Jump to content

Ава Римски о посту

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, МилошБГ рече

Ne obracam se time nikome konkretno i nemojte misliti da piskaram nesto sa skrivenom namerom, nemam problem sa tim da ono sto mislim jasno i napisem bez uvijanja oblande. Nema veze sa vama ili nekim drugim sa teme.

Dobro razjasnili smo evo već godinu dana je prošlo i tek smo danas zahvaljujući Tanji1 saznali od tebe da si ti ustvari promenio stav i da ti markoviti nisu braća u Hristu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 666
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Velizar i dalje nastavlja....

O.Zoran nije i ne mora da bude u poziciji da brani ništa, pošto on ne zabranjuje nikome ništa, Zoran se bori i njegova pozicija je protiv onih koji zabranjuju a jedan od takvih je Velizar.

Dakle ti Velizare treba da se baviš kanonima i da nam kažeš otkud tebi pravo da zabranjuješ a ne o.Zoran ili mi koji stojimo na pozicijama protiv zabranjivanja bez ikakvih osnova u kanonima ili Pismu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Велизар рече

Изволи.

Друже, те ствари се не прописују канонима. Да ли капираш? Пост је прописан канонима. Тачка. 

Ти, пошто си незналица, а то по себи не би био грех, него улазиш у зону греха кад нећеш да слушаш доктора у материји, не разумеш црквену динамику. Ја могу да објасним зашто Сава није прихватио Успењски пост, али ти не можеш. Јер ти немаш благе везе са Савом. Ти си само мучена душа, можда немушто вапиш за помоћју, али када се будеш сконцентрисао, средио, онда ће ти Ава помоћи. Нисам ја злопамтило.  

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, МилошБГ рече

Pa nije mi to bas bitna tema da idem okolo i demantujem poruke koje sam pisao ko zna kad. Na kraju krajeva kao sto neko moze da kaze da su mu braca latini, hrvati,pljuvaci crkve...sto bih ja bio u problemu da kazem da su mi braca ti ljudi iako verujem da su na pogresnom putu i u zabludi?  Ali idemo u totalni off.

Zasto u off sada kada treba da Vam se izvinim. Kad bi se salili. Ima li smisla da ovde imate misljenje i stav ako ne demantujete prethodne stavove i misljenja u kontekstu pisanog? Dakle, u Vasem pisanju, ako hocete - nema istine, samo perspektive i pisanje u ime zabave. Ali nema razloga da idete u totalni off. :mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@Велизар

Пошто се оглушујеш на упозорења која си добио преко пп, ево и овде ћемо, да сви виде, да не буде после ништа нејасно...

Услов твог повратка је, као што ти је познато, да престанеш да идеш по темама и гањаш попа Ђуровића. Ти не само да то ниси испоштовао, него и затрпаваш администрацију пријавама свега и свачега, потпуно непотребно и неосновано.

Ово ти је задње упозорење: ако се не оканеш човека, опет идеш на одобравање, овај пут за стално, а у зависности како се даље будеш понашао, ризикујеш и теже санкције.

За сада, у нади да ћеш ипак или да почнеш нормално да комуницираш или да се оканеш тема на којима је Ђуровић, усмена опомена, али следећа мера ће бити контрола писања.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dobro razjasnili smo evo već godinu dana je prošlo i tek smo danas zahvaljujući Tanji1 saznali od tebe da si ti ustvari promenio stav i da ti markoviti nisu braća u Hristu.

Ja to nisam rekao. Za mene ljudi koji idu tamo jesu braca, ali na pogresnom putu. Ima dosta slucajeva gde su ljudi koji su isli na sluzbe po njihovim katakombama vremenom prestali da idu. 

Smena Artemija je za mene bila politicka odluka, njegova zabrana da ostane u eparhiji losa odluka sabora (vidim da npr vladika Vasilije Kacavenda, Filaret i dr. iako su smenjeni iako je postojalo dosta stvari koje su im spocitavane imali su pravo da ostanu u svojim eparhijama), ali da je kasnije ono sto je uradjeno od osnivanja prosto paracrkve, od pravljenja eparhije od celog sveta, uvodjenje tog nekog papistickog metoda da je Artemije episkop citavog sveta, do hirotonisanja novih episkopa i slicno, da je to sve put koji je otisao nekim  pogresnim pravcem.

I mislim ako ste vi kao cekali moj stav o tome i ako vam je on znacajan, onda svasta.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, МилошБГ рече

I mislim ako ste vi kao cekali moj stav o tome i ako vam je on znacajan, onda svasta.

Pa vidi brate ovo je baš mlako, što bi rekao Hristos bljutavo.

Sve što si napisao na temu markovita je baš bljutavo, meni oni nisu braća u Hristu izopšteni su iz Tela.

A ovo što si napisao da li nam jeste ili nije značajan tvoj stav Miloše brate stav odražava čoveka, čovek se drži za reč, tek ovo je bljutavo da ne može biti bljutavije.

Pa šta opšte razgovaramo ako nam nisu bitni lični stavovi bre čoveče.

Подели на овим сајтовима

Мени жао што још не успех да дам Касијана око поста. Сликам икону, у фази окончања, а онда имам и крље које недобронамерно узимају да ме тумаче. Надам се да ћу убрзо моћи да ставим Касијана, јер је он изузетно инспиритиван. То је живот, то је духовност, а не ова безумна млаћења канонима. Срећом да су многи канони донешени да би спречили перверзне ликове да нам овде држе придике, али су они неуморни. Канони одлучују, нпр., свакога ко се не би причестио на литургији, и донешени су у време када се знало само за 40 и среду и петак, а сада долазе ови перверзњаци да нам налажу њихова правила. А уз то, нигде и никада није донешен канон који условљава причест са постом. Црква ипак никада није пала тако ниско и издала Христа. То што га појединци изопачавају, то је њихов проблем. Ми смо овде да говоримо У Христово име, колико је то могуће.    

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

А уз то, нигде и никада није донешен канон који условљава причест са постом. Црква ипак никада није пала тако ниско и издала Христа.

To je to!!!

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Тања1 рече

Zasto u off sada kada treba da Vam se izvinim. Kad bi se salili. Ima li smisla da ovde imate misljenje i stav ako ne demantujete prethodne stavove i misljenja u kontekstu pisanog? Dakle, u Vasem pisanju, ako hocete - nema istine, samo perspektive i pisanje u ime zabave. Ali nema razloga da idete u totalni off. :mahmah:

Nema vi sta meni da se izvinjavate, posto iako ste se iz nekog razloga zakacili za mene, ja nemam problem sa tim. Ja sam ovde na ovom forumu nekoliko godina i stavove i misljenja sam vrlo verovatno po mnogo cemu menjao ili korigovao a nesto je de fakto ostalo i isto. Medjutim, nemam motiva niti potrebu da idem po forumu i govorim, e ovo sto sam pisao 12.01.2014 ne vazi, a ovo sto sam pisao 14.7.2013 i dalje vazi, pogotovo ne na temama koje ne prate sadrzaj taj.

No, posto ste vi azurni po pitanju mojih stavova, slobodno me podsecajte sta sam kad i gde pisao, pa cu vam ja reci da li se slazem i dalje sa tim ili sam stav korigovao, hvala.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, МилошБГ рече

No, posto ste vi azurni po pitanju mojih stavova, slobodno me podsecajte sta sam kad i gde pisao, pa cu vam ja reci da li se slazem i dalje sa tim ili sam stav korigovao, hvala.

Miloše brate nismo mi krivi što imamo pamćenje da se i slon smrzne.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, МилошБГ рече

Koliko ja znam, svako ko posti redovno sve postove i svaku sredu i petak moze da se pricesti svake nedelje na liturgiji.

Океј, код мене онда изгледа нико не пости. Ја кад сам и постила све нисам се причешћивала јер ми је било глупо, ако не прилазе ови "црквени људи", где ћу ја блесава... ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

Svaka vam cast onda.

Pa izvini što te prihvatamo kao sagovornika a valjda je to izraz poštovanja ako pamtiš sagovornikove stavove.

Ja recimo i danas mogu da navedem stavove mojih prijatelja od pre 30 godina i više, to se zove poštovanje i uvažavanje.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Океј, код мене онда изгледа нико не пости. Ја кад сам и постила све нисам се причешћивала јер ми је било глупо, ако не прилазе ови "црквени људи", где ћу ја блесава... ne_shvata

Pa eto neki pametni ljudi poput ovih forumskih sveštenika žele to da isprave i da svi Hrišćani budemo svakog dana spremni da primimo Telo i Krv Hristovu.

Našta to liči nema uslovljavanja ali može da pridje samo onaj ko posti sve postove a pri tom nemamo nijedno kanonsko opravdanje za to a da ne pričamo o opravdanju pred Hristom samim. Pa Hristos plače ko malo dete ako mu neko ne priđe jer je jeo prethodni dan pečenje. Zločin bre.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...