Jump to content

PROTEST U CENTRU GRADA , letele flase, jaja i banane

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 59 минута, Juanito рече

Осим што није. Нема ту ни д од демократије као што и сам знаш. Нема основних елемената демократије осим обичне форме. А сасвим је могуће да је чак отворена крађа у питању са овим бирачким списковима и фантомима у њима.

Узгред, кум ми управо рече да је у недељу отишао да гласа за Белог и да није био у бирачком списку иако је раније гласао. Мутили су нешто опасно. 

Ах, то је стандард у Србији. Али ова крња демократија коју имамо је боље од Милошевићеве "демократије" која је била далеко гора. Правила игре постоје и по њима се игра, ако су правилна. Ако нису ради се да се исправе. Ако се не могу исправити јер твоју опцију воде будале, онда прво склањаш будале. А не ово, игноришеш корјен проблема и буниш се што већина не ради како хоћеш.

Још са друге стране, ако хоће праве промјене, нека се ти појединци ангажују. Бели је то урадио, може се. Нека раде на себи, нека раде на систему изградњи неког покрета, развијању идеје куда, шта, гдје и како желе, нека идентификују одакле долазе проблеми, нека се прилагоде и нека их активно рјешавају - нека преузму одговорност. Ако хоће да протестују само као грађани, а неће никакве политичаре, ни позиционе и опозиционе, у својим редовима, нека им постану конкуренција и истисну их са политичког тржишта. Нека се кандидују за функције, нека уче како боље да их врше, нека буду бољи од СНС гоблина ( што није тешко уопште јер је стандард веома ниско постављен ).

"Не можемо ништа осим на улици промијенити". Није него.

Подели на овим сајтовима

Ово је стварно тешка патологија (ако није реч о простој финансији, то јест да постоје спонзори овгога хаоса).

Колика је била излазност на изборима?

Требали су на улице пре избора!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

И нема једне институције у држави која функционише и која је независна. Све гране власти су у рукама једног психопате. 

А 50% народа то и жели.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

И нема једне институције у држави која функционише и која је независна. Све гране власти су у рукама једног психопате. 

Maligni narcis je moja dijagnoza. Prostog psihopatu zabole da li Micky23 na Blicovom sajtu ima negativan komentar. Narcisa to ozbiljno kinji. I narcis ima potencijal da bude gadan kad ga ne vole.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

А 50% народа то и жели.

Небитно. Устав управо и постоји да не би баш ретарди о свему могли да одлучују. Онај ко крши демократију се одриче демократије. Потпуно исто као са насиљем. Немаш право да га иницираш, имаш право да се браниш.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

I narcis ima potencijal da bude gadan kad ga ne vole.

Значи сад ће све добро бити! :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Значи сад ће све добро бити! :))

Ali ne vole ga svi!

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ali ne vole ga svi!

12:smeha:

Тешко нама!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Ljudi sa narcisoidnim poremecajem licnosti se stide ovog narcisa i mole da se njihova bolest preimenuje :D

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Protest i u Novom Sadu i Nišu

Izvor: N1

Večeras se oko stotinu građana, uglavnom mladih ljudi, okupilo i u Nišu, na glavnom gradskom trgu. Kako se informacija širila društvenim mrežama, povorci koja je išla gradom priključilo se još građana, tako da je na kraju bilo nekoliko stotina. Njih su pratila samo jedna kola saobraćajne policije.

Za utorak u 18 sati najavljen je novi protest u tom gradu, javlja naša reporterka iz Niša.

Par stotina Novosađana okupilo se danas popodne na protestu "Vojvodina protiv diktature", gde su iskazali nezadovoljstvo, kako kažu, najviše zbog činjenice da polovina njihovih sugrađana nije izašla na izbore.

