Кратос Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 9 минута, Матусал рече Христос својим васкрсењем свакога који једе и пије његово тело васкрсава у живот вечни. Ти сада после две хиљаде година узимаш свете тајне и потпуно реално учествујеш у Христу и његовом васкрсењу стога што се све оно што се догодило са Христом простире изван времена. Сложићеш се са мном пошто то каже и писмо и оци да је Христос јагње које је узело на себе све грехе света, значи све од почетка до краја времена. Како је он узео моје грехе када се ја још нисам ни родио и понео их на голготу и страдао због мене? Он је тада на крсту осећао и сваки мој и твој грех и страдао због њега и ми смо на неки начин тиме учествовали том злочину као и уопште цело човечанство и они који су били пре и они после тога времена. Као што је страдао због сваког од нас и понео наше грехе тако је и васкрсао увевши све оне који верују у њега у живот вечни. Znači ja postojim i u nekoj paralelnoj realnosti sa ovom sada i tamo sam već obožen u Hristu? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Кратос рече Neće ga biti po sveopštem vaskrsenju. I onda gde vaskrsavaš u večnosti ili u vremenu? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Кратос рече Znači ja postojim i u nekoj paralelnoj realnosti sa ovom sada i tamo sam već obožen u Hristu? Ako si vaskrsao sa Hristom u posle tvog vaskrsenja koji sledi posle telesne smrti jesu u Carstvu onda je realno da to Carstvo koje se nalazi u tebi već sada i ovde postoji bez ograničenja vremena i da to Carstvo ako je bilo u tebi ovde jeste tvoja realnost kako misliš da Carstvo nije u tebi ovde? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Pavle ne zastupa da je Hristos prvenav iz mertvih već zastupa da se Hristovim vaskrsenjem spašavamo i da vaskrsavamo Hristovim vaskrsenjem. Zato Pavle veli prvo Hristos pa posle svako od nas po redu ali ne možeš vaskrsnuti ako ne vaskrneš ZAJEDNO SA HRISTOM ODNOSNO HRISTOVIM VASKRSENJEM. I On je pre svega, i sve je u Njemu. 18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi; Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ako si vaskrsao sa Hristom u posle tvog vaskrsenja koji sledi posle telesne smrti jesu u Carstvu onda je realno da to Carstvo koje se nalazi u tebi već sada i ovde postoji bez ograničenja vremena i da to Carstvo ako je bilo u tebi ovde jeste tvoja realnost kako misliš da Carstvo nije u tebi ovde? Umireš i stariš propadaš toga nema u CN. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Кратос рече I On je pre svega, i sve je u Njemu. 18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi; Vi ste u meni i ja sam u vama reče Hristos. Sada odgovori na pitanje je li se Carstvo Božje nalazi u tebi ili ne? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече I onda gde vaskrsavaš u večnosti ili u vremenu? U krajnjoj tački vremena,eshatološkoj tački. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Кратос рече U krajnjoj tački vremena,eshatološkoj tački. Dakle u eshatonu u vanvremenu? Sad se vrati i pročitaj sve. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Кратос рече Znači ja postojim i u nekoj paralelnoj realnosti sa ovom sada i tamo sam već obožen u Hristu? Не постојиш, ти си као личност један, можда би могао да се протегнеш и обухватиш више стварности али то ни у ком случају не би значило да има два тебе него један и исти кратос таман да се простиреш у хиљаде паралелних светова. Акценат је на личности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Vi ste u meni i ja sam u vama reče Hristos. Sada odgovori na pitanje je li se Carstvo Božje nalazi u tebi ili ne? Ikona Carstva se nalazi,Istinsko Carstvo je ono Carstvo budućeg veka.Maran Ata.Dođi Gospode kaže Jovan na samom kraju Pisma.Što ga priziva kad je On već u Carstvu po tebi? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 1 минут, Матусал рече Не постојиш, ти си као личност један, можда би могао да се протегнеш и обухватиш више стварности али то ни у ком случају не би значило да има два тебе него један и исти кратос таман да се простиреш у хиљаде паралелних светова. Акценат је на личности. Znači nema eshatološkog mene sad u Hristu već samo ja ovaj sada ovde u ovom smrtnom telu? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Управо сада, Кратос рече Ikona Carstva se nalazi,Istinsko Carstvo je ono Carstvo budućeg veka.Maran Ata.Dođi Gospode kaže Jovan na samom kraju Pisma.Što ga priziva kad je On već u Carstvu po tebi? Ikona Carstva ili senka Carstva je zato što još uvek nema svoju punoću, jer je potrebno da duševno telo umre i da se zasadi ovde na zemlji kao golo zrno da bi vaskrslo u duhovno telo, telo neraspadljive nebeske obožene prirode. Ali to Carstvo je u tebi već sada i ovde nije književna i farisejska forma protiv koje se Hristos najviše i ljutio čak i razbesneo, jer su ljudi skloni da obećavaju ono što nemaju. Hristos ti daje i obećava ono što imaš, što je realnost i on ne kaže da je Carstvo u nama u nekoj književničkoj formi niti u farisejskoj nego da je realnost koja traje a koja doživljava punoću kako sam vać i objasnio vaskrsenjem. Dakle lepo si priznao vaskrsavaš vanvremenski u eshatonu i to je realnost tvoja, da to poistovetim sa rodjenjem rodio si se vanvremenski u shatonu, razumeš sada da si rodjen u vanvremenu i da je vanvreme tvoja realnost? Vaskrsenje poistovetiš sa rodjenjem da ti bude jasnije gde si a ako vaskrsavaš vanvremenski dakle obuhvataš svo ovo tvoje vreme ovde za zemnoga života i ono ti nije ograničavajuće zato velimo da u Hristu imamo život večni. Матусал је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 4 минута, Кратос рече Znači nema eshatološkog mene sad u Hristu već samo ja ovaj sada ovde u ovom smrtnom telu? Ako nisi spašen i nisi sin po blagodeti, dakle sin oboženog Carstva onda nema ukoliko jesi onda ima jer Carstvo je po rečima Hrista u tebi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јул 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 пре 32 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Da ima kod Zlatoustog, postaio je i oZoran taj tekst ovde. Inače svi sveti oci za svetitelje kažu da su već prosvetljeni i da se njima ne molimo za pomoć jer su duhovi..... Takođe sv,Isak Sirin koji se pita kako to duša posle smrti čuje vidi i oseća bez uha očiju i tela..... itd..... svi svetitelji koketiraju sa tim da se vaskrsava odmah posle smrti u većem ili manjem obliku. Takođe je Hristova smrt na Krstu i čudotvorna oživljavajuća kako to pesnički veli sveti Justin, dakle Hristos vaskrsava na Krstu a to može samo jer je vanvremensko vaskrsenje. Inače kako da živiš vanvremena ako ne vaskrsneš van vremena to se pitam ja lično. Hm, priznajem da je to gledište dosta kreativno i inspirativno, ali mi deluje malo nategnuto. Ipak mi je bliže ono klasično shvatanje da duša nakon smrti ide u raj ili pakao, premda je to svakako jedan "nepotpuni" oblik postojanja, a punina postojanja će biti ostvarena nakon vaskrsenja tela. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 12, 2017 Пријави Подели Написано Јул 12, 2017 Stvar je u tome što niko za sebe ne može tvrditi da je spašen, dakle delaš na svom spasenju jer u spasenje se veruje ali to ne umanjuje njegovu realnost. Матусал је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука