Ђорђе Р Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 7 минута, Sasa Vojvoda рече Партнери Му не дозвољавају да Он ту буде. Зашто Му не дозвољавају? Princess Bella and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 19 минута, Ђорђе Р рече Зашто Му не дозвољавају? Вјеруј ми да се и ја питам. Свјетовно им је испред Њега, ваљда тако ''размишљају''. ana čarnojević, Рапсоди, Phoebe and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Tja, ni mi ovde prisutni se ne možemo "pohvaiti" da smo ispunili ni onih 5 Hristovih "zapovesti" a kamoli ... šire od toga. (Da-Bog-da ja ne bio u pravu.) A razvod ... iz mog iskustva, posle samo godinu dana braka, svaki "subjekt" nakupi dovoljno "razloga" za razvod a da li će ga i učiniti.... To zavisi od samih "subjekata". Danijela, JESSY, "Tamo daleko" and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 26 минута, Ђорђе Р рече Партнери Му не дозвољавају да Он ту буде. пре 26 минута, Ђорђе Р рече Зашто Му не дозвољавају? Зато што су ПАРТНЕРИ. Као да су у неком ортаклуку, а не у љубави, у јединству. Партнери... Гади ми се тај израз!!! nikolay, Sanja Т., εργασία and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Sasa jel si ti ozenjen? Mislim samo pitam... Imas mnogo idealizovane predstave o zivotu. U realnosti to ne ide tako. Imas konkretnu zenu i konkretnu decu, konkretne situacije i probleme. I jedan ziv, dinamican odnos u kom ti memas vremena ni da razmisljas bas puno. Mislim kad ti sedne zena na kicmu pitacu te vidis li Hrista "Tamo daleko", Ђорђе Р, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 Управо сада, Марина Савковић рече Зато што су ПАРТНЕРИ. Као да су у неком ортаклуку, а не у љубави, у јединству. Партнери... Гади ми се тај израз!!! Није ни мени драг, али морао сам их некако назвати :), можда сам могао написати брачни другови...не знам . Кад погледаш данашње бракове, они заправо и јесу као ортаклук, предбрачни уговори и тако то.... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 18 минута, ana čarnojević рече Šta znači ispuniti? Pa ko to može da ispuni? Niko. Važan je trud. Koliko ko može. Svako jutro iznova. "Ispuniti" znači "biti veran u malom" a to možemo. (Mada... bojim se da ne znaš na koji 5 zapovesti mislih.) "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
εργασία Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 1 hour ago, Сања Т. рече Hehee,hvala- valjda Pazi, posmatram malo.Znam mnoge kako su krenuli, u zajednicki zivot.Videla sam zajednicka zalaganja, podrske jedno drugome, kada nista nisu imali. Videla sam i posle deceniju- dve, mucno razilazenje i uzasne reci. Kao da pocnu da mere u nekom trenutku i premeravaju , koliko je ko uneo i doprineo... pa pobogu i zaboga...da niste ljudi moji, bili podrska jedno drugome kada je trebalo...pa mozda...mozda, cak i nikada ne bi uspeli....Prosto se pitam- kad i sta se desi? Zato što ljudi hoće da potvrde svoj ego nad drugim bićem. Ego je mentalni kavez. I zato ima mnogo boli u međuljudskim odnosima. Sanja Т., Phoebe, Ђорђе Р and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 5 минута, Sasa Vojvoda рече предбрачни уговори и тако то.... Mnogo gledas filmove, to opet sa zivotom veze nema. Kod nas nema ugovora ili ih ima jako malo i to u slucajevima enormnog bogatstva jednog od bracnika. Da si bogat razumeo bi sto smo mi svi sirotinja redom je drugi par cipela. Da imas milione ne bi ti bilo pravo i hteo bi da se osiguras da te zena ne orobi za iste. Al to nije primenjivo kod nas osim u slucaju tajfuna Paradoksologija and Жика је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 5 минута, Sasa Vojvoda рече морао сам их некако назвати СУПРУЖНИЦИ - реч словенског порекла, која потиче од речи "саупрегнути" тј. заједно упрегнути, у исти јарам, што брак и јесте - ношење заједничког јарма. Зато га је и тешко очувати... -Владимир-, nikolay, Phoebe and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 1 минут, εργασία рече Zato što ljudi hoće da potvrde svoj ego nad drugim bićem. Ego je mentalni kavez. I zato ima mnogo boli u međuljudskim odnosima. A imaju potrebu da ga potvrde jer se osecaju ugrozenim, napadnutim, rusi im se svet, isprovocirani su i onda kao ranjena zver napadaju εργασία је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
εργασία Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 52 минута, Кратос рече Naiđe neka mlađa i pravoslavnija žena Kratose, sram te bilo! Širiš nemoral, tužiću te kod Miroljuba Petrovića! Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
εργασία Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 3 минута, Јелена011 рече A imaju potrebu da ga potvrde jer se osecaju ugrozenim, napadnutim, rusi im se svet, isprovocirani su i onda kao ranjena zver napadaju Slažem se. Ali i ne samo to. Ljudsko biće je tako sazdano da svoj ego nameće celom svetu i živom i neživom. Zato je potrebno produhovljenje, a to je mnogo težak poduhvat i zaheva stalno učenje i mnogo boli. Ali i pravu ljubav... Moramo naučiti ono što Branko Miljković kaže u svojoj pesmi "volim je ušima"... Lady Godiva, Јелена011, "Tamo daleko" and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 пре 9 минута, Јелена011 рече Sasa jel si ti ozenjen? Mislim samo pitam... Imas mnogo idealizovane predstave o zivotu. U realnosti to ne ide tako. Imas konkretnu zenu i konkretnu decu, konkretne situacije i probleme. I jedan ziv, dinamican odnos u kom ti memas vremena ni da razmisljas bas puno. Mislim kad ti sedne zena na kicmu pitacu te vidis li Hrista Нисам ожењен. Кад је Христ ту, нема шансе да ти жена сједне на кичму, ако би неко мислио да му је жена сјела на кичму...то је већ знак да се удаљио од Христа, односно да Га је све мање у том браку. пре 4 минута, Јелена011 рече Mnogo gledas filmove, to opet sa zivotom veze nema. Kod nas nema ugovora ili ih ima jako malo i to u slucajevima enormnog bogatstva jednog od bracnika. Da si bogat razumeo bi sto smo mi svi sirotinja redom je drugi par cipela. Da imas milione ne bi ti bilo pravo i hteo bi da se osiguras da te zena ne orobi za iste. Al to nije primenjivo kod nas osim u slucaju tajfuna Можда нема много писаних уговора али много људи које знам размишља шта ће бити у случају развода, ограђују се. Рапсоди, Чунга Лунга and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Јул 13, 2017 Пријави Подели Написано Јул 13, 2017 1 hour ago, Сања Т. рече Hehee,hvala- valjda Pazi, posmatram malo.Znam mnoge kako su krenuli, u zajednicki zivot.Videla sam zajednicka zalaganja, podrske jedno drugome, kada nista nisu imali. Videla sam i posle deceniju- dve, mucno razilazenje i uzasne reci. Kao da pocnu da mere u nekom trenutku i premeravaju , koliko je ko uneo i doprineo... pa pobogu i zaboga...da niste ljudi moji, bili podrska jedno drugome kada je trebalo...pa mozda...mozda, cak i nikada ne bi uspeli....Prosto se pitam- kad i sta se desi? Tako smo i mi počeli. Kao ono kad babe pričaju kako su započeli-imali smo 2 tanjira,dve kašike i ostalo posuđe. Oboje smo radili i doprinosili,a na kraju ispade da sve on sam. I tačno se sećam kad je prvi put izgovorio "Ja" i "imam",a do tad smo bili -mi i imali smo. Sve sam mu ostavila,osim garderobe koliko moglo stati u 2 torbe i nekoliko kesa. Ni poklone počev od sitnica,nisam odnela. Jedino privezak za ključeve što mi dao,toliko ,to sam zaboravila. Kažu da sam budala i možda sam. Gordost je proradila kod mene,mislila sam-ma evo ti,uzmi sve,najedi se. I,nekako,ne žalim za stvarima,nikad mi materijalno nije bilo na prvom mestu.Sve što sam radila,s ljubavlju sam radila,za nas. Ozbiljno mislila ono-dok nas smrt ne rastavi. Pa,nije smrt,ali je,kao što reče Kratos: mlađa i pravoslavna E,ne smem dalje da pričam: setih se nedavno pročitane priče jednog starca: došla svekrva da se ispovedi popu i oplela po snaji. Pop strpljivo saslušao svekrvinu ispovest i,kad je završila monolog,rekao joj: Idi kući i pošalji snaju da joj očitam molitvu za razrešenje,a ti,kad budeš spremna,dođi da se ispovediš. AnaLaz, Paradoksologija, JESSY and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука