елТорнеро Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Управо сада, Vedran рече Воистину воскресе! И Царство небеско твојој мајци! Знаш, рођени мој, ако она није спашена чему ја несрећник да се надам. И теби Царство и твојима брате! Опрости свештениче што ти батаљујем тему, одо да упакујем рибу. kopitar, Жика, Paradoksologija and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 El Tornero, ja sam ispratila majku skoro, u jedan decembarski dan i osetih slicno...kad smo se vracali kuci, na samom ulazu u zgradu kao da me je zapahnuo neki nevidjen do tad mir i misao "kako je velika premudrost Bozija, sve kao da se odigravalo bas onako kako treba, a moja mila se brine o svima nama i u smrti kao i u zivotu"... Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović, Жика and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 15 часа, Александар Милојков рече Мени лично, оно што ме држи да верујем да је црквеност присутна код "нас" и "њих" јесте неко будуће јединство. Pa to, zaista dobro primeceno jer ako Crkvenosti ima i "tamo" i "vamo", onda moramo priznati da je Crkvenost u Hristu jedna, te se ona desava a mi apsurdno gledamo na jedno desavanje kao da je sastavljeno od dva dela ili dve razlicite celine. Crkvenost je Telo, ako ga imamo vamo i tamo onda je to Jedna te Ista Crkvenost, drugacija ne moze biti. Zoran Đurović, Тања1 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 9 минута, Јелена011 рече "kako je velika premudrost Bozija, sve kao da se odigravalo bas onako kako treba, a moja mila se brine o svima nama i u smrti kao i u zivotu"... А Гриша и ја бринемо хоће ли нам васкрснути кучићи, као да је Царство место бриге. Па, да ти се предамо у руке, Милостиви и Благи Боже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 17 часа, Zoran Đurović рече Код источних, на онтолошком плану се вели за Духа да исходи кроз Сина, односно да почива на Сину. To je tvoj pogled? Znači Duh večno ishodi od Oca kroz Sina Božjeg i On (Duh) večno počiva na Sinu Božjem. Sveti Duh koji se u telu pokaza a u vidu goluba i spušta se na rame Sina Božjeg je onaj te isti Duh koji večno na Sinu počiva koji kroz Sina Božjeg od Oca večno ishodi? To je ta formulacija? Ведран*, Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Свети Марко Ефески цитира светог Григорија: Затим речи светог Григорија Ниског из прве књиге Антиретика, двадесет друга глава: „Оца исповедамо за нествореног и нерођеног: јер Он није био ни рођен ни створен. Дакле, ова нествореност код Њега представља заједничко својство са Сином и Духом Светим. Међутим, нерођеност и очинство су његова лична својства, а не заједничка, јер ова својства се не примећују ни у једној од остале две Личности. Син се у појму нестворености слаже са Оцем и Духом, али тиме што јесте и што се назива Сином, Он поседује ово лично својство које не припада ни Богу свега, нити Светом Духу. Дух Свети, Који има заједницу са Оцем и Сином у појму нестворености суштине, опет се својим личним карактеристикама разликује од Њих: јер Његов знак и знамење су најкарактеристичнији, а показују се у томе што не поседује ништа од онога што видимо као лична својства како Оца, тако и Сина. Јер Он не битује као рођен или као јединородни, него п ро с т о битује, што управо представља Његово нарочито својство у односу на Оца и Сина. Јер Он је исти са Оцем у схватању нестворености, али истовремено се разликује од Њега тиме што није „Отац“, као што је то Овај. Сједињен са Сином везом нестворености и задобијањем Свога битовања од Бога свега, Он се истовремено раздваја од Њега својим личним својством, заправо, не исходи од Оца јединородно (као што се Син рађа од Оца) и пројављује се кроз Сина.“ Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg, kopitar and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Ne mogu sad da nađem ali sam čitao negde da nema nikakvog posredništva Sina u ishođenju Duha Svetoga na večnom planu a kada se govori o počivanju Duha na Sinu da se tu radi o Božijem dejstvu prema svetu-ikonomiji. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Свети Дух исходи од Оца кроз Сина. Ту формулацију ми православни користимо. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 часа, елТорнеро рече Тек после пар дана схватио сам да се чудо десило, а да га ја нисам приметио, јер није било онако како сам молио, и очекивао. Први пут у животу сам гледајући гробаре како закопавају ковчег са телом свим срцем осећао да она није ту, да је отишла код тате, тело свога тела, и да се радују, и нисам плакао, радовао сам се. Радуј се и ти брате, и веруј. Христос васкрсе! Ваистину васкрсе! Ја сам као новотарац додавао на крају опела: Вечан му спомен и да га Бог васкрсне у последњи дан! - Овде знају шта код мене значи "последњи дан". Верујем да ниси ништа умислио, него да си после видео. Volim_Sina_Bozjeg, елТорнеро, Жика and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 1 сат, Јелена011 рече El Tornero, ja sam ispratila majku skoro, u jedan decembarski dan i osetih slicno...kad smo se vracali kuci, na samom ulazu u zgradu kao da me je zapahnuo neki nevidjen do tad mir i misao "kako je velika premudrost Bozija, sve kao da se odigravalo bas onako kako treba, a moja mila se brine o svima nama i u smrti kao i u zivotu"... Читао тада Ава молитве, а наплатићу кад дођем за Бг! Јелена011, Volim_Sina_Bozjeg, Тања1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече To je tvoj pogled? Znači Duh večno ishodi od Oca kroz Sina Božjeg i On (Duh) večno počiva na Sinu Božjem. Sveti Duh koji se u telu pokaza a u vidu goluba i spušta se na rame Sina Božjeg je onaj te isti Duh koji večno na Sinu počiva koji kroz Sina Božjeg od Oca večno ishodi? To je ta formulacija? Да елТорнеро, kopitar, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 22 минута, Жика рече Свети Дух исходи од Оца кроз Сина. Ту формулацију ми православни користимо. Na večnom planu? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 Да. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 16 минута, Zoran Đurović рече Читао тада Ава молитве, а наплатићу кад дођем за Бг! Da je samo tad citao Ava molitve ni po jada Avinog s nama A za naplatu se podrazumeva jedva cekamo!! Cuvajte se avo i budite dobro, pa da nam brzo dođete! Ведран*, Тања1, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 26, 2017 Пријави Подели Написано Март 26, 2017 пре 2 часа, Жика рече Да. Ne bih rekao.... 1. Po blagodati Božijoj naučeni pobožnim dogmatima i u svemu sledujući Svetoj i Katoličanskoj Crkvi, verujem i ispovedam da je Bog Otac jedini bespočetni i bezuzročni, i Izvor i Uzročnik sina i Svetog Duha; jer od Njega se rađa Sin i od Njega ishodi Sveti Duh. Kao što Sin ne učestvuje u ishođenju (Svetog Duha od Oca), tako ni Duh ne učestvuje u rađanju (Sina od Oca). Drugim rečima, Obojica predstavljaju One Koji proizilaze, i to zajedno Jedan sa Drugim, kako poučavaju Oci bogoslovi. Upravo se zbog toga i kaže da Sveti Duh ishodi "kroz Sina", tj. "sa Sinom", i kao i Sin (proizilazi od Oca), mada ne na način rađanja (γεννητως) kao Ovaj. Za Sina se ne kaže da je rođen "kroz Duha" zbog toga što već samo ime Sin ukazuje na srodnost određenog karaktera, kako ne bismo pomislili da je On Sin Duha. Za Duha se, pak, kaže da je "Duh Sina" zbog toga što Mu je svojstven po prirodi i kroz Njega se javlja i daruje ljudima https://svetosavlje.org/sveti-marko-efeski-i-florentinska-unija/20/ Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука