Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 5 минута, Матусал рече Тако некако ме наводи размишљање. Има неких који кажу да се шеол односио само на стари завет и да је укинут по васкрсењу,али ми се некако чини исправније ово друго. Znači oni pregezistiraju i nalazili su u šeolu i pre nego što su nastali realno i počinili bilo kakav greh?Ako se Hristos svima javio u šeolu kako to da ti ili ja ili VSB ne zna za to javljanje? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidiš li onda kako se i nekršteni spašavju i idu direktno u raj? Dovoljno je da znaš šta je nevina krv i da to ispovediš. Tako je : što učinite jednom od ovih najmanji ..meni učiniste. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Кратос рече Znači oni pregezistiraju i nalazili su u šeolu i pre nego što su nastali realno i počinili bilo kakav greh?Ako se Hristos svima javio u šeolu kako to da ti ili ja ili VSB ne zna za to javljanje? Kako ne znamo vidiš da postojimo. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Znači oni pregezistiraju i nalazili su u šeolu i pre nego što su nastali realno i počinili bilo kakav greh?Ako se Hristos svima javio u šeolu kako to da ti ili ja ili VSB ne zna za to javljanje? Нема преегзистенције, време је лична категорија и она за тебе по смрти престаје. Како би иначе другачије могли тумачити било које пророштво? А то што ми нешто не знамо заиста није мерило ничега јер ми јако пуно тога не знамо. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 13 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam ajde da uzmem u obzir da ne razumeš pa da pokušam ponovo. Inače ne bi voleo da gledaš sada neki film posle 00 i da pričaš samnom pa zbog toga ne kontaš. Dakle Božja perspektiva je bezvremena, perspektiva ljudskih bića je vremenska. Ako se ti danas moliš recimo za nekog tvog predka koji je umro pre 300 godina i ta molitva bude toliko iskrena da na osnovu te molitve Bog spasi tvog predka, onda znaj da je tvog predka Bog spasio odmah pre 300 godina i da ga nije morao utamničiti po mitarstvima i čistilištima čekajući tvoju molitvu 300 godina, jer je Bog pre 300 godina dobro čuo tu tvoju molitvu na osnovu koje je ispasio dušu tvog predka. Dakle ako ju je već čuo pre 300 godina a slažeš se da jeste jer Boga ne ograničava vreme što bi utamničio dušu tvog predka 300 godina kad već 300 godina zna napamet tu tvoju molitvu prosto mu već 300 godina odzvanja u tim Božjim ušima svaki dan? Zašto bi to radio? Da bi ti i Boksid rekli pa mora tako jer je ljudsko biće ograničeno kategorijom vremena? Koliko vidiš ja ne koristim samo Božju perspektivu nego i perspektivu stvorenog bića koja je u korelaciji sa Bogom svemogućim i koju Bog odredjuje po svojoj svemogućnosti a ne po ograničenim mogućnostima stvorenog bića. Samo Božžja perpektiva bi bila da čovek nije učinio nikakvu akciju u tih 300 godina, da se nije pomolio za nekoga, da nije učinio ama baš nikakav stvoreni pokret, eto to bi onda bila samo Božja perspektiva. Ti nekome spočitavaš da ne veruje u Božju svemogućnost u Božje nadprirodno delovanje a gle tebe i boksida bi bi da ograničite Božju svemogućnost i da krčkate ljude po mitarstvima i čistilištima samo zato što ne žželite da priznate da Bog čuje sve molitva bez ikakvog vremenskog ograničenja. Bog nikoga ne utmaničava,svako se utamničava sopstvenim gresima.Apostol Pavle kaže da je Bog Oganj koji spaljuje i da će sagoreti svaki greh Благовесник and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Tako je : što učinite jednom od ovih najmanji ..meni učiniste. Hristos je jasan idite i krstite sve narode u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Jasan je u toj meri da su svi narodi Njegovi da su svi Božji narod i da samo Krštenje može biti i od strane učenika ali i od strane samoga Boga, Crkva recimo priznaje Krštenje u krvi... Ali poenta je da on poznaje svakog čoveka i da je svaki čovek Njegov i da On sam odlučuje o sudbini čovečanstva i da niko drugi osim Njega nema taj Sud. Zato je bitna sloboda u odnosu čoveka i Boga zato je i bitan taj tajanstveni odnos između ličnosti stvorene i ličnosti nestvorene. kopitar and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 1 минут, Матусал рече Нема преегзистенције, време је лична категорија и она за тебе по смрти престаје. Како би иначе другачије могли тумачити било које пророштво? А то што ми нешто не знамо заиста није мерило ничега јер ми јако пуно тога не знамо. Kako nema kad ti postojiš i pre nego što si nastao i Hristos ti se javio pre 2000 godina kada ti realno nisi ni postojao? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Кратос рече Bog nikoga ne utmaničava,svako se utamničava sopstvenim gresima.Apostol Pavle kaže da je Bog Oganj koji spaljuje i da će sagoreti svaki greh Dakle mitarstva nemaju razloga da postoje ni čistilišta ni čekanje na sjedinjenje u nekom sabirnom centru. ikrasil and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Kako ne znamo vidiš da postojimo. Kakve to veze ima sa pregzistencijom i sećanjem na javljanje Hrista u šeolu? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Кратос рече Kako nema kad ti postojiš i pre nego što si nastao i Hristos ti se javio pre 2000 godina kada ti realno nisi ni postojao? A šta ćeš kad je njemu moguće ono što nama nije moguće ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Кратос рече Kakve to veze ima sa pregzistencijom i sećanjem na javljanje Hrista u šeolu? To što ti govoriš da ja postojim i pre nego što postojim ja ne govorim i to smo ti već nekoliko hiljada puta objasnili. To niti nam je palo na pamet da govorimo niti je taj koncept ikada zaživao u samom Hrišćanstvu pa makar kao mogućnost. ikrasil је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle mitarstva nemaju razloga da postoje ni čistilišta ni čekanje na sjedinjenje u nekom sabirnom centru. Da te Bog uzeo prije 10 godina ..u kakvom stanju bi prešo. Za sve treba vremena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle mitarstva nemaju razloga da postoje ni čistilišta ni čekanje na sjedinjenje u nekom sabirnom centru. Pa što su onda mitarstva deo predanja PC?El Sveti Duh nema pojma šta radi kad dozvoljava da takvo učenje bude deo predanja Stuba i Tvrđave istine koju ni vrata pakla neće nadvladati?Koje ikada od Otaca osudio učenje o mitarstvima? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 пре 6 часа, Благовесник рече Pre svega, Bogu nisu potrebne nase molitve da bi On nekog spasio, u smislu da bi se On smilovao na nekog i spasio ga "ad hoc" zbog nasih molitava, jer Bog nije surov, nije paganski bog koji se trazi umilostiviti, kako bezgranicnu Ljubav umilostiviti? ... Cemu onda molitve za upokojene? Molitve su potrebne nama, svima nama! Jer, molitva smeksava NASE srce (duhovni centar u nama), ociscava dusu koja postaje sposobna (jer otvara vrata, dveri u nama) da Bozji oprostaj i dar koji nam Gospod svima daje moze uci u nas. Apostol Pavle u Poslanici kaze kako ce uci svetlost Bozja u nas ako ne dozvoljavamo da udje, a to je ono sto i sam Gospod Hristos kaze misleci na srce koje prasta da moze primiti Bozji oprosta - Ako oprostitite, bice vam oprosteno od Oca nebeskog. To, dakle, nije dil sa Bogom, ja tebi, ti meni, ti drugima, pa cu i ja tebi. Ne! Nije o tome rec, dokazano! Vec, srce kada prasta ono otvara svoj zagrljaj, otvara vrata svoja, te moze da udje oprostaj tj. svi oni darovi svetlosti Bozje u coveka, KOJE JE ON BEZ RAZLIKE SVIMA VEC DAO kroz Krst, Vaskrsenje i Vaznesenje. To je kako kada bi pokusavali da sipamo vodu u zacepljenu flasu. Ako se ne otvori cep na flasi u flasu ne mozemo sipati vodu. Predstavimo da je covek ta flasa, cep svoje duse otvara prastanjem tj. ljubavlju - molitvom za sebe i sve druge, davanjem sebe radi evandjelja, zrtvovanjem...) A moltva utice i na pokojnike za koje se Crkva Hristova i mi u njoj molimo, jer ima ociscujuce dejstvo i na njih, jer im svest o tome moze i pojacava ljubav prema Bogu i ljudima, to je onaj ociscujuci oganj koji CISTI DUSU, narocito dusu upokojenog hriscanina (njegovo duhovno "ja") koji je preminuo u stanju prijateljstva s Hristom, ali u kojiem se zbog nekog nedovoljno pokajanog greha ili neurednog duhovnog zivota, dusa jos nije u potpunosti sjedinila s Bozjom voljom, te kako uci Apostol Hristov Pavle (i drugi apostoli) Bozja OGNJENA LJUBAV “sagoreva” sve necistoce koje su preostale na dusi, Oganj koji spaljuje i sagoreva greh kroz zaupokojene molitve i Liturgije, ociscujuci njihove duse na taj gore pravoslavno objasnjeni nacin. Po pravoslavnom ucenju, zaupokojene molitve i Liturgije, mogu doprineti da dusa oseca manje muke, ili jos pre, da joj se pojaca pristup u Bozji mir i blazenstvo, cak savrseno blazenstvo neposrednog sozercanja Bozje ljubavi, do gledanja Boga licem u lice, koje ce nakon drugog Hristovog suda trajati do vjeka. U istom ovom pravoslavnom smislu, danas sve vise rimokatolika vidi i tumaci Cistiliste. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 10, 2017 Пријави Подели Написано Јул 10, 2017 Управо сада, kopitar рече Da te Bog uzeo prije 10 godina ..u kakvom stanju bi prešo. Za sve treba vremena. Ne znam možda ne bi morao da trpim ovaj moj gips sada na nozi po ovoj vrućini. Kažem ti tvoj život ovde odlučuje o tome, pomažu molitve bližnjih, pomaže molitva Majke Božje, pomaže molitva svetitelja, pomaže molitva Crkve Božje u sve dane do kraja veka a to je sve vreme za Boga SADA, za Boga nema pre sada i posle. ikrasil and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука