Jump to content

MITARSTVA - da li verujete u njih?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Благовесник рече

Iskustvo Svete Crkve i svetitelja

https://svetosavlje.org/slovo-o-smrti/14/?pismo=lat

Tek sad videh ovo.

Zaista je prebogato duhovno iskustvo crkve o vidjenjima i sozercanjima svetitelja o dusevnom zivotu posle smrti.

Secam se, citao sam dosta o duhonosnim podviznicima nase crkve i zaista je neverovatno njihovo iskustvo i objava o zagrobnom zivotu. Recimo, Oci su cak rasudjivali i o tome,.... kako dusa 'vidi i gleda ' u onom svetu, da li se seca svoga zivota, da li pamti dogadjaje, kakva su dusevna osecanja u raju i kakva su u paklu.

I jos mnogo stosta drugo, sto je nasem dobu malovernosti i previse racionalnom razmisljanju, prosto neverovatno za i pomisliti da postoji.

Подели на овим сајтовима

On 9. 7. 2017 at 23:59, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja ampak to rojstvo je tukaj v tem življenju

To čekanje sa ovim zemaljskim životom nema ama baš ništa.

Чекам васкрсење мртвих.
And I await the Resurrection of the Dead.

Et expecto resurrectionem mortuorum.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Do tada kao i o smrtnosti ili besmrtnosti duše imaj pravo da se suočavaš sa mojim stavovima i stavovima takođe zamisli i svetitelja Pravoslavne Crkve koji veruju jednako kao i ja.

Ko je od svetitelja verovao u neko nadvremensko vaskrsenje čitavog sveta?

Ko je od svetitelja smtraoa da duša nije besmrtna i da nije svesna nakon smrti? 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Кратос рече

Ko je od svetitelja verovao u neko nadvremensko vaskrsenje čitavog sveta?

Ko je od svetitelja smtraoa da duša nije besmrtna i da nije svesna nakon smrti? 

Svi veruju u vaskrsenje, dakle ni govora da posle smrti nema svesnosti što ti hoćeš da napakuješ.

Da bi živeo vanvremeno moraš i da vaskrsneš vanvremeno, zato je Hristos Put Istina i Život a mnogi Ga i nazivaju vrata Carstva.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Svi veruju u vaskrsenje, dakle ni govora da posle smrti nema svesnosti što ti hoćeš da napakuješ.

Da bi živeo vanvremeno moraš i da vaskrsneš vanvremeno, zato je Hristos Put Istina i Život a mnogi Ga i nazivaju vrata Carstva.

Hristos je vaskrsao u vremenu.

Ti kažeš da kad je on vaskrsao da je vaskrsao ceo svet  od Adama do eshatološke tačke i ja te pitam ko je to od svetitelja zastupao?

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nešto slično je zastupao o. Tomas Hopko, ali ne znam da li takvo gledište može da se nađe kod Otaca. Je l' imaš možda neke otačke tekstove koji govore o tome?

• Волим 1

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Nešto slično je zastupao o. Tomas Hopko, ali ne znam da li takvo gledište može da se nađe kod Otaca. Je l' imaš možda neke otačke tekstove koji govore o tome?

Da ima kod Zlatoustog, postaio je i oZoran taj tekst ovde.

Inače svi sveti oci za svetitelje kažu da su već prosvetljeni i da se njima ne molimo za pomoć jer su duhovi.....

Takođe sv,Isak Sirin koji se pita kako to duša posle smrti čuje vidi i oseća bez uha očiju i tela..... itd..... svi svetitelji koketiraju sa tim da se vaskrsava odmah posle smrti u većem ili manjem obliku.

Takođe je Hristova smrt na Krstu i čudotvorna oživljavajuća kako to pesnički veli sveti Justin, dakle Hristos vaskrsava na Krstu a to može samo jer je vanvremensko vaskrsenje.

Inače kako da živiš vanvremena ako ne vaskrsneš van vremena to se pitam ja lično.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

Ti kažeš da kad je on vaskrsao da je vaskrsao ceo svet  od Adama do eshatološke tačke i ja te pitam ko je to od svetitelja zastupao?

Pa svi od Pavla dalje, jer Pavle veli prvo Hristos pa svako od nas po redu.

Kakve veze ima što se Hristovo vaskrsenje desilo u vremenu kad je on prirodno besmrtan, dakle vanvremenski večan?

Подели на овим сајтовима

Hiljadu puta smo raspravljali već da je oce ostavilo uvek u čudu Pismo kad veli da se Sin Čovečji popeo na nebo a da je pre toga sišao sa tog istog neba.

Dakle ne Sin Božji nego u Pismu stoji Sin Čovečji....

Potpuno je verovatno da je u pitanju vreme i vanvreme, jer u vremenu ono što se dogodi je u vanvremenu već realno.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Кратос рече

Христос својим васкрсењем свакога који једе и пије његово тело васкрсава у живот вечни. Ти сада после две хиљаде година узимаш свете тајне и потпуно реално учествујеш у Христу и његовом васкрсењу стога што се све оно што се догодило са Христом простире изван времена.

Сложићеш се са мном пошто то каже и писмо и оци да је Христос јагње које је узело на себе све грехе света, значи све од почетка до краја времена.

Како је он узео моје грехе када се ја још нисам ни родио и понео их на голготу и страдао због мене? Он је тада на крсту осећао и сваки мој и твој грех и страдао због њега и ми смо на неки начин тиме учествовали том злочину као и уопште цело човечанство и они који су били пре и они после тога времена. Као што је страдао због сваког од нас и понео наше грехе тако је и васкрсао увевши све оне који верују у њега у живот вечни.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa svi od Pavla dalje, jer Pavle veli prvo Hristos pa svako od nas po redu.

Kakve veze ima što se Hristovo vaskrsenje desilo u vremenu kad je on prirodno besmrtan, dakle vanvremenski večan?

Pavle to ne zastupa,ono što Pavle veli da je Hristos prvenac iz mrtvih a da sveopšte vaskrsenje tek sledi po Parusiji.

Pojam besmrtnosti nema veze sa vremenom već kako i sam kaže sa odsustvom smrtnosti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Pavle to ne zastupa,ono što Pavle veli da je Hristos prvenac iz mrtvih a da sveopšte vaskrsenje tek sledi po Parusiji.

Pojam besmrtnosti nema veze sa vremenom već kako i sam kaže sa odsustvom smrtnosti.

hahhaha a u večnom životu ima vremena?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

hahhaha a u večnom životu ima vremena?

Neće ga biti po sveopštem vaskrsenju.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Pavle ne zastupa da je Hristos prvenav iz mertvih već zastupa da se Hristovim vaskrsenjem spašavamo i da vaskrsavamo Hristovim vaskrsenjem.

Zato Pavle veli prvo Hristos pa posle svako od nas po redu ali ne možeš vaskrsnuti ako ne vaskrneš ZAJEDNO SA HRISTOM ODNOSNO HRISTOVIM VASKRSENJEM.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...