Bokisd Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa tebi kad se speru boje ti si čist katolik. Pa, deluje , da ovi danasnji katolici i oni stariji, nisu bas nesto ekvivalentni po mnogim pitanjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 4 минута, елТорнеро рече Боље је машту одсецати, из тамне ноћи се не излази маштањем. Аугустина је заболело, као и мене, као и многе закључак Светога Игњатија да смо сви, изузев Светих, у прелести. Боли, брате, али је то истина. Svi sveci su prošli tamnu noć , ali samo mali broj je mogao nešto o tome izreći i napisati ...moje mišljenje da je to najbolje uspjelo Ivanu od Križa i Siluanu Atonskom. Zoran Đurović, Жика, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa tebi kad se speru boje ti si čist katolik. Данас си нам донео спот, Шојићев, са јајима, сада причаш о бојама. Знам да си жељан шарених јаја, али претера, и ја сам их жељан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Svi sveci su prošli tamnu noć , ali samo mali broj je mogao nešto o tome izreći i napisati ...moje mišljenje da je to najbolje uspjelo Ivanu od Križa i Siluanu Atonskom. Да, чак и свет човек је ограничен. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 6, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 2 минута, kopitar рече Svi sveci su prošli tamnu noć , ali samo mali broj je mogao nešto o tome izreći i napisati ...moje mišljenje da je to najbolje uspjelo Ivanu od Križa i Siluanu Atonskom. Да, то је молитвено искуство које иде кроз богоостављеност. Не пролазе сви. Тежак пут, али просвећујући. Paradoksologija, елТорнеро, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Да, то је молитвено искуство које иде кроз богоостављеност. Не пролазе сви. Тежак пут, али просвећујући. Jedina Istina koja je u svakome. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Па је не знам ако неко чита духовну литературу и моли се 40 година ваљда нешто схвата.У последње време бавим се највише тумечењем 24 главе Матеја или оним што неки зову претеризам.Например Јустин никада није могао да протумачи стихове"где је стрвина ту се орлови сакупљају"Али ево мало весеља.Када је воз са мртвим Брозом 1980 ишао из Љубљане у Београд изашли су у Загребу представници верских заједници и сви уосталом.Изашли смо и ми.Када је новинар неког листа приметио митрополита Јована питао га је зашто је изашао,овај је одговорио:"Да се испуни пророчанство где је стрвина ту се орлови сакупљају"Наравно нико то није смео да објави и тако је прошло. Иначе у нашој епархији на свакој вечерњој служби читане су молитвее за Броза "На одвајање душе од тела".Новине су чак хвалиле митрополита јер Броз је прешао на православље када је оженио Пелагију Белоусову иначе у царско <Русији није могло.Митрополит је у ствари наредио молитве да Броз што пре крепа али новинари то нису могли да схвате. Ово причам као неко црквено искуство.Нема инстант црквеног искуства. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Данас је тамна ноћ постала глобална категорија. Zoran Đurović and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Управо сада, Августин рече Данас је тамна ноћ постала глобална категорија. Најтамније је пред свитање, сутра су Благовести. Бог да вас помилује и спасе, на челу са домаћином, мирна и лака ноћ. Праштајте! Zoran Đurović, Paradoksologija and Августин је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Да, то је молитвено искуство које иде кроз богоостављеност. Не пролазе сви. Тежак пут, али просвећујући. Ja sam si toliko vremena uzeo da shvatim tu datost kao iskusenje da sam si uzeo vecno vremena da mi se svi pridruze u pokajanju za uzrok tog neprirodnog covekovog osecaja. Zoran Đurović and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Да, то је молитвено искуство које иде кроз богоостављеност. Не пролазе сви. Тежак пут, али просвећујући. Isus je bio Bogoostavljen na Krstu. Nema razloga da kao elTornero unizimo to iskustvo. елТорнеро, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 5 минута, Августин рече Па је не знам ако неко чита духовну литературу и моли се 40 година ваљда нешто схвата.У последње време бавим се највише тумечењем 24 главе Матеја или оним што неки зову претеризам.Например Јустин никада није могао да протумачи стихове"где је стрвина ту се орлови сакупљају"Али ево мало весеља.Када је воз са мртвим Брозом 1980 ишао из Љубљане у Београд изашли су у Загребу представници верских заједници и сви уосталом.Изашли смо и ми.Када је новинар неког листа приметио митрополита Јована питао га је зашто је изашао,овај је одговорио:"Да се испуни пророчанство где је стрвина ту се орлови сакупљају"Наравно нико то није смео да објави и тако је прошло. Иначе у нашој епархији на свакој вечерњој служби читане су молитвее за Броза "На одвајање душе од тела".Новине су чак хвалиле митрополита јер Броз је прешао на православље када је оженио Пелагију Белоусову иначе у царско <Русији није могло.Митрополит је у ствари наредио молитве да Броз што пре крепа али новинари то нису могли да схвате. Ово причам као неко црквено искуство.Нема инстант црквеног искуства. Kada je James I krunisan, pesnik&pop Spenser imao je propoved na temu 'Dosta je danu zla svojega' Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Благовести су велики празник јер на неки начин повезује хришћане и муслимане.Треба да знате да је покојни ајатолох Хомеини издао фетву да се убије Салман Ружди и то је изрекао садашњи Врховни вођа Али Хамнеи баш у Београду зато што је Ружди хулио на чин Благовести.Можете да претпоставите шта је Ружди писао,а и кад вам кажем да није ни муслиман ни хришћанин можете да претпоставите шта је. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Да, то је молитвено искуство које иде кроз богоостављеност. Не пролазе сви. Тежак пут, али просвећујући. Ako se sjećaš rasprava o čistilištu , jedini prilog njegovom postojanju vidim u tome da svi moramo proći kroz ovu noć ... osim ako nismo ko ona bludnica , carinik, samarićanin , razbojnik ili Ava zloglasni... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Април 6, 2017 Пријави Подели Написано Април 6, 2017 Није ми се свидело код Агиорита што препоручује да кад имамо блудне помисли замислимо да је та особа о којој маштамо мртва. Не знам, можда и нисам у праву. Иначе, имам његову икону изнад компјутера. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука