Jump to content

Православна игрица? Идеје

Оцени ову тему

Препоручена порука

Обавезно Дарвил да се убаци у неки ниво...

Подели на овим сајтовима

Recimo ovako nešto:
Glavnog lika pratimo iz trećeg lica, sa leđa, "kamera" blago odozgo, trči ulicom sa tri trake. Na svakoj od traka nailazi na kojekakvu hranu: sir, hamburger, ribu, sladoled, bananu, medenjak, komad slanine, tortu, jabuku, pečeno pile....  igrač se pomoću strelica prebacije iz trake u traku izbjegavajući mrsnu, a kupeći posnu hranu. Na kraju nivoa je hram u kojem se pričesti ako se nije omrsio :)

Sljedeći nivo, pored mrsne hrane izbjegava i "lake ženske" koje se povremeno pojavljuju na ulici neprikladno obučene.

Sljedeći nivo, sve to isto pa još i prajd, pored navedenog mora da izbjegava i gejeve.

Sljedeći nivo...

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Goku рече

Sljedeći nivo, pored mrsne hrane izbjegava i "lake ženske" koje se povremeno pojavljuju na ulici neprikladno obučene.

:-)  u slučaju lakih ženskih ruka mu se odjednom diže i mora je skloniti da je ne opali slučajno...ode ruka bato :-D 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Жељко рече

А да ли имамо игрицу о Марку Краљевићу?

Ако си гледао ономад ,,Видео јела, зелен бор" ,знаш да нам је погани швабо украо и прерадио идеју...:coolio:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Da se zove pod krst bato i recimo bude lik svetog Save koji ide sa golemom drvenom krstačom  koga napadaju satanisti,sektaši,ateisti,pederi,žene u crnom,feministkinje,Kandićka,Čeda i ostala bagra i koje on lupa po glavi i po udarcu odma čine metanije i postaju pravoslavci.Krajnji nivo je borba sa Vučićem kao paradigmom tog pedersko-liberalnog sistema :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Kao što vidiš nema krvi i nasilja samo metanoja.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, R2D2 рече

Нешто размишљам, много би било готивно да се направи нека црквена игрица са, на пример, проширеном реалношћу, са неком православном тематиком.

Да ли неко има идеју како би она изгледала? Али да буду озбиљни коментари ако је то уопште могуће :)

Evo mene sa ozbiljnim predlogom (neočekivano), iako ne preterano originalnim... možeš da napraviš "Pravoslavne Asocijacije"... imaš već par aplikacija za android za igru asocijacija ("papirići") ... uopšte nije teško za programiranje, samo je potrebno da isprogramiraš tajmer i da kad se cimne telefon na gore ili dole da beleži tačan ili netačan odgovor i povuče novi pojam iz baze... a ekipa ovde sigurno može da smisli gomilu pravoslavnih pojmova (svetaca, manastira, rituala, teoloških pojmova, referenci iz Biblije, itd) za pogađanje... napravite u igri i baner za donacije za Pouke i eto radosti... igra je inače prilično zabavna, jedini problem je što bi ova bila samo za pravoslavno društvance...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Давор73 рече

Ако си гледао ономад ,,Видео јела, зелен бор" ,знаш да нам је погани швабо украо и прерадио идеју...:coolio:

Беше да се Марко Краљевић бори са Мусом Кесеџијом, је л'? :smeh1:

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Avocado рече

jedini problem je što bi ova bila samo za pravoslavno društvance...

Не нужно, ето вјрујем да ти (а и клауд, чини ми се) прилично добро бараташ са појмовима и да те не би било лако побиједити.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...
On 27/06/2017 at 20:26, Guest рече

Негде сам слушао о идеји да се направи игрица која би била повезана са дестинацијама цркава и манастира, са обавештењима кад се служи Литургија у твојој парохијској цркви па да те ујутру или вече пре Литургије подсећа на то... мислим да то није неоствариво.

Ovde je bitno razumeti sta je igrica (nepotrebna stvar, gubljenje vremena) a sta aplikacija (moze biti korisno, upotrebljivo).

Inace nekako mi ne ide ovo pravoslavno i igrica. Prvo ima teznju i cilj u spasenju a dokolicu smatra losom a drugo je dokolica. Jedine igrice koje bih rekao da treba koristiti su simulatori za masine, avione,... stede novac i uvezbavanju ljudi za odredjene radnje potrebne i korisne ljudima. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Sozont рече

Ovde je bitno razumeti sta je igrica (nepotrebna stvar, gubljenje vremena) a sta aplikacija (moze biti korisno, upotrebljivo).

Inace nekako mi ne ide ovo pravoslavno i igrica. Prvo ima teznju i cilj u spasenju a dokolicu smatra losom a drugo je dokolica. Jedine igrice koje bih rekao da treba koristiti su simulatori za masine, avione,... stede novac i uvezbavanju ljudi za odredjene radnje potrebne i korisne ljudima. 

Posto si nov ovde, zanima me da li si ti to napisao stvarno sta mislis ili se salis? 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
пре 14 часа, Sozont рече

Mislis da sam nov?

Sta nije jasno iz gore navedenog jer ja nerazumem sta ne shvatas  od recenog?

Nije tebi lako.Just_Cuz_19

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...