Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 18 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Njegov Božanski deo Ličnosti A el ima i čovečanski deo ličnosti?Koliko delova ličnosti to Sin Božiji ima i deo si to to našao majke ti?Kažem ja tebi,otvoren prozor,lupaš i ne zaustavljaš se,al je nagore što niko neće da te zaustavi u tom loopetanju...pregeoreo si ko licna. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече A el ima i čovečanski deo ličnosti?Koliko delova ličnosti to Sin Božiji ima i deo si to to našao majke ti?Kažem ja tebi,otvoren prozor,lupaš i ne zaustavljaš se,al je nagore što niko neće da te zaustavi u tom loopetanju...pregeoreo si ko licna. Priroda je neslivena svaka priroda u Ličnosti Sina Božjeg je POTPUNA I NESLIVENO NEDELJIVA. To što nije slivena znači da jedna drugoj nisu protivrečne. Dakle jese Logos ovaplotio svojom voljom i željom ili nije? Ako jeste ovaplotio se tačno onakav kakav je bio. A sam Sin Božji kaže da je samovoljno uzeo grehe na sebe, to može biti samo plod Njegove Božanske Želje, koja je morala prethoditi delu Ovaploćenju. Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 2 часа, Кратос рече Sad da razmotrimo ovu drugu opciju.Imamo dve prirode(suštine),jednu nosi od Oca,nebeskog,znači ona je božanska nju ne možemo ni razmatrati,to je za nas nedostupno ali da se vratimo ovoj drugoj ljudskoj koju on prima na sebe.Jedno pitanje el on tu ljudsku prima isključivo od Marije ili su tu još umešana i neka druga stvorenja jer po ovome tvome ispada da su tu još neka stvorenja umešana(spermatozodi)? Dobro je mislio sam da se necemo nikako sresti na zajednickom misljenju, ali ipak priznajes da je Hristos bio XY. Kako moze od Marije primiti Y-Hromozom. Od Marije je mogao primiti mitohondrijalnu DNK. I zaboravi spermatozoide kad to unosi toliku zbrku. Spermatozoid je samo nosioc genetskog materijala. Dakle obojica se pitamo otkud mu genetski materijal da bi psotao XY? Ne nije od nikakvog stvorenja, dakle zaboravi donaciju ili pozajmljivanje. Genetski materijal je mogao biti stvoren u trenutku zaceca. Kako, nije nam bitno da znamo. Ono zasto sam potegao tu pricu o Y-Hromozomu je da bi istakao da je Hristos u svemu bio covjek kao i mi po prirodi. Da nije nasledio nikakvu drugaciju prirodu nego onu istu koju i mi imamo. Jer s tom prirodom je pobjedio grijeh, a ne sa nekakvom novom. Nova je usljedila po vaskrsenju. I sve ovo sam opet pricao zato da bi pokazao da nema razloga da se bezgresno zacece Bogorodice smatra nekom jeresju, kada je Gospod na ovaj ili onaj nacin bio kao i mi. Valjda je sad jasnije. Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 2 часа, kopitar рече Ovo prvi put čujem , bolje to ne pričaj dalje . Mogao bi dobiti i sljedbenike , samo neznanam kako bi se zvali.. Zasto ne. DNK je izolovana 1869 godine, 1950-tih smo usavrsili genetiku, a mi i dalje koristimo terminologiju i znanje ljudi koji su zivjeli prije 1500 godina. Zoran Đurović, kopitar and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Priroda je neslivena svaka priroda u Ličnosti Sina Božjeg je POTPUNA I NESLIVENO NEDELJIVA. To što nije slivena znači da jedna drugoj nisu protivrečne. Dakle jese Logos ovaplotio svojom voljom i željom ili nije? Ako jeste ovaplotio se tačno onakav kakav je bio. A sam Sin Božji kaže da je samovoljno uzeo grehe na sebe, to može biti samo plod Njegove Božanske Želje, koja je morala prethoditi delu Ovaploćenju. Nisi mi odgovorio na pitanje rekao si da deo o Božanske ličnosti i da se zaustavimo na tome.Znači Hristova ličnost ima Božanski i čovečanski deo?Ako nema kake delove spominješ? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 37 минута, Архимандрит Сава Јањић рече Опет је проблем једно погрешно средњовековно римокатоличко учење које доводи до непотребних и погрешних закључака и смутње. Oče Savo da li rimokatolici imaju na uvid i pre srednjevekovno rimokatoličko učenje i učenje pre nego su dobili taj pridev rimo, dakle kad su bili katolici? Ako imaju sva ta učenja na uvid u čemu je problem? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Nisi mi odgovorio na pitanje rekao si da deo o Božanske ličnosti i da se zaustavimo na tome.Znači Hristova ličnost ima Božanski i čovečanski deo?Ako nema kake delove spominješ? Zasebne delove celine: Božanska priroda (celina) - deo. Čovečja priroda (celina) - deo. Dakle dva dela ili bolje rečeno dve celine ili bolje rečeno dve prirode nesliveno nedeljive . Dakle Ličnost Hristova ima dve prirode (potpune) neslivene nedeljive. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Priroda je neslivena svaka priroda u Ličnosti Sina Božjeg je POTPUNA I NESLIVENO NEDELJIVA. Pa kod tebe se sliva u ličnost tako što se čovečanski deo slio u božanski i sad imamo delove ličnosti.a nekad bejaše jedna samo Božanska...al dobro ti ni sam ne razumeš šta baljezgaš...samo ponavljaš termine bez iole razumevanja istih ....promaja razvaljuje prozpr koliko lupa. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Bilo bi dobro da kratos sada za domaći zadatak upozna čovečansku prirodu u potpunosti i Božansku prirodu (u potpunosti) onoliko koliko nam se otkrila Sama. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 23 минута, Кратос рече A el ima i čovečanski deo ličnosti?Koliko delova ličnosti to Sin Božiji ima i deo si to to našao majke ti?Kažem ja tebi,otvoren prozor,lupaš i ne zaustavljaš se,al je nagore što niko neće da te zaustavi u tom loopetanju...pregeoreo si ko licna. Ako mi sad kažeš da nisi video kontekst ja ti ne verujem od starta jer si citirao istrgnuto iz konteksta namerno. Sve je objašnjeno ali eto ponovo sam objasnio kontekst. Idi uči. Zoran Đurović and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pa kod tebe se sliva u ličnost tako što se čovečanski deo slio u božanski i sad imamo delove ličnosti.a nekad bejaše jedna samo Božanska...al dobro ti ni sam ne razumeš šta baljezgaš...samo ponavljaš termine bez iole razumevanja istih ....promaja razvaljuje prozpr koliko lupa. Dečki a da nešto pojedete.. halucinirate od posta. Zoran Đurović, елТорнеро and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Zasebne delove celine: Božanska priroda (celina) - deo. Čovečja priroda (celina) - deo. Dakle dva dela ili bolje rečeno dve celine ili bolje rečeno dve prirode nesliveno nedeljive . Dakle Ličnost Hristova ima dve prirode (potpune) neslivene nedeljive. Au mile.....neka ti objasne bolje neki teolozi.Nema ljudske ličnosti u Hristu.Samo Božanske,Ličnosti prevečnog Logosa.Božanska ličnost je temelj zajednice dveju priroda.Ipostasno sjedinjenje.Ma ustvari..kad učeniji od mene ćute u puštaju te ovde da baljezgaš što bi ja sad bio neko ko će ispravlja krive Drine.Teraj bato. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 2 минута, kopitar рече Dečki a da nešto pojedete.. halucinirate od posta. Ma ja od vinjaka. Ivan Marković and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2017 пре 31 минута, Архимандрит Сава Јањић рече пре 34 минута, Архимандрит Сава Јањић рече Када наводим ставове Митрополита Диоклијског Калиста не сматрам да нико, па ни он не представља сам по себи мерило Православља. Амин. пре 32 минута, Архимандрит Сава Јањић рече Његове ставове не треба шематизовано посматрати. Ко год је прочитао иједан мој текст зна да такав приступ не постоји код мене. пре 34 минута, Архимандрит Сава Јањић рече с обзиром да нашу неправославну браћу евхаристијски не познајемо као део наше Цркве тј. не причешћујемо са њима већ вековима очигледно је да у Православљу нема баш тако јасне уверености у постојање пуноће црквености... у неправославним заједницама, или ако хоћете црквама. Ово је погрешан закључак. Не причешћујемо се са македонцима, али тешко да иједан наш теолог каже да им евхаристија није валидна. Наведох само један пример. Било их је мноштво током векова, али и данас. Калист, као и ја, сматра католике расколницима и зато им не негирамо евхаристију, али се из дисциплинарних разлога не причешћујемо. пре 39 минута, Архимандрит Сава Јањић рече Таква пракса постоји још и другде Беспоредак ће владати све док не дође папа или Путин. Неко мора да лупи шаком о сто. Зато смо ми гломазна организација или организам, ако ти је то милији израз, која је нефункционална. Тај хаос не треба хвалити. пре 42 минута, Архимандрит Сава Јањић рече Не може Дух Свети да на једном месту учи једно, а на другом сасвим друго. Наравно јединство никада није униформност, али не може да постоји када имамо суштинску различитост у неким кључним питањима. Може, јер је црква и људска. Зато супростављена учења, па и међу оцима. Јединство постоји и кад се суштински разликујемо око неких кључних питања. Ми тврдимо, у складу са васељенским саборима, да сакраменти постоје и ван официјалне цркве, ви то негирате, а нисмо у расколу. Као што се ни весели Кипријан није отцепио од Цркве у своје време иако му је теологија била потпуно супротна, а коју бисте ви на мала врата да уведете. Велико снисхођење и човекољубље ми, екуменисти, показујемо према вама... пре 48 минута, Архимандрит Сава Јањић рече Наша Црква је дала најбољи предлог да ово буде само почетак саборског процеса Зато се сабор показао као фијаско. Црква мора да стисне петљу и јасно говори. Али је она под влашћу света, тако да мрачне силе вуку тамо-амо и зато немамо јединства које на свакој литургији као празну паролу понављамо. Што рекох о. Љуби, а он се ненаљути: Бог нам не да да имамо католичност без Рима. - Као што је Рим фантазирао да има васељенске саборе засебно, тако ми снатримо да можемо да будемо католичка црква без Рима. Неће да може. Не да Бог. пре 53 минута, Архимандрит Сава Јањић рече Постојеће разлике се зато не могу олако негирати и одбацити као нека врста политичког неспоразума који ће се разрешити неким добрим договором. То је један емотиван и неодговоран приступ. За "емотиван неодговоран приступ" честитам, то си научио од митр. Амфилохија . Политички или овоземаљски разлози су примарни, како и Радовићу одговорих наводећи Милаша, али они нису једини. Има и проблем менталитета, другачијег свјетоназора, осећања ствари, културе итд., као и обостраних злочина који су ојачали отуђење, о коме пише Конгар у књизи коју смо ја и моја госпа приредили, а издала ју је Београдска надбискупија. Тако да ми је јако добро познато све шта се дешава. Такође сам за БФ превео документа о Петровој служби, са конгреса који је Каспер организовао (Walter Kasper (ed.), Il ministero petrino, cattolici e ortodossi in dialogo, (Pontificium Consilium ad Unitatem Christianorum Fovendam), Roma: Città Nuova, 2004). Према томе, замолио бих за нешто одговорнији приступ ономе што излажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 24, 2017 Пријави Подели Написано Март 24, 2017 Pitaj Đurovića da li je Hristova Ličnost sastavljenja iz delova ako ti kaže da jeste ja ću se samobanujem monumentalno. Zoran Đurović and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука