Jump to content

MITARSTVA - da li verujete u njih?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 25 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Svo Hrišćanstvo stoji na budućim dogadjajima kao završenom i gotovom stvari za Boga, dakle sve što je u čovčanstvu je za za Boga završena realnost iako se za nas tek dešava.

Ovo deluje, na neki cudan nacin, da se ukida covek kao slobodno bice ? :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Usput, moram malo da te pitam nesto, onako neobavezno, ....odakle znas , da u Boga ne postoji sada , u odnosu na proslost i buducnost ? Da li si siguran da Bog ne moze sam u sebi, da susprenduje ( :))) )  svoje sveznanje i predznanje, i da deluje po trenutnoj situaciji ?

Pa naravno da znam kad je on vanvremen i kad za njega kategorija vremena ne postoji i dokle više mutljavina bistre vode.

Ja i govorim kao i Pavle svako po svom redu, prvo Hristos pa svako od nas.

Zato i kažem a to smo ovde svi ponavljali ono što je za nas istorija za Boga je sadašnjost, istoriju niko ne negira i ona se ima izdešavati ali je to za Boga samo stvoreno, nešto što je On lično stvorio ustroio i upravio.

Možeš misliti Boga koji deluje u trenutnoj situaciji a vanvremen je, to je kao da govoriš ptici da bi letela mora da leti avionom.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Ovo deluje, na neki cudan nacin, da se ukida covek kao slobodno bice ? :scratch_head:

Čudno da ukida čoveka kao slobodno biće kad ga je Bog takvog stvorio ali ga sigurno nije stvorio slobodnog kako ti zamišljaš, toliko slobodnog da čovek odredjuje Božju tvorevinu onda Hristos ne bi bio Put Istina i Život već bi to bio čovek sam po sebi sam.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Jeste zato Otac kaže Sinu po vaznesenju Sedi meni s desne strane dok ne položem neprijatelje tvoje,što bi mu to rekao kad su oni već položeni po tvojoj nakaradnoj koncepciji?

joj majko.....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

joj majko.....

Znači nisu položeni?Nema gotovih proizvoda i nije sve završeno ili ?

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja i govorim kao i Pavle svako po svom redu, prvo Hristos pa svako od nas.

Zato i kažem a to smo ovde svi ponavljali ono što je za nas istorija za Boga je sadašnjost, istoriju niko ne negira i ona se ima izdešavati ali je to za Boga samo stvoreno, nešto što je On lično stvorio ustroio i upravio.

Pa, onda nema problema, na istoj smo talasnoj duzini. :)

Ono sto je za nas istorija, za Boga je sadasnjost, ....i, za coveka je sadasnjost, i za usnule u Hristi je sadasnjost, ....i kada dodje opste vaskrsenje, ....koje ce u to verme, da bude sadasnjost ( :945729: ).....onda, nastupa za sve ljude buduce carstvo i eshaton. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Znači nisu položeni?Nema gotovih proizvoda i nije sve završeno ili ?

Nije završena isttorija za čovečanstvo još se ljudi radjaju znaš, još nije kraj vremena za čoveka ali ti sumnjaš da to Bog još nije stvorio do kraja i da se to tek u Njegovoj glavi krčka kako će to ustrojiti i izvesti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nije završena isttorija za čovečanstvo još se ljudi radjaju znaš, još nije kraj vremena za čoveka ali ti sumnjaš da to Bog još nije stvorio do kraja i da se to tek u Njegovoj glavi krčka kako će to ustrojiti i izvesti.

Pa što ON kaže onda dok ne položim neprijatelje kad su oni položeni za Njega?

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, onda nema problema, na istoj smo talasnoj duzini. :)

Ono sto je za nas istorija, za Boga je sadasnjost, ....i, za coveka je sadasnjost, i za usnule u Hristi je sadasnjost, ....i kada dodje opste vaskrsenje, ....koje ce u to verme, da bude sadasnjost ( :945729: ).....onda, nastupa za sve ljude buduce carsvo i eshaton. 

Jeste biće kraj istorije i za sve ljude u Hristu Isusu će nastupiti eshaton i dobro si rekao za Hrista i one u njemu je to sada.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Pa što ON kaže onda dok ne položim neprijatelje kad su oni položeni za Njega?

Pa On kaže Čovečanstvu Novom Adamu stoji u Pismu nama za nauk.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Čudno da ukida čovek kao slobodno biće kad ga je Bog takvog stvorio ali ga sigurno nije stvorio slobodnog kako ti zamišljaš, toliko slobodnog da čovek odredjuje Božju tvorevinu onda Hristos ne bi bio Put Istina i Život već bi to bio čovek sam po sebi sam.

Razmisli malo, sta je apsolutno slobodno bice, koje je covek dobio, po uzoru na apsolutno slobno bice kakvo je Bog ?

Nema tu, brate VSB, nikakvih dodatnih implikacija. Ili jesi ili nisi ? :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa On kaže Čovečanstvu Novom Adamu stoji u Pismu nama za nauk.

Znači za Novog Adama još nije nastupila eshatološka realnost?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Razmisli malo, sta je apsolutno slobodno bice, koje je covek dobio, po uzoru na apsolutno slobno bice kakvo je Bog ?

Nema tu, brate VSB, nikakvih dodatnih implikacija. Ili jesi ili nisi ? :)

Probaj da razumeš da to apsolutno slobodno biće ne stvara Božju tvorevinu, nego stvara svoj život i odredjuje svoje postojanje u Božjoj tvorevini, tako da to slobodno biće nema baš toliku slobodu koju ti potenciraš da stvoreno odredjuje Put Božje Tvorevine.

No malo mi čudno da tvoj mozak ima toliko oscilacija od pobožnog čoveka koji veruje u predvečnu volju Božju koja se ispunjuje u svakom momentu do sataniste koji odredjuje volju Božju i tok Tvorevine Božje svojim slobodnim postpcima.

Hristos kao Bogočovek je Put Istina i Život a ne čovek sam po sebi kao što ni satana to nije uspeo a hteo je da odredjuje put Božje tvorevine.

Dakle slobodnu gledaj u okviru tvorevine a ne u okviru da tvoja sloboda odredjuje pravac tvorevine.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Znači za Novog Adama još nije nastupila eshatološka realnost?

To znači u tvojoj glavi a ja ne mogu da čeprkam šta tebi odredjene reči znače.

Izjasni se ti šta tebi te reči znače, šta je to Bog nama rekao kad je Sinu rekao sedi sa desne strane dok ne položim neprijatelje?

Šta mu je rekao, da tek treba nešto da uradi što Sin ne zna pa će ga eto roditeljski prijatno iznenaditi ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...