Protest su organizovali preko društvenih mreža, a najveći deo okupljenih činili su mladi, koji kažu - ne želimo da idemo iz zemlje zbog izbornih rezultata, vec da pripremimo teren za buđenje ljudi na sledećim izborima.

protest, Novi Sad
  • Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Iako je bilo bolje da su juce na izobrima se izborili za bolju stvar, podrzavam ove proteste jer mozda su izasali upravo ljudi koji su glasali i koji su vidjevsi rezultati puko im film. Moguce je da su pshipate nesto i muljale sa izbornim rezultatom kako bi ludak presao 50% i izbjegao drugi krug. Nadam se da je ozbiljno da ce se sve vise okupljati i da ce se masa uvecati, da izadju na ulicu i oni koji se mozda plase i neodlucni su ali ce im biti lakse kad se utope u veliku masu. Kada 100.000 bude svakog dana na ulicama BG, a ako se to prosiri i na ostale gradove onda to moze biti zaista ozbiljno, i ovi ludaci ma koliko bili ludi ne mogu to ignorisati. Najbolje bi bilo ako bi postojao dokaz stimanja izbora da se to iznosi kao glavni argument, i javno prokazuje, jer to je nesto konkretno, ako samo budu mirno protestovali protiv korupcije i partokratije nece to uroditi plodom, psihopate imaju tvrdu kozu, jedinu mogu biti otjerani na silu, a za tako nesto potreban je organizator iza koga opet stoji neki visi interes tj jak igrac. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

mozda su izasali upravo ljudi koji su glasali i koji su vidjevsi rezultati puko im film.

можда јесу а можда и нису. А можда је међу њима проценат оних који су изашли на изборе једнак проценту излазности на изборима. итд.

пре 3 минута, Justin Waters рече

Nadam se da je ozbiljno da ce se sve vise okupljati i da ce se masa uvecati

И докле тако? До следећих избора? Који су, кад оно беше? За колико година? И то би ваљда била најпаметнија ствар на коју може да се утроши и усмери енергија, да се протестује?

пре 4 минута, Justin Waters рече

a za tako nesto potreban je organizator iza koga opet stoji neki visi interes tj jak igrac. 

Тачно. Тако смо и 2000. г. имали "јаке играче" иза "организатора". И добили смо данашњу савремену Србију. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

Nema slobodnih medija, nema slobode govora, nema otvorene debate, nema osnovnih pretpostavki demokratije.

Истина, нисмо развијена демократија. Али нека крња јесмо. А и то мало демократичности вриједи чувати и поштовати. Дакле, када изгубиш, изгубио си. Ајмо напријед, зашто смо изгубили, шта се може промијенити итд. Опозиција није ништа радила 5 година. Разумјео бих да јесте па да их је Вучић саботирао, па онда свакако на протесте. Али ти људи нису ништа урадили. Нових идеја нису имали, кадрови су им исти као и прије 20 година, а не као прије 5 када су изгубили изборе, сваки нови покушај су упропастили некаквим глупостима и не дају никоме новом да нешто ново и квалитетно предложи, јер су то све егоисти који воле своје фотеље и сви би вољели да буду као Вучић - свемоћне аутократе.

Немају изговора, немају оправдања. Све стоји, Вучић урушава државу и поредак и друштво, али за овај дебакл није он крив, ни контрола медија ни ништа ( Радуловић је кроз потпуни медијски мрак остварио одличан резултат на парламентарним изборима, а Бели на овим сад преко интернета и својих дјела прије свега ), него дебили у опозицији - од Шутановца и Тадића до осталих малих егоманијака. Пензионисали се сви дабогда.

И што је горе, само чине да Вучић изгледа још боље у очима својих гласача :stadaradim:  И сад се ови СНС ботови по интернету наслађују:"Што нисте гласали!?" као шлаг на торту.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Ево једног примера те фамозне демократије...

Будућа министарка унутрашњих послова Србије! :)

Страшно!

Гарантујем да нико на тим "протестима" неће споменути овај проблем. Ово је врло суптилно застрашивање грађана којима је претходно медијима "припремљен" мозак да нико други не може да победи на изборима, па онда по менталитету хорде, крда, масе од њих се очекује да изађу на изборе и гласају за победничку опцију. Или ако не желе то упркос притисцима, да онда и не излазе јер је "пропала ствар". 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...