Bokisd Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 12 минута, Матусал рече Једно је волети а друго сведочити истину Samo da nesto kao primetim, vidi, mozemo ovo dvoje spojiti u jedno, kao ono sto se kaze, istinovati u ljubavi ili ono, milost i istina sresce se. Ili, ono, ljubav se ne raduje nepravdi , a raduje se istini. Trebalo bi da je jasno samo po sebi sta znace ove stvari. Ako nekog volim, reci cu mu i istinu da ne bi skrenuo i otisao u pogresnom verskom pravcu. Bas zbog toga sto ga volim i cenim, ne zelim da duhovno propadne. Zar to nije istinska ljubav prema ljudima i bliznjem ? Zoran Đurović, Ivan Marković, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Samo da nesto kao primetim, vidi, mozemo ovo dvoje spojiti u jedno, kao ono sto se kaze, istinovati u ljubavi ili ono, milost i istina sresce se. Ili, ono, ljubav se ne raduje nepravdi , a raduje se istini. Trebalo bi da je jasno samo po sebi sta znace ove stvari. Ako nekog volim, reci cu mu i istinu da ne bi otisao i skrenuo u pogresnom verskom pravcu. Bas zbog toga sto ga volim i cenim, ne zelim da duhovno propadne. Zar to nije istinska ljubav prema ljudima i bliznjem ? Да љубав у истини је близу савршенства, имаш право. Хтео сам да кажем да Бог воли и грешника али не и његове ставове и дела. Ја могу да волим браћу али не морам да им признајем истинитост ставова. И незнабожци могу да воле једни друге па немају никакве везе са благодаћу, воле се по природним афинитетима. Љубав према другоме Христа ради је тенденција ка савршенству. Фараон је наредио да се убијају јеврејска деца а када је Господ узео његовог првенца погодило га је више него све дотадашње несреће. Он је волео свога сина али за њега се не може рећи да је имао љубави. Ivan Marković, "Tamo daleko" and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 8 минута, Матусал рече Хтео сам да кажем да Бог воли и грешника али не и његове ставове и дела Ovo je mnogo dobro receno. Sustina price, nema dalje. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 8 часа, Bokisd рече Bas zbog toga sto ga volim i cenim, ne zelim da duhovno propadne. Па и ја теби говорим, али џабе... Bokisd and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 10 часа, Матусал рече Једно је волети а друго сведочити истину. Матор човек, а не зна шта прича! елТорнеро, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 13 часа, Zoran Đurović рече У спичанској нахији, ђе сам рођен, била је изрека: Ја причао или магарица прђела, то ти је све исто! Наравно да моје мишљење не обавезује, мада је мало непристојно инсинуирати да неко лаже (То шта си ти причао 1988, ако јеси), јер се лаж не нађе у устима мојим, а имам живе сведоке, јер тако и Драча сумња у моје речи, а ја не видим разлога да се међу пријатељима лаже (можда сам непоправљиво наиван, односно имам поверења у добре намере човека), онда остаје само да се верује у мој њух. И стотине страница на којима разобличавам артемите, као и друге херезе, јасно показују једну линију која је еклесијална. Вама из љубави говорим, упозоравам вас да сте у сивој зони (црној, али да вас не бих бацио у депресију, то називам сивом), и да лако можете да отпаднете као артемити. Црква са муком иде и ка видљивом јединству, а ви сте само сарадници демонских сила које би то хтеле да спрече, мада не знате да радите у том друштву. Нисте свесни ваше несвести. Пљујете на Христову молитву: Оче, учини да сви буду једно! Тога нисте свесни. Артемије, а и о. Сава као папагаји понављају из Максима: Љубав је рећи јеретику да је јеретик! И где је завршио Артемије? У солипсизму. Прво је мрзео католике, сада мрзи све православце. А зашто нећете да верујете мени када вам, незванично, него по осећају, кажем да сте јеретици и да ћете награисати јер немате љубави? Који папа треба да вам ово каже екс катедра? Ја вам као Валамова магарица тврдим да немате љубави. И да сте као звоно које звечи. Празно. Незнабожачки жрец је препознао Духа Светог, а ти нећеш? Ревновао си за Господа као Јона (претерујем драме ради). Коју Тројицу исповедаше нинивљани? Запече се ћела Јони кад му усахну тиква. Којим зрацима треба да се запече твоја тиквина да би разумео ствари? Узми и исцепај ту Јонину књигу! Али узми физички! Исцепај те странице јер те ничему не уче! Да ти се запали тиквина! Жао ти тикве, није ти жао народа и кењаш, с опроштењем на изразу, како се ипак и тамо неки на мистериозни начин могу спасити! Не будали! Исповеди Емануила! Тада ће се отворити твоје срце за браћу коју сада не препознајеш. Многи ће доћи са свих страна на вечеру Господњу, али сви треба да имамо одећу за свадбу. Да имамо уља у светиљкама. Зато ја овде урличем, јер вас видим без уља! Немојте то да радите! Наравно да иза мојих речи нема никаквог бирократског акта. Нема ни потписа папе. Ни Лутера. Има само једно сведочење Духа. Али и тог Духа ко шиша... Dabža Ava , mi smo radi Ljubavi spremni ako treba i pravila i kanone ignorirati i u pakao otići , oni su izabrali sigurnost svu pobožnost i pravila , koja ja vjerujem revno ispunjavaju . Moguće je i u jednu i drugu stranu otići u krajnost . Ali neka ,zapravo da i nije moguće biti neopredijeljen u ovome ili si vruć ili hladan. Ovaj stav je primjenjiv i za priprost vjernike koji ne mrze , i kad ih upitaš o razlikama samo ti kažu "Krst je jedan" . Dali je moguće da nepismen narod i neka narodna mudrost ovo bolje kuži od nas? Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 Морам да питам @Ivan Marković-a да ли се слаже са речима св. Јована Златоустог: "Волите много оне који вам се супростављају и не воле вас. Зато што тако настаје љубав у срцу где је отсутна. Тако чини Бог са нама. Он нас воли, тако да би ми могли волети захваљујући љубави коју Он има за нас... На заласку нашег живота ми ћемо бити суђени о љубави". Ведран*, Жика, kopitar and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 1 hour ago, kopitar рече Dali je moguće da nepismen narod i neka narodna mudrost ovo bolje kuži od nas? Па кад нема душевне проблеме:)) Јелена011, Volim_Sina_Bozjeg, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 15 минута, Zoran Đurović рече На заласку нашег живота ми ћемо бити суђени о љубави". Негде нађох, да ћемо тамо бити питани ко и Петар: "Љубиш ли Ме...?" Zoran Đurović, Paradoksologija, Кратос and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 3 минута, елТорнеро рече Негде нађох, да ћемо тамо бити питани ко и Петар: "Љубиш ли Ме...?" Па неће бити другог питања. Давно прочитах да Златоусти каже да је радији да буде осуђен због благости него због строгости... Сада читам неке пустињске оце (јесте да сам синкретистички екумениста и сентиментални прелесник), јер немам ништа паметније да радим, па наиђох како вели један: Почећеш од вере, а онда ћеш добити љубав, а кроз љубав ћеш доћи до Бога што је наш циљ. - Не вели да ће љубав престати, него да се кроз љубав Бог познаје... Тако ја губим Богу дане... kopitar, елТорнеро, Јелена011 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 18 часа, Bokisd рече Duha ljubavi nadam se imamo svi na forumu, ali, sta cemo sa duhom istine i pravde, to me brine. Немамо. Истина, Живот, Пут, Правда, Љубав, Милост,Мир, Радост, су имена једног истог Бога, било које име да употребимо и сва друга су ту, нераздељиво. Ово ти је мој поклон, дијете, за Врбицу. Само да будеш добар, а можеш. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Тако ја губим Богу дане... Једне прилике рече ми кум, Бог да га помилује и спасе, да једнако читати верску литературу, у мом случају Оце, може бити јалово, ко и бленути у екране. Право рече, но има и она "С' ким си, онаки си". Тако да слично теби, ако сам те разумео, будући да никаквог добра у себи не видим, очекујем да ће читањем Отаца прећи и на мене нешто, или ће ми се смиловати Бог због упртости. Шта би друго, јадан? "Tamo daleko" and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 2 часа, kopitar рече Dabža Ava , mi smo radi Ljubavi spremni ako treba i pravila i kanone ignorirati i u pakao otići , oni su izabrali sigurnost svu pobožnost i pravila , koja ja vjerujem revno ispunjavaju . Moguće je i u jednu i drugu stranu otići u krajnost . Ali neka ,zapravo da i nije moguće biti neopredijeljen u ovome ili si vruć ili hladan. Ovaj stav je primjenjiv i za priprost vjernike koji ne mrze , i kad ih upitaš o razlikama samo ti kažu "Krst je jedan" . Dali je moguće da nepismen narod i neka narodna mudrost ovo bolje kuži od nas? Pobogu brate, ko ovde nekog mrzi? Ko ste to "vi"? A ko "oni"? Zašto svojim protivnicima imputiraš mržnju? Bojiš li se Boga, zaboga? kopitar and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 пре 28 минута, елТорнеро рече Немамо. Истина, Живот, Пут, Правда, Љубав, Милост,Мир, Радост, су имена једног истог Бога, било које име да употребимо и сва друга су ту, нераздељиво. Ово ти је мој поклон, дијете, за Врбицу. Само да будеш добар, а можеш. Ma, dobri smo mi svi, svako na neki svoj nacin. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 8, 2017 Пријави Подели Написано Април 8, 2017 1 hour ago, Zoran Đurović рече Морам да питам @Ivan Marković-a да ли се слаже са речима св. Јована Златоустог: "Волите много оне који вам се супростављају и не воле вас. Зато што тако настаје љубав у срцу где је отсутна. Тако чини Бог са нама. Он нас воли, тако да би ми могли волети захваљујући љубави коју Он има за нас... На заласку нашег живота ми ћемо бити суђени о љубави". Да, слажем се, а ти? Да ли се ти слажеш? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука