Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече To što ti govoriš da ja postojim i pre nego što postojim ja ne govorim i to smo ti već nekoliko hiljada puta objasnili. To niti nam je palo na pamet da govorimo niti je taj koncept ikada zaživao u samom Hrišćanstvu pa makar kao mogućnost. Da,zaboravio sam da si ti već spašen i javljaš nam se s onu stranu eshatološke tačke tvorevine. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pa što su onda mitarstva deo predanja PC?El Sveti Duh nema pojma šta radi kad dozvoljava da takvo učenje bude deo predanja Stuba i Tvrđave istine koju ni vrata pakla neće nadvladati?Koje ikada od Otaca osudio učenje o mitarstvima? Mitarstva nisu dogmat pa prema tome na tebi je da veruješ u njih i da braniš svoju veru u to na meni je da to negiram i da ne verujem te da argumentovano obrazložim zašto mi takvo nešto ne pije vodu. rimokatolici su dogmatizovali sve iz predanja istočne crkve što kod nas nije dogmatizovano a vi ih gonite kao najveće jeretike, recimo čistilište, bezgrešno začeće Marije nezabludivost..... Dakle ti nemaš ama baš ništa jer u predanju Pravoslavne Crkve su i stavovi koje ja zastupam tako da je vrlo stupidno pozivati se na predanje koje obojici daje isto pravo. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam možda ne bi morao da trpim ovaj moj gips sada na nozi po ovoj vrućini. Kažem ti tvoj život ovde odlučuje o tome, pomažu molitve bližnjih, pomaže molitva Majke Božje, pomaže molitva svetitelja, pomaže molitva Crkve Božje u sve dane do kraja veka a to je sve vreme za Boga SADA, za Boga nema pre sada i posle. Dobro jesi napredovao...dok ne dosegneš puninu Kristove dobi , ako ne za života onda poslije smrti. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 3 минута, Кратос рече Da,zaboravio sam da si ti već spašen i javljaš nam se s onu stranu eshatološke tačke tvorevine. Ne nisi zaboravio samo si kao i uvek bezobrazan a ne vidim zašto bi to bio. Ja sam rekao da ne znam da li sam u Carstvu ili nisam ali ako jesam onda sam već tamo jer Carstvo Božje nije ni levo ni desno ve se nalazi u nama. Hoćeš da izadje iz mene Ccarstvo da bi ti dokazao svoju tvrdju ili kako da se dogovorimo. Jesi nekom inekcijom umrtvio Carstvo u meni ili kako si ti to uspeo već da kažeš da Carstva u meni nema?? ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mitarstva nisu dogmat pa prema tome na tebi je da veruješ u njih i da braniš svoju veru u to na meni je da to negiram i da ne verujem te da argumentovano obrazložim zašto mi takvo nešto ne pije vodu. rimokatolici su dogmatizovali sve iz predanja istočne crkve što kod nas nije dogmatizovano a vi ih gonite kao najveće jeretike, recimo čistilište, bezgrešno začeće Marije nezabludivost..... Dakle ti nemaš ama baš ništa jer u predanju Pravoslavne Crkve su i stavovi koje ja zastupam tako da je vrlo stupidno pozivati se na predanje koje obojici daje isto pravo. Ja nisam ni rekao da su dogmat al te pitam šta će u predanju ako ne pije vodu? Ko je u predanju pisao o tome da Hristos sišašvi u Ada propovedao svim ljudima sveta,od Adama pa sve do eshatološke tačke? I ako to prihvatiš onda mraš da prihvatiš i pregzistenciju svake duše jer je to jasna implikacija iz takve koncepcije. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 7 минута, Кратос рече Kako nema kad ti postojiš i pre nego što si nastao i Hristos ti se javio pre 2000 godina kada ti realno nisi ni postojao? Па није та реч о мени и о теби него о Христу. То је Христова стварност а не наша. За тебе тај моменат настаје по твом реду и поретку. Сједињени са Христом протежемо се понекад као у предукусу преко ових Божијих стварности. Како рецимо пророк зна да ће се родити Јован Крститељ а Захарија нема појма о томе још је и кажњен за неверовање а управо је он својим поступцима и делима омогућио и реализовао ту стварност? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Dobro jesi napredovao...dok ne dosegneš puninu Kristove dobi , ako ne za života onda poslije smrti. Možda tvojom molitvom pred samu moju smrt, ja verujem u Hristovu svemogućnost i verujem da samo za vreme života dopušta da se čovek tvrdoglavi i da ima neku narav čudnu koja ga goni da može sam sebe spasiti i sam sebi suditi kopitar and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Ja nisam ni rekao da su dogmat al te pitam šta će u predanju ako ne pije vodu? Ko je u predanju pisao o tome da Hristos sišašvi u Ada propovedao svim ljudima sveta,od Adama pa sve do eshatološke tačke? I ako to prihvatiš onda mraš da prihvatiš i pregzistenciju svake duše jer je to jasna implikacija iz takve koncepcije. Opet i opet ponovo. Objasnio sam ti u Predanju Crkve stoji i moj stav i stupidno mi je opšte da te pitam šta će moj stav u Predanju Crkve ako tebi ne pije vodu? A što se ostalog tiče čitaj uči šta da ti kažem... Hristos jasno govori, Sina Božjeg i glas njegov čuju i živi i mrtvi. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Матусал рече Како рецимо пророк зна да ће се родити Јован Крститељ Bog mu javlja u viziji.Aposlutno nije potrebna ova priča o šetanju kroz vreme već Bog iz svoje nadtvorevinske perspektive vidi čitavu tvorevinu i otkriva budući događaj svome proroku. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Opet i opet ponovo. Objasnio sam ti u Predanju Crkve stoji i moj stav i stupidno mi je opšte da te pitam šta će moj stav u Predanju Crkve ako tebi ne pije vodu? A što se ostalog tiče čitaj uči šta da ti kažem... Hristos jasno govori, Sina Božjeg i glas njegov čuju i živi i mrtvi. Ko koga stoji tvoj stav?Ko je pričao o tome da je Hristos u Adu propovedao svim ikada nastalim ljudima? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Bog mu javlja u viziji.Aposlutno nije potrebna ova priča o šetanju kroz vreme već Bog iz svoje nadtvorevinske perspektive vidi čitavu tvorevinu i otkriva budući događaj svome proroku. Па да ли тај догађај реално за Бога постоји или и Бог има визије? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Možda tvojom molitvom pred samu moju smrt, ja verujem u Hristovu svemogućnost i verujem da samo za vreme života dopušta da se čovek tvrdoglavi i da ima neku narav čudnu koja ga goni da može sam sebe spasiti i sam sebi suditi Ja samo oću reći da se čovječja narav nemože promijeniti za sekundu i da je za to potreban proces , koji je bolje odraditi na ovom svijetu...jedino mi nisu jasni mučenici , kako se kod njih to dogodi odmah. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Кратос рече Ko koga stoji tvoj stav?Ko je pričao o tome da je Hristos u Adu propovedao svim ikada nastalim ljudima? Šta se kaže u Pismu? Čuju li glas Hristov i živi i mrtvi? I koga je to u adu Hristos spasio? Koje je to duše izvukao? Duše starog adama a Pavle govori da svi u starom adamu umiremo dok u novom adamu imamo život večni. Ako Hristos usišavši u ad nije spasio tvoju dušu i razbio ad, onda će tvoja duša završiti u adu jer iz njega nije ni spašena. kopitar, Матусал and ikrasil је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Кратос рече Ko koga stoji tvoj stav?Ko je pričao o tome da je Hristos u Adu propovedao svim ikada nastalim ljudima? То учење не постоји нигде утврђено мада се може наслутити код неких. И ја да се питам никада га не бих увео и када бих сигурно знао да је тако, пошто је непрактично и тешко прилагодљиво овом времену. Ни ово као ни предање цркве о чекању страшног суда код упокојених није могуће објаснити реалним категоријама. Volim_Sina_Bozjeg and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Матусал рече То учење не постоји нигде утврђено мада се може наслутити код неких. И ја да се питам никада га не бих увео и када бих сигурно знао да је тако, пошто је непрактично и тешко прилагодљиво овом времену. Ни ово као ни предање цркве о чекању страшног суда код упокојених није могуће објаснити реалним категоријама. Svi svetitelji manje više koketiraju sa time da vaskrsavamo odmah posle smrti. Tako i vladika Nikolaj ljutito pita hrišćane, kome se vi molite kad molite svetitelje svoje za pomoć duhovima ili živim ljudima.... Vrlo je nepraktično bilo govoriti na način koji recimo govori o.Zoran ali je bilo tekstova poput Jovana Zlatousta, poput Isaka Sirina i sličnih isuviše da se čovek ne bi osvrnuo i progledao i na tu stranu. ikrasil, Матусал and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука