Jump to content

Једна поставка у прилог равноземљаша

Guest

Препоручена порука

Занима ме да ми равноземљаши објасне месечеве мене?

Вода је, гле чуда водоравна. Како ћемо са нечим што је увек водоравно да обавијемо лопту (земаљску куглу) ??

Грешку направих (задњи пост) када сам израчунао заобљење јер уместо "инча" употребих "фут" односно стопу... формула заобљења је
8 инча Х миља на квадрат - тако да нешто што се обсервира у даљини од 10 миља (мору, океану, језеру) је 8Х (10Х10) = 800 инча = је 20.32m испод тачке обсерватора (а не 24.4 како израчунах у прошлом пост-у)

Чамац са мотком дугачком 20 метара неможе да се види на раздаљини од 10 миља (=16km) по конвенцијалној науци (и формули базираној на 25 000 миља обима земаљске кугле) - но у томе лежи зец двогледом, телескопом итд. је могуће видети чак и преко 100 миља - наравно јер је вода водоравна, докле ако је земља лопта/кугла какву је представљају онда би било немогуће видети јер би објекат био далеко испод тачке са које се обсервира!!!

Sent from my iPad using Tapatalk
Подели на овим сајтовима

• Одговори 156
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 8 часа, Жељко рече

А после ти мени препричај:)) Ја то нисам могао да читам...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Жељко рече

На месецу наизменично гасе светло с једног краја на други (рестрикције), а кад је празник упале сва светла. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, niksrbin рече

Вода је, гле чуда водоравна. Како ћемо са нечим што је увек водоравно да обавијемо лопту (земаљску куглу) ??

12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, niksrbin рече

Грешку направих (задњи пост) када сам израчунао заобљење јер уместо "инча" употребих "фут" односно стопу... формула заобљења је
8 инча Х миља на квадрат - тако да нешто што се обсервира у даљини од 10 миља (мору, океану, језеру) је 8Х (10Х10) = 800 инча = је 20.32m испод тачке обсерватора (а не 24.4 како израчунах у прошлом пост-у)

Чамац са мотком дугачком 20 метара неможе да се види на раздаљини од 10 миља (=16km) по конвенцијалној науци (и формули базираној на 25 000 миља обима земаљске кугле) - но у томе лежи зец двогледом, телескопом итд. је могуће видети чак и преко 100 миља - наравно јер је вода водоравна, докле ако је земља лопта/кугла какву је представљају онда би било немогуће видети јер би објекат био далеко испод тачке са које се обсервира!!!

E ma vidi se Amerika teleskopom preko Atlantika:))Probaj da vidiš sazvežđe Južni Krst sa severne hemisfere...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

E ma vidi se Amerika teleskopom preko Atlantika:))Probaj da vidiš sazvežđe Južni Krst sa severne hemisfere...

Ипак ће бити да је поглед/доглед ограничен због испаравања, смога, као и физиономије ока итд. Атмосфера при земљи је релативно густа тако да твој сарказам "види се Америка телескопом преко Атлантикаје" је само израз твог незнања. Заиста има вас овде на форуму велики број који својом иронијом, сарказмом и осталим психопатолошким стањима не доприносе ишта дијалогу - већ бивајући програмирани и индоктринирани од малена великим делом псевдо науком, окултизмом, лажном историјом итд. они јадници и не знају да пате од когнитивне дисонанце - самим тим мањкају на пољу оригиналности, односно понављајући научено као мантру они су без иједне самосталне мисли ...

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, niksrbin рече

Ипак ће бити да је поглед/доглед ограничен због испаравања, смога, као и физиономије ока итд. Атмосфера при земљи је релативно густа тако да твој сарказам "види се Америка телескопом преко Атлантикаје" је само израз твог незнања. Заиста има вас овде на форуму велики број који својом иронијом, сарказмом и осталим психопатолошким стањима не доприносе ишта дијалогу - већ бивајући програмирани и индоктринирани од малена великим делом псевдо науком, окултизмом, лажном историјом итд. они јадници и не знају да пате од когнитивне дисонанце - самим тим мањкају на пољу оригиналности, односно понављајући научено као мантру они су без иједне самосталне мисли ...

A inače da nema siparavanja,smoga  ti bi vido Ameriku preko Atlantika?:))ajde lepo ti meni tako pametan da sa severne hemisfere vidiš sazvežđe Južni Krst ...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, niksrbin рече

Ипак ће бити да је поглед/доглед ограничен због испаравања, смога, као и физиономије ока итд.

Mali, ne znas da citas propustio si prvi razred osnovne. Pogled nije ogranicen ako koristis jak teleskop. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ljudi, zezajte se vi, ali covek je postavio ozbiljan problem!

Kako vodoravna voda moze da bude obavijena oko lopte??

Ćutimo?.....

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, niksrbin рече

Занима ме да ми "лопташи" објасне како месец може бити виђен у исто време у Аризони САД (дан) и Сиднеју Аустралија (ноћ) - ако је земља лопта? (Гуглај - "феномен?!" се десио пре неки месец)
Занима ме да ми "лопташи" објасне како је гравитација толико дејствена да држи милијарде и милијарде кубних метара воде залепљену за земљу, а не може да присили једну обичну муву?
Како то да је Плима и Осека због гравитације месеца у океанима, а не у језерима?
Ако је земља 25 000 миља у екваторском обиму, геометрија каже да заобљење = 8 х миља на квадрат. На пример ако је острво, брод на мору, океану, језеру удаљено 10 миља - онда то острво је 8 х (10х10) = 800 стопа = 24.4 метара ниже од тачке са које је направљена обсервација. Значи да било шта што је =24.4 метара висине и ниже НЕ МОЖЕ да се види после 10 миља ( 16 km) удаљености АЛИ моја лична, а и многих људи обсервација је да је могуће видети објекте те величина чак и на много већој удаљености!! ЗАОБЉЕЊА ПРОСТО НЕМА!!

...

Sve to se uci u osnovnoj skoli, samo malo sednes i citas. Al` pazljivo, pre toga obavezno ispraznis mozak od "ravne zemlje".

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

...

Sve to se uci u osnovnoj skoli, samo malo sednes i citas. Al` pazljivo, pre toga obavezno ispraznih mozak od "ravne zemlje".

Ma da... zna se cije su skole i ko zapoveda sta ce se u njima uciti...

Isti oni koji nastavnim planom ubedjuju decu da su nastala od simpanze Samija...

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, cloudking рече

Ma da... zna se cije su skole i ko zapoveda sta ce se u njima uciti...

Isti oni koji nastavnim planom ubedjuju decu da su nastala od simpanze Samija...

Не поистовећуј равноземљаше за хришћаним, то су потпуно различите ствари. Библија нигде не говори да је земља равна, али је лопта прихваћена по консезусу отаца, јер је међу њима било неколицина који су мислили да је равна. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Не поистовећуј равноземљаше за хришћаним, то су потпуно различите ствари. Библија нигде не говори да је земља равна, али је лопта прихваћена по консезусу отаца, јер је међу њима било неколицина који су мислили да је равна. 

Zaje6avam se be, vasa svetosti :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...