Jump to content

Једна поставка у прилог равноземљаша

Guest

Препоручена порука

Жељко, Месец је лоптаст. Зато има мене. Али нема воду. Она пала на Земљу, не мож' вода на лопти стајат', до на Земљи водоравној.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 156
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 12 минута, Ignjatije рече

Жељко, Месец је лоптаст. Зато има мене. Али нема воду. Она пала на Земљу, не мож' вода на лопти стајат', до на Земљи водоравној.

Знаш шта ме живо интересује? А можда нам @niksrbin одгонетне како не отпаде тај месец са неба, јер овде видимо да се роне ствари, да ветар носи прашину итд? До сада би исцурео на земљу... дакле, или је гравитација у питању или је тај месец из матрикс пројекције:)) 

Подели на овим сајтовима

Е, али највећи фазон у целој тој причи је што људи заправо никад нису ни сматрали да је Земља равна. Знало се да је лопта још од пре Христа, а обим планете је доста прецизно израчунао Ератостен још у III веку BC.

Мит о томе да су наводно људи веровали у "равну Земљу" смислили су неки атеистички хоштаплери са намером да исмеју религију... Иначе нема никакве везе... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Е, али највећи фазон у целој тој причи је што људи заправо никад нису ни сматрали да је Земља равна. Знало се да је лопта још од пре Христа, а обим планете је доста прецизно израчунао Ератостен још у III веку BC.

Мит о томе да су наводно људи веровали у "равну Земљу" смислили су неки атеистички хоштаплери са намером да исмеју религију... Иначе нема никакве везе... :)

Ја гледао који су то Оци били равноземљаши: Не можеш на прсте једне руке да их побројиш! 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Ја гледао који су то Оци били равноземљаши: Не можеш на прсте једне руке да их побројиш! 

А и то вероватно у неком контексту који није био изношење "научних истина", већ у фазону "да идеш до краја Земље нећеш наћи праведника"...

Што очигледно нема за намеру да износи теорију из астрофизике, већ да каже како нико није праведан на овом свету.

Ал` ајде... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Grizzly Adams рече

Yep. Ovo je info koji i ja imam.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

А и то вероватно у неком контексту који није био изношење "научних истина", већ у фазону "да идеш до краја Земље нећеш наћи праведника"...

Што очигледно нема за намеру да износи теорију из астрофизике, већ да каже како нико није праведан на овом свету.

Ал` ајде... :)

Има код Атанасија и Лактанција, јер њима антиподи нису улазили у главу. Како то наопако човек да буде?:)) Нашао сам уједан Ат текст где он хоће да оповргне паганску науку, али треба да видим аутентичност тог текста. Нисам као ови равноземљаши који би све стрпали у једно...

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је како је Ератостен још у то време успео да израчуна обим Земље доста прецизно. Кога интересује:

375px-Eratosten_Asuan_Aleksandrija.svg.p

Ератостен је знао да на дан летње дугодневнице 22.јуна, када је Сунце у највишој тачки (подне), у Сиени (данашњи Асуан), његови зраци обасјавају дно једног бунара. Одредио је да се тог истог дана у Александрији Сунчеви зраци падају под углом 7°12', и то је 50 део круга. Знајући раздаљину између ова два места, 5.000 стадија, могао је да израчуна дужину лучног степена. Према овим подацима би један степен износио око 700 стадија и тада би обим Земље био око 252.000 стадија, 39.816 км. И погрешио је за само 193 км.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Ератостен

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Занимљиво је како је Ератостен још у то време успео да израчуна обим Земље доста прецизно. Кога интересује:

375px-Eratosten_Asuan_Aleksandrija.svg.p

Ератостен је знао да на дан летње дугодневнице 22.јуна, када је Сунце у највишој тачки (подне), у Сиени (данашњи Асуан), његови зраци обасјавају дно једног бунара. Одредио је да се тог истог дана у Александрији Сунчеви зраци падају под углом 7°12', и то је 50 део круга. Знајући раздаљину између ова два места, 5.000 стадија, могао је да израчуна дужину лучног степена. Према овим подацима би један степен износио око 700 стадија и тада би обим Земље био око 252.000 стадија, 39.816 км. И погрешио је за само 193 км.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Ератостен

мени жена ово објашњавала, она је математичарка...

Подели на овим сајтовима

Нема бре ништа на овом свету што је Бог створио а што је тако компликовано као овај равноземљашки трип о неким пројекцијама на небесима.

Све су ствари просте, нема ту комликације. Чим је нешто компликовано то значи да је до човека проблем, тј онога ко компликује.

Ето и ови што мисле да су атоми састављени од безброј неких сићушних делова и то су исто компликатори.

То су све глупости. Атом је једна обична мала лоптица тако као и планета земља и нема даље. То је последње најмање зрно материје.

Ајмо сад атомаши где сте да доказујете ову моју истину истинску која је само једна!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

Знаш шта ме живо интересује? А можда нам @niksrbin одгонетне како не отпаде тај месец са неба, јер овде видимо да се роне ствари, да ветар носи прашину итд? До сада би исцурео на земљу... дакле, или је гравитација у питању или је тај месец из матрикс пројекције:)) 

Аво да сте пажљивије читали Никодимове „научне доказе" сигурно би вам било јасно. Ја сам ово успео да закључим само из његовог интеверијува. Тако да не сумњам да је то лепо образложио у књизи. Месец је закачен дебелим конопцом за свод. Виси као лустер. Тако да он може бити чак и лоптаст јербо виси, а свакаквих лустера има. Да би се ово схватило, мора да.се замисле оне стаклене куглице што кад их промућкаш пада снег. Е сад, оно постоље је земља, а стакло је свод и на њему имају кукице на којима су привезани конопчићи који држе звезде, сунце и месец. 

Ми смо унутра (у тераријуму), а Бог је извана и гледа нас. И миран Занзибар.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vedran рече

Аво да сте пажљивије читали Никодимове „научне доказе" сигурно би вам било јасно. Ја сам ово успео да закључим само из његовог интеверијува. Тако да не сумњам да је то лепо образложио у књизи. Месец је закачен дебелим конопцом за свод. Виси као лустер. Тако да он може бити чак и лоптаст јербо виси, а свакаквих лустера има. Да би се ово схватило, мора да.се замисле оне стаклене куглице што кад их промућкаш пада снег. Е сад, оно постоље је земља, а стакло је свод и на њему имају кукице на којима су привезани конопчићи који држе звезде, сунце и месец. 

Ми смо унутра (у тераријуму), а Бог је извана и гледа нас. И миран Занзибар.

Majko mila... Те његове "научне" доказе нисам ни читао. Само "побожне".

Подели на овим сајтовима

Мени није јасно, да ако је земља равна плоча а не лопта, каква је то организација и коликих размера досеже њихова моћ, да један тако широк круг и спектар друштва и разних институција и државних влада држи под заветом ћутања и на који начин уопште то могу да постигну да сакрију такву тајну.

Питање није научно него провучено кроз људску психологију. Знамо сви како се тајна тешко чува и увек се нађе неко да проговори. Ето још нико се досад није појавио из кругова људи који се баве овим стварима и говорио о равној земљи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...