Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече " Po sv. Nikodimu prevelika tuga kao posledica učinjenih greha ne može se smatrati za vrlinu već je ona u suštini pre pokazatelj samouverenosti i gordosti odnosno uzdanja u sebe i svoje snage. Oslobodivši se ovoga i položivši svoju nadu na Boga dalji put dostizanja duhovnog savršenstva vodi preko očišćenja uma i oslobođenju duše od strasti." Živeo je po originalu koji je pročitao i u koji se obukao? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 4 минута, Августин рече Превелика слобода имагинације Ovako je i moje licno misljenje ( ako smem da kazem ). Ali, da li se secas da je bas sv. Brjancaninov dosta pisao o tim stanjima prevelike imaginacije i vizualizacije kao pogresne i potencijalno opasne duhovnom zivotu ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Управо сада, Августин рече Да ли је узношење ако напишеш да знаш да возиш ауто.И шта је лоше у томе.Па није Син Божији умро за нас да сви кликћемо да смо кретени. Већ сам ти одговорио, можеш поново прочитати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Нисам дуго читао Невидљиву борбу, али кад сам је читао није лоше деловала на мене. Има делова са којима се не слажем, али има и добрих поука. Познато ми је да је преписао књигу од католичког аутора. елТорнеро, Bokisd, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Živeo je po originalu koji je pročitao i u koji se obukao? Bilo bi dobro za original da je tako kao i kod Nikodima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Bilo bi dobro za original da je tako kao i kod Nikodima. A da li Nikodim kaže, da original kaže drugačije? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 9 минута, Августин рече Да ли је узношење ако напишеш да знаш да возиш ауто.И шта је лоше у томе Ali, da li znamo da vozimo formulu F1 ? To je mozda glavno pitanje. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A da li Nikodim kaže, da original kaže drugačije? Pa, ako je prepravljao i dopunjivao original, onda postoje neke razlike. Sad, koje razlike, manje ili vise duhovno sustinski vazne , ne znam. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, ako je prepravljao i dopunjivao original, onda postoje neke razlike. Sad, koje razlike, manje ili vise duhovno sustinski vazne , ne znam. A citat koji ti se dopada nije iz originala? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече ne znam. То нам недостаје. Zoran Đurović and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 3 минута, Августин рече Превелика слобода имагинације.Мени то не смета али чини ми се да код неких аутора постоји. To se prevazilazi kako duša napreduje kroz tamnu noć , neznanam nikog da je to bolje opisao od Ivana od križa i Avilske a mala Terezija opet nešto sasvim djetinje jednostavno . Duhovnost karmelićana je vrlo jednostavna ....kontemplativni čitanje Svetog Pisma je zapravo srž...Uzori ..Bogorodica , Sv Ilija .. bliži su pustinjacima i svetogorcima nego isusovcima. Zoran Đurović and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Сви ми патимо од различитих болести и потребујемо другачије лекове. Један лек једноме може бити на здравље а за другога погубан и смртоносан и обратно. Мислим да ову критику отаца треба вршити из перспективе Духа Светога, јер ова процена припада исључиво Њему. Ми људи по својој ограничености лако падамо у субјективност и ствари меримо према себи. Чини ми се да треба читати сву литературу а усвајати и практиковати ону која нам као личностима по нашим датостима највише одговара. Потпуно здрава и чиста наука су једино речи Господње, и оне се односе на све људе, пошто је Господ рекао да ће та реч судити свету и да ће небо и земља проћи а речи Његове неће. Ми људи све закомпликујемо зар није написано ,, Блажени су сиромашни духом јер је њихово Царство Небеско,, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A citat koji ti se dopada nije iz originala? Sve sto je duhovno i slicno kod svih hriscana mi se dopada. Mislim da sam to rekao sto puta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Управо сада, Bokisd рече Sve sto je slicno i duhovno kod svih hriscana mi se dopada. Mislim da sam to rekao sto puta. Pa tebi kad se speru boje ti si čist katolik. елТорнеро and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 3 минута, kopitar рече To se prevazilazi kako duša napreduje kroz tamnu noć Боље је машту одсецати, из тамне ноћи се не излази маштањем. Аугустина је заболело, као и мене, као и многе закључак Светога Игњатија да смо сви, изузев Светих, у прелести. Боли, брате, али је то истина. Bokisd, Матусал and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука