Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 6 минута, Bokisd рече A, oni koji nisu u Njemu ? Oni nemaju sada kao večnost. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече Probaj da razumeš da to apsolutno slobodno biće ne stvara Božju tvorevinu, nego stvara svoj život i odredjuje svoje postojanje u Božjoj tvorevini, tako da to slobodno biće nema baš toliku slobodu koju ti potenciraš da stvoreno odredjuje Put Božje Tvorevine. No malo mi čudno da tvoj mozak ima toliko oscilacija od pobožnog čoveka koji veruje u predvečnu volju Božju koja se ispunjuje u svakom momentu do sataniste koji odredjuje volju Božju i tok Tvorevine Božje svojim slobodnim postpcima. Hristos kao Bogočovek je Put Istina i Život a ne čovek sam po sebi kao što ni satana to nije uspeo a hteo je da odredjuje put Božje tvorevine. Dakle slobodnu gledaj u okviru tvorevine a ne u okviru da tvoja sloboda odredjuje pravac tvorevine. Odredjujemo svoju sudbinu i svoj zivot i svoje postojanje u Bozijoj tvorevini, jer posedujemo slobodu izbora. Deluje mi da se ovde slazemo. Ali, niko i nije rekao da mi kao slobodna bica odredjujemo nesto sto se tice Bozijeg gledanja na tvorevinu i vreme. I, bas zbog toga smo i podlozni vremenu i dogadjajima koji se odvijaju u ovoj nasoj istoriji. Samo Bog po svojoj prirodi i sustini nije podlozan svojoj tvorevini i vremenu. On je van tvorevine i vremena i njihov je tvorac. Jer, ponavljam niko nije rekao da mi uslovljavamo Boziju volju o tvorevini, to je bezumna stvar. I, onda, ne znam u cemu je problem, kada se slazemo da covek nema uticaja i nema nikakvih mogucnost , da prevazidje vreme i prostor ( u smislu o kojemu govorimo, oko dogadjaja smrti i vaskrsenja tela ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече Oni nemaju sada kao večnost. Nije to u pitanju, drugi je kontekst. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече I, onda, ne znam u cemu je problem, kada se slazemo da covek nema uticaja i nema nikakvih mogucnost , da prevazidje vreme i prostor ( u smislu o kojemu govorimo, oko dogadjaja smrti i vaskrsenja tela ). Ne znam u čemu je problem ja samo sporim mitarstva i čistilište jer je to Hristu nepotrebno, jer se mi sjedinjujemo sa Njim već ovde sada i to je naša večna realnost, jer Njegovim vaskrsenjem vaskrsava sve nas. I kako kaže apostol Pavle po redu prvo Hristos pa mi svako po svom redu. Dakle ako je svrha čistilišta ili mitarstva molitva nas jer duše same tada sebi ne mogu da pomognu, ja sam izneo stav da je Bog vanvremen i da sve molitve koje bi eventualno bile od pomoći On čuje i zna već u trenutku smrti tog čoveka. Dakle ne mora da prodje nikakv proces i da se čekaju molitve od boksida naprimer, jer iako ih boksid još nije izgovorio Bog zna za tu molitvu i on će tu molitvu usmeriti duši kad joj je najviše i potrebno a to sigurno ne mora biti čistilište ili mitarstvo ili još neke dodatne komolikacije, kad je stvar jasna da na kraju ako si u Hristu vaskrsavaš u Carstvu zajedno sa Njim. Пг and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Nije to u pitanju, drugi je kontekst. Pa nije drugi kontekst ili si u Hristu ili nisi ne možeš biti u Hristu na silu. Ako si u Hristu onda je tvoje sada i večna realnost, odnosno tvoj život u Hristu nema kraja i ono što je sada nastavlja u večnost. Dakle SADA je jednako u Hristu sam i tu ostajem zauvek jer je to bila Njegova i moja volja a pre svega predvečna volja kojom nas je Bog stvorio. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam u čemu je problem ja samo sporim mitarstva i čistilište jer je to Hristu nepotrebno, jer se mi sjedinjujemo sa Njim već ovde sada i to je naša večna realnost, jer Njegovim vaskrsenjem vaskrsava sve nas. I kako kaže apostol Pavle po redu prvo Hristos pa mi svako po svom redu. Dakle ako je svrha čistilišta ili mitarstva molitva nas jer duše same tada sebi ne mogu da pomognu, ja sam izneo stav da je Bog vanvremen i da sve molitve koje bi eventualno bile od pomoći On čuje i zna već u trenutku smrti tog čoveka. Dakle ne mora da prodje nikakv proces i da se čekaju molitve od boksida naprimer, jer iako ih boksid još nije izgovorio Bog zna za tu molitvu i on će tu molitvu usmeriti duši kad joj je najviše i potrebno a to sigurno ne mora biti čistilište ili mitarstvo ili još neke dodatne komolikacije, kad je stvar jasna da na kraju ako si u Hristu vaskrsavaš u Carstvu zajedno sa Njim. Okey. Ali. Da hipoteticki ( jer znas, da je moj stav, da je konacno sjedinjenje na kraju vremena kod vaskrsenja ), kazemo da se sjedinjujemo sa Njim sada. Sta se desava sa onima koji se ne sjedinjuju ? Oni koji su na suprotnoj strani ? Kako oni mogu da prevazidju vreme i dogadjaje ? Ovo sto kaze apostol Pavle o redu i poretku dogadjaja, tice se i vremena i istorije. Jer, stoji....'...A потом они који вероваше Христу о Његовом доласку; '......vidis, na kraju vremena kada bude ponovo dosao u slavi i sili, se ispunjava ovo oko reda,... ko i kada vaskrsava. I, ovo je , mislim, sasvim dovoljno da vidimo kako stoje stvari. Ovo i vezi molitve sto kazes, ne bih da komentarisem, jer je potpuno nelogicno. Jer, onda Bog moze , da usmeri molitvu crkve i hriscana na bilo koga, recimo za mene,....jos sada, i ja , licno ne moram nesto mnogo da se trudim i ulazem napore na svom spasenju. Tako to ispada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Tako to ispada. Samo kod tebe. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Samo kod tebe. Samo pratim koje su implikacije price. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Bokisd рече Samo pratim koje su implikacije price. To je isto kao da kažeš što bi se molili za drugog iskreno, jer Bog prima iskrene molitve a taj drugi može da ne radi ništa i bude hladovina čitav život... Ne razumem te zaista te ne razumem. Šta je onda svrha mitarstva i čistilišta ako nije molitva za te duše, kad duše tada same sebi više ne mogu da pomognu hoćeš li mi odgovoriti? Матусал and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече To je isto kao da kažeš što bi se molili za drugog iskreno, jer Bog prima iskrene molitve a taj drugi može da ne radi ništa i bude hladovina čitav život... Ne razumem te zaista te ne razumem. Šta je onda svrha mitarstva i čistilišta ako nije molitva za te duše, kad duše tada same sebi više ne mogu da pomognu hoćeš li mi odgovoriti? Imam dva pitanja za tebe. Da li greh stoji između Boga i čoveka? Da li smatraš da ko ne preda svoje grehe Hristu kroz pokajanje mora da se suoči sa njima? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Imam dva pitanja za tebe. Da li greh stoji između Boga i čoveka? Da li smatraš da ko ne preda svoje grehe Hristu kroz pokajanje mora da se suoči sa njima? Da naravno da smatram da onaj koji se ne suoči sa svojim gresima i ne kaje se zbog njih svesno odbija Hrista kao spasa i ne sjedinjuje se svojom voljom sa Hristom, takvom čoveku koji Hrista svesno odbija ne pomaže nijedna molitva niti Božja ljubav jer Bog na silu ne može spasiti i sjediniti se sa čovekom. Pa prema tome takvom čoveku ne pomaže ni mitarstvo ni čistilište i to je sva moja poenta. ikrasil and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Da naravno da smatram da onaj koji se ne suoči sa svojim gresima i ne kaje se zbog njih svesno odbija Hrista kao spasa i ne sjedinjuje se svojom voljom sa Hristom, takvom čoveku koji Hrista svesno odbija ne pomaže nijedna molitva niti Božja ljubav jer Bog na silu ne može spasiti i sjediniti se sa čovekom. Pa prema tome takvom čoveku ne pomaže ni mitarstvo ni čistilište i to je sva moja poenta. Mitarstva su svi ti neokajani gresi koje stoji između nas i Hrista i izraz su Božije ljubavi jer se kroz suočavanje sa gresima se neokajani čisti ostavljavši demonima oni što je njihovo i čime ih je hranio za života a uznoseći ka Hristu kao Bogu ono što je Njegovo tj ono što odražava Njega kao Boga u nama ljudima. Sagorevanje neokajanih greha na putu ka Bogu. Greh ne može da postoji u Božijoj blizini,to je kao susret tame i svetlosti,kad se pojavi svetlost tama nestaje. Na primer Kačavenda kad bude rikno ima da se prži jako na putu ka Bogu jer je svesno grešio i taj greh nije odbacio i zato će Bog malko da ga ispita kroz pale duhove podnebesja i kad bude odbacio sve te izopačenosti dobiće haljinu belu i ući će u CN. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Mitarstva su svi ti neokajani gresi koje stoji između nas i Hrista i izraz su Božije ljubavi jer se kroz suočavanje sa gresima se neokajani čisti ostavljavši demonima oni što je njihovo i čime ih je hranio za života a uznoseći ka Hristu kao Bogu ono što je Njegovo tj ono što odražava Njega kao Boga u nama ljudima. Sagorevanje neokajanih greha na putu ka Bogu. Greh ne može da postoji u Božijoj blizini,to je kao susret tame i svetlosti,kad se pojavi svetlost tama nestaje. Na primer Kačavenda kad bude rikno ima da se prži jako na putu ka Bogu jer je svesno grešio i taj greh nije odbacio i zato će Bog malko da ga ispita kroz pale duhove podnebesja i kad bude odbacio sve te izopačenosti dobiće haljinu belu i ući će u CN. Šta mi sada govoriš da duša može da se brine sama o sebi i da učini za sebe onošto nije učinila za zemnog života? Gde to ima? Znači stalno neko pročišćenje kao da si ovde na smrt vezan pa ne možeš ovde da se pročistiš i ako Bogu nije moguće da gospodin K odbaci ovde greh koji ne želi da odbaci otkud ti ideja da će taj greh odbaciti na putu ka Bogu posle zemne smrti? Nema telo pa mu lakše ili šta? Bog mu ovde ne može oprostiti pre smrti mora da ga krčka malo ako već želi da mu to oprosti iako gospodin K nije želeo da odbaci greh ili šta zapravo ti oćeš da kažeš? ikrasil and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Šta mi sada govoriš da duša može da se brine sama o sebi i da učini za sebe onošto nije učinila za zemnog života? Gde to ima? Znači stalno neko pročišćenje kao da si ovde na smrt vezan pa ne možeš ovde da se pročistiš i ako Bogu nije moguće da gospodin K odbaci ovde greh koji ne želi da odbaci otkud ti ideja da će taj greh odbaciti na putu ka Bogu posle zemne smrti? Nema telo pa mu lakše ili šta? Bog mu ovde ne može oprostiti pre smrti mora da ga krčka malo ako već želi da mu to oprosti iako gospodin K nije želeo da odbaci greh ili šta zapravo ti oćeš da kažeš? Pa može ali neće zato će da se suoči sa svojim demonima,sam će da se krčka jer je to izabrao. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Кратос рече Pa može ali neće zato će da se suoči sa svojim demonima,sam će da se krčka jer je to izabrao. Pa i sad se krčka pa mu se sviđa. Misliš da će krčkanje tamo biti drugačije? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука