Jump to content

Sta je Bitcoin i kako funkcionise?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, WiseMan рече

Računar npr. kalkuliše ovakvu vrednost "dgheDE5hasdhgadhg53fgsdgtfhemkse231d", pa onda je sledeća "rhsger14rjwoe5gwikGHc54Vgh4dhXfnvdc" i tako kopa i kopa dok ne pronađe hash koji se podudara. Kada pronađe isti hash, tada proizvede Bitcoin.

KHM!Ja mislim da je na ovom forumu zabranjeno psovanje!:buba:

#Administracijaduradinesto

Ali bukvalno ko na kineskom nista ne shvatam. Pogledacu video cim stignem, hvala na trudu svakako :)

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Лапис Лазули рече

KHM!Ja mislim da je na ovom forumu zabranjeno psovanje!:buba:

#Administracijaduradinesto

Hahahaha, šta? :D Kakvo psovanje hahahaha

Ako ne znaš šta znači enkripcija, prvo saznaj šta znači enkripcija, pa onda gledaj Bitcoin, pošto ovako misliš da je enkripcija (računarska digitalna zaštita) psovka hahahaha

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

On 4/27/2017 at 7:06, Таша рече

Znam sta je ali me zanima u praksi da li se neko susreo sa tim "novcem" i kako to funcionise, kolika je pokrivenost, kako se placa i naplacuje. Da li zaista to moze biti nacin placanja u buducnosti?  Hvala. :) 

Криптовалуте и биткоин су већ начин плаћања. Све већи број светских компанија прихвата биткоин или неку од криптовалута као средство плаћања. Постоје и картице које можете извадити и подизати новац или вршити плаћање где год се прихвата виза.

Широка је тема за разговор. Мој савет вам је да проучите добро шта је блокчејн и шта су криптовалуте. Такође и шта је ICO и које су све компаније потписале партнерства са криптовалутом коју проучавате. Не прихватајте туђа мишљења олако, а нарочито политичара и људи који раде за владу. Њима криптовалуте никако не одговарају (осим за неке у Јапану, Кореји и Аустралији који знају како да искористе читаву ситуацију). Не узимајте много у обзир ни оне који говоре да је биткоин балон. Они су то говорили и када је  биткоин био један долар и када је био десет и када је био сто и када је био хиљаду и сада када је око петнест хиљада. 

Када будете проучавали, одлучите да ли желите само на брзину да зарадите или да будете део неког пројекта у будућности. У зависности од тога ваш приступ ће бити другачији. Рипл је нпр. добар да се у краћем временском периоду заради добар новац. Међутим, њега контролишу банке што је у самој супротности са биткоин идејом и што сноси одређене ризике само по себи, тако да би га било добро напустити после неког времена. Биткоин је, без обзира на своје мане, најсигурније место за улагање. Међутим, тешко је да ће цена да му скочи више од 5—10 пута. Осим ако наравно нешто не буде промењено. Итиријуму је цена доста везана за биткоин али ће свакако и она да иде горе. Све је још у фази развоја и тешко је износити чврста предвиђања. Што се осталих тиче, могућност за већу добит је већа али постоји и већи ризик. Зато још једном понављам, проучите пројекте добро и останите тамо где вам се највише допада. 

Остављам вам линк у прилогу где можете пратити развијање цена свих криптовалута на свету. Моје лично мишљење је да ће од првих 50—100 у наредних годину дана минимум да дуплирају вредост. 

https://coinmarketcap.com/

И за крај, да сусрео сам се са тим новцем. У криптовалутама сам већ неко време и поседујем извесну количину истих. Што се Србије тиче, нисам нарочито упознат како ствари стоје. Знам да се могу купити биткоин, итиријум и лајткоин али им је провизија 5 %. То је по мени мало скупо али када урачуна добит може свакако да се заради. Ваљда ће, када се рашири систем да се појави неко ко ће узимати мању провизију. Постоји и банкомат у Београду где можете купити биткоин али не знам да ли врши и исплату. 

Свако добро и срећно!

Подели на овим сајтовима

Ко је улетео у Биткоин "на време" сада може да "изађе" са веома лепом сумом. Мислим - и то је само моје мишљење, није препорука нити "стручан" савет - да сада није тренутак за "улаз" јер је цена огромна. Као и сваки економски балон, Биткоин је привукао пажњу, пуно људи се залетело и то је довело до пораста цене. Али цена не може да расте у недоглед. То није ништа ново, дешава се стално нпр. на берзи. Слично као интернет компаније 2000-те чија је вредност расла муњевито, људи уложили милијарде и онда се за три дана све срушило до темеља јер је више било у питању одушевљење новом технологијом него стварна вредност. Од хиљада компанија остало је само неколико заиста вредних.

Слично може лако да се деси и са Биткоином.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

A boy asked his bitcoin-investing dad for 1 bitcoin for his birthday.

Dad: What? $15,554??? $14,354 is a lot of money! What do you need $16,782 for anyway?

12:smeha:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 12/31/2017 at 18:05, Grizzly Adams рече

Мислим - и то је само моје мишљење, није препорука нити "стручан" савет - да сада није тренутак за "улаз" јер је цена огромна.

Надам се да сте ме послушали... :D

image.png

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa mislim ne moze, bitcoin nema realnu vrednost, taj bum u vrednosti je samo hype i nista drugo, gold rush. Ne moze ni da ima vresnost, jer nije stabilan i ne koristi se prakticno nigde, nema prometa usluga i dobara kriptovalutama, a niko nije ni lud u takvoj situaciji. Tu je rebalo uci rano, i prodati na vreme, kako kazu valjda spekulativno ulaganje, treba da imas srece s tim kad ces prodati, lutrija. Splasnuce on na neku vrednost i stabilizovati i tek onda moze da udje u siru primenu.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...