Ведран* Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 22 минута, Zoran Đurović рече Ујури ме преко фејса да ти пошаљем. А ми што не фејсамо? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Mozemo reci da ishodi Duh i od Sina , Stvarno ste rimokatolici ! Zoran Đurović and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Управо сада, Vedran рече А ми што не фејсамо? Дајте ми у поруци мејл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 18 минута, Bokisd рече Ali, stvarno, mislim da nije tesko shvatiti. U vecnosti u kojoj pociva sv. Trojica, jedini uzrok Sina i Duha jeste Bog Otac. Nema pocivanja Duha na Sinu. Zbog cega bi to i bilo potrebno ? Не реко ли ја јуче да ти имаш проблем на релацији време-вечност. Зато сад заговараш и промену у Богу узроковану временом. Бога потчињаваш времену и тако у круг. Сваки дан о истом тупимо. Paradoksologija, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Stvarno ste rimokatolici ! Sta fali.... Ako je nesto kod rimokatolika hriscnski slicno kao i kod 'nas', onda smo na slicni i braca u svakom smislu. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 8 минута, Vedran рече Не реко ли ја јуче да ти имаш проблем на релацији време-вечност. Зато сад заговараш и промену у Богу узроковану временом. Бога потчињаваш времену и тако у круг. Сваки дан о истом тупимо. Misiio sam da smo te stvari raspravili, ali, nema veze. Ne znam sta je ovde kod ovog pitanja u vezi sv.Trojice i odnosa koje postoje izmedju Oca, Sina i Duha, problematicno u vezi relacija vreme - vecnost,.... nije mi bas jasno. U smislu, Sin se Ovaplotio u vremenu, Duh je poslat radi nas i deluje u vremenu. Drugo je, ono sta su oni po prirodi i sustini, i pre vremena, u vecnosti, i sada u vremenu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Ево опет из Исповедања вере Марка Ефеског: Дакле, Свети Дух не исходи од Сина и нема битовање од Њега: јер шта представља препреку да се каже да Дух Свети исходи кроз Сина, као што се каже следеће: „Све“ кроз Сина „постаде“? Међутим, ово се заиста каже и овде предлог „кроз“ стоји уместо предлога „од, из“, али никада се не каже и нико неће наћи да се негде каже да Дух исходи кроз Сина, а да се не помиње Отац, него се каже овако: “ О д Оца к р о з Сина“. Овде ни у ком случају није садржана неопходност да се Сину приписује Узрок (Светог Духа). Управо се због овога исказ „од Сина“ апсолутно нигде не среће и јасно је да је он недопустив. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Misiio sam da smo te stvari raspravili, ali, nema veze. Па и ја сам мислио. Али ти мислиш да: пре 4 минута, Bokisd рече Drugo je, ono sta su oni po prirodi i sustini, i pre vremena, u vecnosti, i sada u vremenu. Што значи да заговараш да се Бог променио. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 16 минута, Vedran рече Што значи да заговараш да се Бог променио. Da, u pravu si, da budem precizniji,..... mislio sam da , .....kada sam rekao 'drugo'...nisam mislio da su drugo u odnosu na vremensko i pre vremena , isti je Bog, nema promene. Iz konteksta teksta se vidi da ne mislim na neku promenu kod Boga u tom vremenskom smislu. Isti je Bog i pre vremena i u vremenu. Ako govorimo o nekoj promeni, to moze biti samo u smislu, one slozene ipostasi kod sv. Damaskina, jer, sada u vremenu, Ipostas Logosa koja je prosta pre vremena, postala slozena u vremenu, jer je primila prirodu i telo coveka u Sebe. Ivan Marković and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Цитирам моју поруку од пре неколико година: Како коментаришете то што Св. Григорије Нисијски каже да Син произлази непосредно од узрока, док Дух произлази кроз Онога Који произлази непосредно из узрока? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Da, u pravu si, da budem precizniji,..... mislio sam da , .....kada sam rekao 'drugo'...nisam mislio da su drugo u odnosu na vremensko i pre vremena , isti je Bog, nema promene. Iz konteksta teksta se vidi da ne mislim na neku promenu kod Boga u tom vremenskom smislu. Isti Bog i pre vremena i u vremenu. Ako govorimo o nekoj promeni, to moze biti samo u smislu, one slozene ipostasi kod sv. Damaskina, jer, sada u vremenu, Ipostas Logosa koja je prosta pre vremena, postala slozena u vremenu, jer je primila prirodu i telo coveka u Sebe. Ti verovatno hoćeš da govoriš o razlikama teološke Trojice i ikonomijske trojice. Ali ti stalno potenciraš da govoriš o stvarima koje zaista nisi niti učio. Verovatno si čitao ali nisi razumevao,pa tako nisi učio. Sve što imaš jesu verovatno neki zaključci ispod takvih tekstova ali ih teško primenjuješ u razgovorima, jer ne znaš kada da povedeš bitnu i suštinsku debatu koja bi odvela u tom pravcu. A mi pazimo šta govorimo i onda kljucaš u prazno iako tačno znaš da nije sve rečeno na ovu temu.... Daj 100 evra pa ćemo otvoriti novu temu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 4 минута, Жика рече Цитирам моју поруку од пре неколико година: Како коментаришете то што Св. Григорије Нисијски каже да Син произлази непосредно од узрока, док Дух произлази кроз Онога Који произлази непосредно из узрока? Pa kad dvojica imaju isti izrok koji bezuzročan, onda moraš da imaš odrednicu kroz, da bi im pokazao istu prirodu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ti verovatno hoćeš da govoriš o razlikama teološke Trojice i ikonomijske trojice. Ali ti stalno potenciraš da govoriš o stvarima koje zaista nisi niti učio. Verovatno si čitao ali nisi razumevao,pa tako nisi učio. Sve što imaš jesu verovatno neki zaključci ispod takvih tekstova ali ih teško primenjuješ u razgovorima, jer ne znaš kada da povedeš bitnu i suštinsku debatu koja bi odvela u tom pravcu. A mi pazimo šta govorimo i onda kljucaš u prazno iako tačno znaš da nije sve rečeno na ovu temu.... Daj 100 evra pa ćemo otvoriti novu temu. Okey. Mozda je i tako. Mozda i malo preterujes. Vreme ce pokazati. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 1 hour ago, Bokisd рече U vecnosti u kojoj pociva sv. Trojica, jedini uzrok Sina i Duha jeste Bog Otac. Nema pocivanja Duha na Sinu. Zbog cega bi to i bilo potrebno ? ... Deluje sasvim logicno. Zbog cega bi bilo potrebno? Zasto je onda uopste pored Sina potreban i Duh? Pre svega, otkud Duh Sveti u celoj Priči? Zasto se Duh ne naziva sinom nego samo Logos? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 11 минута, Жика рече Цитирам моју поруку од пре неколико година: Како коментаришете то што Св. Григорије Нисијски каже да Син произлази непосредно од узрока, док Дух произлази кроз Онога Који произлази непосредно из узрока? Recimo,.....a, od Koga neposredno proizilazi Duh, ....jer, Duh proizilazi kroz Onoga koji neposredno proizilazi iz uzroka. Koji je neposredni uzrok Duha od Koga proizilazi ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука