....иди читај бајке (Пепељугу, Лепотицу и звер, и тако то )  :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 13.7.2017. at 12:31, Сања Т. рече

Има и тога. :)))

"Стара" остала иста, а наишла " савременија" ...јбг, и ауто продаје годиште ;)

Само....што људи нису предмети ;)

Samo sto je u pitanju Sveta tajna braka koju Sv. Oci stavljaju u red sa svim Sv.tajnama medju kojima je i krstenje. To djavo zna,  zato toliko silno 

u ova vremena rastura brak.Koristi nasu ne trpeljivost,ne znanje...   :(

Подели на овим сајтовима

On 13.7.2017. at 12:34, Ђорђе Р рече

Зашто Му не дозвољавају?

Зато што то тражи жртву, жртву паљеницу, своје саможивости.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Heruvimi рече

Samo sto je u pitanju Sveta tajna braka koju Sv. Oci stavljaju u red sa svim Sv.tajnama medju kojima je i krstenje. To djavo zna,  zato toliko silno 

u ova vremena rastura brak.Koristi nasu ne trpeljivost,ne znanje...   :(

Какву нетрпељивост? Шта трпимо? 

Туђе необуздане страсти, које неко не жели ни да се потруди да контролише, већ само себи угађа? 

У реду.  Да ли се на то зло мислило, када је речено- и у добру и у злу?

...или, можда...на живот угодан Богу, па ако ти живот нанесе зло ( болест, рат, оскудица...) онда да се претрпи?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Сања Т. рече

Туђе необуздане страсти, које неко не жели ни да се потруди да контролише, већ само себи угађа? 

Све су страсти "необуздане", и наше неко трпи. Не постоје занемарљиве, безболне, страсти, чак и када су вешто сакривене, и потпуно неуочљиве. Сви смо повезани, свакога додирује све, и Небо и земљу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, елТорнеро рече

Све су страсти "необуздане", и наше неко трпи. Не постоје занемарљиве, безболне, страсти, чак и када су вешто сакривене, и потпуно неуочљиве. Сви смо повезани, свакога додирује све, и Небо и земљу.

Обуздавамо их ( страсти), управо онда када добијемо преумљење и када муком и трудом ( огромним ), уз Божју помоћ, почнемо да гасимо једну по једну...да је умањујемо- колико можемо. Е , тада живимо за другог, за Христа. Без труда и напора,не бива ништа. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...