Jump to content

Како да стекнем веру??

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 часа, motorheadsd рече

Погледао сам сате и сате видео материјала везаног за Православље, разноразна предавања, интервјуе, документарце, слушао о разним чудима чак и из прве руке, читао апологетску литературу и вера ми је јако слаба а на моменте имам осећај као да је потпуно губим.

Понекад не могу да верујем да не верујем и питам се шта је то са мном. А толико бих желео да верујем свим срцем...

Схватио сам да ту моји умни напори за достизање вере нису ефикасни, само џабе мучим себе. Наравно, потребно је и рацио да учествује, да спозна али ту сам урадио све што сам могао.

Схватио сам некако да је вера више ствар срца него разума. Можеш да прочиташ томове богословске литературе и да мозгаш до бесвести али ако нема у срцу загрејаности ка вери-џаба све.

Шта ми можете посаветовати у вези моје муке?

Sve i da je steknes, neces biti bolji, a onda ces jos da nam kukas kako da je odrzis... A ko ce nama da plati ze sve ove odgovore?

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Idi Isusu!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Doduse, Isus je nakon Vaskrsa realno ostao i na zemlji, kao Evharistijsko sabranje, i obratio si mu se,

ali dodji Isusu i u svom srcu, jer je tu, veruj mu,

On tvrdi da ako ga volis drzis Njegovu rec, i Njegov Otac te ljubi

(a ljubav ili poljubac Ocev je Duh Sveti, sto je objasnjeno na drugom mestu u Evandjelju),

da li si svestan da je Gospod dosao k tebi i nastanio se u tebi zajedno sa Ocem?!

(vidi: Evandjelje Jn 14 glava, 23 stih)

A to ponavlja i na ovom mestu (Evandjelje Lk 17 glava, 21stih).

Vera zivi ulaskom (vhodom) i pocivanjem Carstva Bozjeg u nama...

Molimu se, dakle, kao dete Bozje...

Potvrdilo se u iskustvu hriscana i svetitelja da je u potpunosti tacno Hristovo svedocanstvo

da je Carstvo Bozje slicno semenu koje raste iz zemlje. To je seme koje Hristos seje,

po Svetim Ocima,   u duse nase, a mi, ako ga prihvatimo sa usrdnoscu,

cuvamo ga da raste, da buja, da se uvecava i da, najvaznije, donosi plod...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, WiseMan рече

I ja sam bio takav u početku, vremenom je to prošlo, mada još uvek osećam prisutnost sumnje, ali odmah to nestane za par sekundi. Šta je meni stvaralo sumnje? Zbog toga što sam više verovao ono što govore naučnici i njihove logike umesto da sam razmišljao svojom glavom. Kasnije sam primetio da naučnici beskonačno traže odgovore i nikako da ih pronađu, dok Biblija ima odgovore na sva tvoja pitanja. Isto tako sam shvatio da sve što se sa mnom dešava, dešava se sa veoma dobrim razlog. Posledica mojih grehova i nagrada za moja dobra dela. Istina je u tome da treba da otvoriš oči, isključiš televizor i da ne slušaš ateiste. Slušaj sebe i ne slušaj one koji lutaju levo-desno jer njihova propast je neizbežna. Hristos je lepo rekao "Ja sam istina, put i život". Samo slušaj ono što Hristos zapoveda i time ne samo da će ti vera ojačati, nego će ti život biti mnogo lepši!
Otvori oči i videćeš da uglavnom bezbožnici tragično nastradaju, dok dobri ljudi dožive duboku starost. Vidiš šta bezbožnička omladina. Alkohol, droga i blud na sve strane. Vandalizam i nasilje. Gore nego Sodoma. No opet kažem, polako, ne ide sve odjenom. Sve to ide polako, sve će vremenom doći na svoje. Gospod će ti se zasigurno obratiti.

P.S Nevezano za tvoje pitanje, ali vidim da ti u imenu stoji "motorhead". Pretpostavljam da slušaš metal grupu "Motorhead". Imaj u vidu da ništa dobro ne izlazi iz metal muzike, pogotovo što je pevač Lenny bio nacista i alkoholičar. Daleko bilo da ti govorim šta ne treba da slušaš, ali imaj u vidu da je metal muzika zaista loša stvar. Ja sam slušao metal muziku i to nažalost onu najgoru vrstu (black i death) i na kraju sam se jako pokajao, jer čak i da slušaš Iron Maiden, primetićeš da oni o ničemu drugom ne pevaju, osim o đavolu. AC/DC pogotovo. Svaka jedna njihova pesma sadrži reč "Hell". Metal muzika izaziva pobunu protiv Boga i svega što je dobro, uopšte se ne zezam.

Брате, мој ник Моторхед нема никакве везе са Лемијевом метал групом. И кадасам слушао метал, Моторхед нисам нешто слушао. Од блека и деда само Крејдл оф ...  Иначе, како улазим у веру све мање слушам метал, ако га уопште и слушам. Некако то спонтано излази из мене. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

држ се Христа и не одустај.....тражи и даће ти се

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

"Ево стојим на вратима и куцам; ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њим, и он са мном." Откр. 3,20

Подели на овим сајтовима

Чак се и  један од апостола,чини ми се Павле молио речима: "Господе дометни нам вере". Шта онда ми да кажемо? Генерално, мислим да  треба оставити мозак и логику мало са стране и ићи молитвом, срцем и интуицијом. После ствари некако крену саме себе да "објављују"....:)

Подели на овим сајтовима

On 4/30/2017 at 2:08, motorheadsd рече

Погледао сам сате и сате видео материјала везаног за Православље, разноразна предавања, интервјуе, документарце, слушао о разним чудима чак и из прве руке, читао апологетску литературу и вера ми је јако слаба а на моменте имам осећај као да је потпуно губим.

Понекад не могу да верујем да не верујем и питам се шта је то са мном. А толико бих желео да верујем свим срцем...

Схватио сам да ту моји умни напори за достизање вере нису ефикасни, само џабе мучим себе. Наравно, потребно је и рацио да учествује, да спозна али ту сам урадио све што сам могао.

Схватио сам некако да је вера више ствар срца него разума. Можеш да прочиташ томове богословске литературе и да мозгаш до бесвести али ако нема у срцу загрејаности ка вери-џаба све.

Шта ми можете посаветовати у вези моје муке?

Па мислим да је главно питање ту "шта је то вера"?

Неки људи мисле да је вера "уверење" у смислу "мишљење" - "шта ти мислиш о томе?" "Шта мислиш да ли Бог постоји?"

Али није циљ вере да ти себе "убедиш" у нешто, да силом промениш своје мисли. Вера је пре свега вера у живот. Да препознаш у себи - и другима наравно, али то је следећи степен - да откријеш у себи ту заборављену радост живота коју имамо као деца па после изгубимо. Да осетиш колико је живот леп, величанствен, колико је фантастично бити жив. Не замарај се "мислима о Богу", него види Творца у себи. Само на томе се гради права, неусиљена вера, која онда узрасте у нешто лепо.

То што нама мисли "лутају" свакодневно је небитно, јер мозак је као неки радио који стално тражи станице и шушти. Повремено пронађе добру станицу па чујеш лепу музику (не овај AC/DC и остале џаволе... ;)), а некад само безвезе шушти јер нема шта да каже. То је потпуно небитно. Битно је оно кад се пробудиш, а оно леп дан, удахнеш ваздух, погледаш кроз прозор, а оно птице певају... И мислиш се - хвала Богу што сам жив!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Читај св.Николаја Жичког (Молитве на језеру) то је више можда од молитве....то је  поетски разговор са Богом....величанствено, опитно, сјајно, мистично....:)        

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, motorheadsd рече

Ћути, то сам слушао ко нездрав... Highway to hell.. pu  pu

Ne samo "Highway to Hell", već i "Hells Bells", "Back in Black", "Let there be Rock",... još pogotovo što Angus Young stalno pokazuje rogove na koncertima kao i na slikama što nosi kapu sa rogovima.

Melodija jeste lepa, ali krije tamnu poruku.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...