Jump to content

Правилно место емоција у животу

Препоручена порука

пре 18 минута, Grizzly Adams рече

САД пре 100 година није имала порез на приход уопште. Никакав. Није постојао као појам у закону. Па су функционисали супер, најбоље на свету. То је доказ да држава може да функционише и без да се сваком грађанину појединачно отима од онога што је зарадио.

Нису у свему функционисали најбоље на свету пре 100 година. Хајде мало историјске реалности да унесемо у ове приче, само мало. Били су у неким стварима најбољи, а у неким светлосним годинама иза Европе. Постали су заиста најбољи тек након другог светског рата и не због присуства или одсуства пореза...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ljudi, samo da iskoristim priliku da napisem jednu misao pa necu vise skretati s teme. Kanada ove godine slavi 150 godina. 150!!! Skoro sve sto ovde postoji napravljeno je za 150 godina pa ti vidi i to u ovakvom okruzenju gde kada bi delatnost coveka prestala na par godina, priroda bi sve prekrila kao da nikada nije ni postojalo jer je ovde priroda uzasno mocna i surova. Eto sta sve covek moze ako hoce!!! Kako posle tako konkretnih dokaza posle verovati nekome kada te ubedjuje da nesto "ne moze"...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

Нису у свему функционисали најбоље на свету пре 100 година. Хајде мало историјске реалности да унесемо у ове приче, само мало. Били су у неким стварима најбољи, а у неким светлосним годинама иза Европе. Постали су заиста најбољи тек након другог светског рата и не због присуства или одсуства пореза...

Па ја не знам све детаље, а и кад би знао немогуће би било све их навести увек кад поменеш тако нешто.

У сваком случају, миграција становништа показује шта су људи тада преферирали, а они су знали боље од мене.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Па ја не знам све детаље, а и кад би знао немогуће би било све их навести увек кад поменеш тако нешто.

У сваком случају, миграција становништа показује шта су људи тада преферирали, а они су знали боље од мене.

пре 13 минута, Juanito рече

Дакле, САД су биле најбоље у неким стварима. Европа је била најбоља у неким другим. То су историјске чињенице које се могу наћи у било којој књизи, а многе су опште познате. САД нису биле ”најбоље на свету” јер то имплицира да су биле најбоље у свему. И није се Европа одједном испразнила и бакнротирала. Миграције потврђују да је многим људима из веома шарених разлога било боље у новом свету, а не да су САД биле ”најбоље на свету”.

А ако не знаш све детаље, онда не можеш да напишеш да су САД биле најбоље на свету до пре 100 година и да је то доказ да држава може да функционише без пореза јер то онда значи да знаш све детаље, што је конреадикторно с почетном премисом. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

САД нису биле ”најбоље на свету” јер то имплицира да су биле најбоље у свему.

Па не имплицира. То ти тражиш длаку у јајету зато што те нервирам... :)

Кад кажеш "најбољи на свету", то значи сумарно, кад се све сабере и одузме. А не значи "најбољи у свакој дисциплини појединачно".

Ако је Ђоковић најбољи тенисер на свету то не значи, на пример, да има најбољи сервис. Нема.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

А ако не знаш све детаље, онда не можеш да напишеш да су САД биле најбоље на свету до пре 100 година и да је то доказ да држава може да функционише без пореза јер то онда значи да знаш све детаље, што је конреадикторно с почетном премисом. 

Како није доказ кад је функционисала њихова држава без пореза на приход? И то веома добро, била "најбоља" или не.

Јесте доказ.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Grizzly Adams рече

Како није доказ кад је функционисала њихова држава без пореза на приход? И то веома добро, била "најбоља" или не.

Јесте доказ.

Income tax je protivustavan zapravo.

Osnivači su tako koncipirali stvar da "humanitarna" redistribucija bogatstva ne bude moguća, pa taman 99% ljudi glasalo za to (a plebs će odmah da glasa za to, samo li mu se da prilika).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Income tax je protivustavan zapravo.

Osnivači su tako koncipirali stvar da "humanitarna" redistribucija bogatstva ne bude moguća, pa taman 99% ljudi glasalo za to...

Па хтели су да то спрече, али ето није успело. Барабе су додале 16-ти амандман:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sixteenth_Amendment_to_the_United_States_Constitution

Исте 1913. године кад је основан Фед, тј. централна банка. Замисли коинциденцију! :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Grizzly Adams рече

То ти тражиш длаку у јајету зато што те нервирам... :)

Имаш среће да ми је управо прорадио неки код с којим се данима хебетам, па те нећу баш много притискати. Ај нек ти буде овог пута, САД су биле и остале најбоље на свету. А сад одох на пиво. :) 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

САД нису биле ”најбоље на свету” јер то имплицира да су биле најбоље у свему

Cekaj "najbolje na svetu" znaci u vecini stvari, ne u svemu. Zlatnu medalju osvojis iako je neko drugi osvojio vise poena u nekoj od disciplina, ti si osvojio u najvise, ne u svim

(edit: sad videh da je Grizli vec ovo rekao, my bad)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, uros рече

Cekaj "najbolje na svetu" znaci u vecini stvari, ne u svemu. Zlatnu medalju osvojis iako je neko drugi osvojio vise poena u nekoj od disciplina, ti si osvojio u najvise, ne u svim

Фора је у томе да су биле катастрофалне у неким јако битним стварима. И не спорим се ја овде око ниских пореза, камо среће да је тако, него око ваших циркуских аргумената и игнорисања историје. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Фора је у томе да су биле катастрофалне у неким јако битним стварима. И не спорим се ја овде око ниских пореза, камо среће да је тако, него око ваших циркуских аргумената и игнорисања историје. 

Okej.  U kojim stvarima su bile "katastrofalne"? Pa da vidimo cirkus kad na to odgovoris

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, uros рече

Okej.  U kojim stvarima su bile "katastrofalne"? Pa da vidimo cirkus kad na to odgovoris

у фудбалу :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...