Justin Waters Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 14 минута, Матусал рече Али и на квантном нивоу верујем морају постојати одређене законитости. Само живи ум који поседује слободу може увести ново кретање у свемир. Рецимо човек може утицати на нека кретања у природи, али сваки од тих покрета опет претходно настаје у његовом уму, али по којем принципу ми одређујемо наше кретање и усвајамо заповести сопственог ума опет нама остаје непознаница. Можда је неко и зашао у те дубине где се рађају мисли човекове. Мислим да нам од свега остаје много ??????????. U kvantnom svijetu najpribliznije se moze reci da vlada stanje "ne zna se ko pije ko placa", totalno bezakonje u pravom smislu te rijeci. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 7 минута, Justin Waters рече U kvantnom svijetu najpribliznije se moze reci da vlada stanje "ne zna se ko pije ko placa", totalno bezakonje u pravom smislu te rijeci. Као у мојој глави. Видиш где влада безакоње ту и смрт царује, зато се и космос разграђује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 24 минута, Avocado рече Sve ono gore navedeno u nauci se zasniva upravo na tome da se nikom ne veruje na reč i na autoritet, te je ličnost nebitna, bitni su samo dokazi... meni se čini da u hrišćanstvu vlada isti princip kada se tiče teologa, a obrnut princip kada se tiče proroka/svetaca/autora svetih knjiga. Samo sam ovo izabrao da odgovorim, jer smatram da je kljucno za pricu. Ne vidim da sam nesto drugo rekao u svojim postovima u vezi nauke, a sto si naveo ( u svojim postovima ). Jednostavno, ako se opsta naucna zajednica ili opsta teoloska zajednica slozi u necemu, onda to postaje osnov ili 'etalon' na kome se gradi njeno misljenje o nekom odredjenom pitanju. I, svako iskakanje iz ovog nacina misljenja je problematicno. Tako da, na osnovu svega , logicno je zakljuciti da kada se vodi rasprava TE vs kreaciniozma i ID, obe strane se sluze nekim opstim i prihvacenim argumentima koji su legitimni za obe strane. I, to je neka poenta moje price u vezi sa Dokinsom ( da se ne ponavljam ). I vezi teologa , dobro si zakljucio, ali, ne razume tacno sta tacno mislis za ovo u vezi proroka/svetaca/autora svetih knjiga, ali, ....vidi, ako u svetu teologa vazi taj princip, onda vazi i u ovom drugom svetu,.....jer, teolozi se bave tumacenjima i objasnjenjima upravo tog 'drugog sveta'.....pa, ako kod njih ( teologa ) postoji 'saglasnost',....onda , postoji saglasnost i kod ovih drugih....jer ih teolozi i tumace sta su hteli da kazu......jednostava je logika stvari.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 6 минута, Матусал рече Као у мојој глави. Видиш где влада безакоње ту и смрт царује, зато се и космос разграђује. Pa ne znamo da li se razgradjuje zbog kvantne prirode. Ono sto za sad hipoteticki stoji jeste da postoje paralelni univerzumi, jer kvantne cestice od koga smo ti i ja sazdani takodjer se ponasaju po istom principu, mogu biti na vise mjesta u isto vrijeme...ko zna mozda ima neki univerzum u kome vlada potpuno drugacije slaganje medju clanovima pouka. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 5 минута, Justin Waters рече Pa ne znamo da li se razgradjuje zbog kvantne prirode. Ono sto za sad hipoteticki stoji jeste da postoje paralelni univerzumi, jer kvantne cestice od koga smo ti i ja sazdani takodjer se ponasaju po istom principu, mogu biti na vise mjesta u isto vrijeme...ko zna mozda ima neki univerzum u kome vlada potpuno drugacije slaganje medju clanovima pouka. Не знамо тачно шта се дешава на квантном нивоу. Ако влада хаотичност онда остаје нејасно како она ствара уређеност, тј. морао би постојати закон по коме то функционише и онда смо опет на истом. Верујем да ће се утврдити неки принципи на квантном нивоу. Ако прихватимо своје незнање онда нам остаје да верујемо. Можда и јесу на више места у исто време. Наши свети оци кажу да је наш ум расут свуда по свету, онај ко је покушао да сабере свој ум у једно зна колико је то тешко да не кажем немогуће, а ко је у томе успео тај је сам могао да се креће умом и сагледава ствари пресецајући и простор и време. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 53 минута, Bokisd рече Samo sam ovo izabrao da odgovorim, jer smatram da je kljucno za pricu.Ne vidim da sam nesto drugo rekao u svojim postovima u vezi nauke, a sto si naveo ( u svojim postovima ). Jesi jer se koncentrišeš na ličnost, a ne na argumente i dokaze za tvrdnje koje ta ličnost iznosi... samo sam pokušao da skrenem pažnju na to jer to stalno radite. Цитат I vezi teologa , dobro si zakljucio, ali, ne razume tacno sta tacno mislis za ovo u vezi proroka/svetaca/autora svetih knjiga, ali, ....vidi, ako u svetu teologa vazi taj princip, onda vazi i u ovom drugom svetu,.....jer, teolozi se bave tumacenjima i objasnjenjima upravo tog 'drugog sveta'.....pa, ako kod njih ( teologa ) postoji 'saglasnost',....onda , postoji saglasnost i kod ovih drugih....jer ih teolozi i tumace sta su hteli da kazu......jednostava je logika stvari.... Razlika postoji... teolozi polaze od toga da su ovi u pravu (jer su vođeni Svetim Duhom) i samo pokušavaju da iznađu ispravno tumačenje toga šta su ovi hteli da kažu... u nauci niko ne polazi od toga da je neka ličnost a priori u pravu... stoga je (kao što sam i napisao) ličnost potpuno irelevantna... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 Brate Avocado, niko nije ovde potencirao da je licnost apriori u pravu ili nije. Ni u nauci , ni u teologiji ( Pismo je druga prica i kontekst stvari ) . Nemam stvarno vise volje da se ponavljam , izneo sam svoje stavove i ti si izneo svoje i to je to'. Pozdrav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 Имам једно питање за @grigorije22. Наиме, мој кум Јефрем има 2 пса и 2 мачке. 1 пас се зове Тимо, мушки је и облежава мачора а не мачку! О васкрсењу, дакле, ови геј створови ће се поново врнути у живот или им неће бити опроштено? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 1 сат, Zoran Đurović рече Имам једно питање за @grigorije22. Наиме, мој кум Јефрем има 2 пса и 2 мачке. 1 пас се зове Тимо, мушки је и облежава мачора а не мачку! О васкрсењу, дакле, ови геј створови ће се поново врнути у живот или им неће бити опроштено? Kum Jefrem je mnogotrpeljiv. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 4 часа, Justin Waters рече U kvantnom svijetu najpribliznije se moze reci da vlada stanje "ne zna se ko pije ko placa", totalno bezakonje u pravom smislu te rijeci. Zna se tacno koliki je ceh u kafani, ali se ne zna ko je koliko popio! Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 4 часа, Матусал рече Али и на квантном нивоу верујем морају постојати одређене законитости. Само живи ум који поседује слободу може увести ново кретање у свемир. Рецимо човек може утицати на нека кретања у природи, али сваки од тих покрета опет претходно настаје у његовом уму, али по којем принципу ми одређујемо наше кретање и усвајамо заповести сопственог ума опет нама остаје непознаница. Можда је неко и зашао у те дубине где се рађају мисли човекове. Мислим да нам од свега остаје много ??????????. Uzmimo na primer flatus. Nije (uglavnom) nastao u mom umu, a po teoriji haosa moze da izazove elninjo na drugoj strani planete. Ponasa se vrlo slobodno, a ipak mu ne pripisujem zivi um... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 2 часа, Zoran Đurović рече Имам једно питање за @grigorije22. Наиме, мој кум Јефрем има 2 пса и 2 мачке. 1 пас се зове Тимо, мушки је и облежава мачора а не мачку! О васкрсењу, дакле, ови геј створови ће се поново врнути у живот или им неће бити опроштено? (Mt 22:28) Varate se, ne znajući Pisma ni sile Božje. Životinje ovog sveta razmnožavaju se obležavanjem; A koji se udostoje dobiti onaj svet i vaskrsenje iz mrtvih, kad iz mrtvih ustanu, o vaskrsenju neće se ni razmnožavati niti pariti; jer više ne mogu umreti; nego su kao anđeli Božji na nebu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 10, 2017 Пријави Подели Написано Јун 10, 2017 On 7.6.2017. at 6:54, Zoran Đurović рече Имам једно питање за @grigorije22. Наиме, мој кум Јефрем има 2 пса и 2 мачке. 1 пас се зове Тимо, мушки је и облежава мачора а не мачку! О васкрсењу, дакле, ови геј створови ће се поново врнути у живот или им неће бити опроштено? Vrnuce se u zivot i idu u pako. Takve zivotinje su zle i zasluzuju pakao. Nisu sve moje bivse za dzabe govorile grigorije zivotinjo jedna. Zoran Đurović and ronin је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 10, 2017 Пријави Подели Написано Јун 10, 2017 пре 7 минута, grigorije22 рече Vrnuce se u zivot i idu u pako. Takve zivotinje su zle i zasluzuju pakao. Nisu sve moje bivse za dzabe govorile grigorije zivotinjo jedna. grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Октобар 25, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2017 Не знам је ли ово коментарисано до сада и у коју тему би се боље уклопило. Препоручио ми пријатељ па, рекох, можда ће и некоме од вас да се свиди. Не обраћајте много пажње на наслов и слику, човек о Богу говори а не о "ванземљацима". "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука