Justin Waters Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 7 минута, Natasa. рече Niko ne treba nikome da se pokorava i hvala Bogu na tome. Ceo devojački život sam slušala o nekoj toleranciji i ostalim sranjima jer ne znam ko nije sve živeo u onom stanu, ma beži bre. Hvala Bogu muž i ja živimo kao dva pustinjaka i niko nam ne dolazi . Ma to sam samo onako upotrebio taj izraz, jasno je da niko nikome ne treba da se pokorava, vec da je to vrijeme proslo o kome Lidija govori i doslo je neko novo doba sa novim generacijama ljudi koji razmisljaju drugacije i postizu drugacije stvari u zivotu. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 1 сат, Natasa. рече Babe, dede, mama, tata...preseca li iko na ovim prostorima pupčanu vrpcu ? Ријетко ко излази из тог, како га психолози зову, "међугенерацијског трансфера". Истина, то је болан процес самоосвешћења и психичког сазријевања, али његов плод може да буде бескрајно драгоцјен: коначно ослобађање "комплекса кривице", нарцистичких повриједа што нам родитељи нијесу онакви за каквима ми у идеализовању имамо потребу, итд, а на крају прихватање у љубави. Треба да се одмрзавамо и у овим хладним данима Бојим се да дио духовника, и поред најбољих намјера, није довољно упућен у материју, па упадне у сличан манипулативан однос са својом духовном дјецом, као и родитељи по тијелу. Данче*, -Владимир-, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 4 минута, Justin Waters рече Ma to sam samo onako upotrebio taj izraz, jasno je da niko nikome ne treba da se pokorava, vec da je to vrijeme proslo o kome Lidija govori i doslo je neko novo doba sa novim generacijama ljudi koji razmisljaju drugacije i postizu drugacije stvari u zivotu. I na tome hvala Bogu. Ne verujem u toleranciju i uvažavanje u zajednici sa in laws. Sve je to ok s vremena na vreme na nekom ručku, malo se ispričate i super, ali zajednica, pa još te priče kad čeljad nije besna kuća nije tesna i ostale bajke na kojima smo odrasli...pa radije sam htela da ostanem usedelica. Биљана 1234 and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 2 минута, александар живаљев рече Ријетко ко излази из тог, како га психолози зову, "међугенерацијског трансфера". Истина, то је болан процес самоосвешћења и психичког сазријевања, али његов плод може да буде бескрајно драгоцјен: коначно ослобађање "комплекса кривице", нарцистичких повриједа што нам родитељи нијесу онакви за каквима ми у идеализовању имамо потребу, итд, а на крају прихватање у љубави. Треба да се одмрзавамо и у овим хладним данима Бојим се да дио духовника, и поред најбољих намјера, није довољно упућен у материју, па упадне у сличан манипулативан однос са својом духовном дјецом, као и родитељи по тијелу. Sve je to jedan emotivno manipulativni lonac blata . александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 Старац Тадеј је говорио да је много пострадао у животу зато што се мислено љутио на оца,осуђивао га је за неке пропусте у његовом васпитању..дакле само мислено,и пострадао је због тога..такав је духован закон,све што чинимо,себи чинимо,и све нам се враћа,не морамо тога бити свјесни,али свеједно плаћамо цијену..није џаба Господ условио напредак у животу послушањем родитељима у једној од својих заповијести..вјерујем да су неке моје муке посљедица непослушања родитељима..кајем се због тога,кад бих се поново родила све бих радила другачије и заиста мислим да су благословени они који су послушни родитељима још из дјетињства.. Послато са ST23i уз помоћ Тапатока Биљана 1234, Васијан, алиса and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 4 минута, Агница рече и заиста мислим да су благословени они који су послушни родитељима још из дјетињства.. Послато са ST23i уз помоћ Тапатока Problem nastaje kad se poslušnost pomeša sa pokornošću. Prirodno je da se odupremo roditeljima i podvučemo im granicu, nema odrastanja bez toga. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 3 минута, Justin Waters рече vrijeme proslo o kome Lidija govori i doslo je neko novo doba sa novim generacijama ljudi koji razmisljaju drugacije i postizu drugacije stvari u zivotu. Gagi i ja nismo ziveli u zajednici sa roditeljima, niti nasa deca zive sada sa nama. Sta vise, ako bi se ukazala potreba da moj stariji sin i snaja (mladji zivi i radi u drugom gradu) dodju ovde da zive, moj muz i ja bismo isli privatno da stanujemo, jer svaka porodica treba da formira svoj ritam i nacin zivota. Savrseno funkcionisemo ovako. Ali jedni druge ne smatramo, ni glupljima, ni pametnijima, niti razgovore blebetanjima. Cak i kad nam se stavovi ne poklapaju, nema ljutnje i omalovazavanja druge strane. Nekad se pokaze da su mladji bili u pravu, nekad da smo mi, ali nema omalovazavanja. Inace, oni sedam godina zive zajedno, i od pocetka funkcionisemo ovako. I, sta mislis da li ce da ti bude drago, da ti se tvoje dete za dvadeset godina obrati recima : " Cale, ti si glup, i blebeces, i ima da mi se pokoravas, jer si gluplji od mene ." ? RYLAH, Чунга Лунга, Natasa. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 2 минута, Лидија Миленковић рече I, sta mislis da li ce da ti bude drago, da ti se tvoje dete za dvadeset godina obrati recima : " Cale, ti si glup, i blebeces, i ima da mi se pokoravas, jer si gluplji od mene ." ? Niko se tako ne bi obratio ocu, samo bi to mentol odradio. Mi ovde govorimo o emotivno manipulativnim roditeljima i očekivanjima ropske poslušnosti u zrelim godinama. Vama svaka čast za organizaciju i način razmišljanja, ne bi svako izašao iz stana da bi se deca skućila i bila sama. Paradoksologija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 8 минута, Лидија Миленковић рече Gagi i ja nismo ziveli u zajednici sa roditeljima, niti nasa deca zive sada sa nama. Sta vise, ako bi se ukazala potreba da moj stariji sin i snaja (mladji zivi i radi u drugom gradu) dodju ovde da zive, moj muz i ja bismo isli privatno da stanujemo, jer svaka porodica treba da formira svoj ritam i nacin zivota. Savrseno funkcionisemo ovako. Ali jedni druge ne smatramo, ni glupljima, ni pametnijima, niti razgovore blebetanjima. Cak i kad nam se stavovi ne poklapaju, nema ljutnje i omalovazavanja druge strane. Nekad se pokaze da su mladji bili u pravu, nekad da smo mi, ali nema omalovazavanja. Inace, oni sedam godina zive zajedno, i od pocetka funkcionisemo ovako. I, sta mislis da li ce da ti bude drago, da ti se tvoje dete za dvadeset godina obrati recima : " Cale, ti si glup, i blebeces, i ima da mi se pokoravas, jer si gluplji od mene ." ? Zaboravi na pokornost vec kad ne razumjes sta sam zelio reci. Ne propagiram uopste da djeca treba da terorisu roditelje i smatraju se pametnijima, kao sto ni roditelji ne smiju da svoju odraslu djecu tretiraju kao infantlnu. Kad starci pod stare dane govore da obujes papuce, ne hodas po hladnom betonu, i ne iznosis smece jer oni moraju prvo da provjere sta bacas da ne bi bacio nesto sto njima treba, tu nema nicega pametnog niti neutralnog vec je cisto blebetanje. Naravno da mi ne bi bilo svejedno ako bi mi se djeca tako obracala, ali sve bi to zavisilo u kom svjetlu bi mi govorili. Ako bi mi se tako obracala najvjerovatnije bi bilo da sam nesto zeznuo u nasim odnosima i zato smatram da imam sasvim dovoljno vremena da se naucim kad dodje vrijeme da imam postovanje i razumjevanje za moju djecu koja ce onda isto i meni vratiti postovanjem i razumjevanjem. Lady Godiva, Danijela, Natasa. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 1 минут, Justin Waters рече Zaboravi na pokornost vec kad ne razumjes sta sam zelio reci. Ne propagiram uopste da djeca treba da terorisu roditelje i smatraju se pametnijima, kao sto ni roditelji ne smiju da svoju odraslu djecu tretiraju kao infantlnu. O.K. Izvini, nismo se razumeli. Ja, vec pomislila da zagovaras lapot. пре 3 минута, Justin Waters рече Kad starci pod stare dane govore da obujes papuce, ne hodas po hladnom betonu E, ovo izleti, po nekad .... videces, jace je od tebe, a ima nesto i u iskustvu. Da sam svojevremeno nosila kapu i deblje carape, ne bi me sad ovoliko ubijali sinusi i zglobovi Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 27 минута, Агница рече Старац Тадеј је говорио да је много пострадао у животу зато што се мислено љутио на оца,осуђивао га је за неке пропусте у његовом васпитању..дакле само мислено,и пострадао је због тога..такав је духован закон,све што чинимо,себи чинимо,и све нам се враћа,не морамо тога бити свјесни,али свеједно плаћамо цијену..није џаба Господ условио напредак у животу послушањем родитељима у једној од својих заповијести..вјерујем да су неке моје муке посљедица непослушања родитељима..кајем се због тога,кад бих се поново родила све бих радила другачије и заиста мислим да су благословени они који су послушни родитељима још из дјетињства.. To je izromantizirana prica koja zapravo nema veze sa stvarnim zivotom. Evo jedan primjer. Moj bivsi direktor firme u kome sam radio. Otac mu je bio neki dziber koji je htjeo da mu sin bude vojni oficir, ovaj nije htjeo i zbog toga je imao ozbiljne sukobe s njim do te mjere da je napustio kucu i otisao kod babe da zivi. Ostao je bez potpore oca i sam se snalazio za troskove studija i ostalo. Baba mu prepisala stan kada je preminula, i on je na kraju izgurao fakultet za gradjevisnkog inzenjera. Dogurao je do direktora firme koja je zaposljavala 150 ljudi i sada je nacelnik jednog odjeljenja u opstini (na drugu stranu to sad sto probijanje na ovakve pozicije nije cisto i povezano je sa korupcijom ali to je druga tema....). Na kraju roditelji su spali da zavise od njega i njegove finansijske pomoci i otac je uvidio na kraju koliko je bio u krivu jer ga je forsirao za vojnog oficira. Da se on slijepo pokoravao roditeljima, vjerovatno bi bijedno prosao u svom zivotu. RYLAH, Danijela, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 11 минута, Лидија Миленковић рече O.K. Izvini, nismo se razumeli. Ja, vec pomislila da zagovaras lapot. E, ovo izleti, po nekad .... videces, jace je od tebe, a ima nesto i u iskustvu. Da sam svojevremeno nosila kapu i deblje carape, ne bi me sad ovoliko ubijali sinusi i zglobovi Haha vidjecemo, ja vec sad svoju kcerku pustam da trckara pomalo bosa i uvijek navucem bijes majke :). A ima puno tih starinskih fazona, jedna od glavnih stvari joj je da se nasekria kad se istusiram ujutro ili prije izlaska napolje. To joj valjda ostalo jos iz starinskih dana kad je kupanje bilo citav ritual za koji si se treba i pripremiti i mentalno, ugrijati vodu, sjediti pored ognjista itd...i da njoj to izleti ponekad pa covjek da se nasmije ali je smrtno ozbiljna svaki dan i sa papucama i kad dodje do tusiranja i nosenja kisobrana, fizicki te juri za te stvari. U poslednje vrijeme me ozbiljno gnjavi da unesem sto u sobu u slucaju zemljotresa da mozemo da se sakrijemo ispod. Samo se pitam otkud joj tolika masta i posve energije u 77 godini. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 @Justin Waters Joooj, mukica. Nije joj lako . Mozda treba nekim hobijem, nekim druzenjima, i novim interesovanjima da popuni neki deo svog zivota. A, sto se tice briznosti, to je nama, majkama, usadjeno u sustinu. Samo se neka od nas sa vise, a neka sa manje uspeha bori sa tim u sebi. I sama imam takvih izleta. Ponekad se pokaze da sam u pravu, ponekad da nisam, ali funkcionisemo. Cesto deca okrecu na salu , pa me zadirkuju. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 21, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2017 пре 30 минута, Justin Waters рече Samo se pitam otkud joj tolika masta i posve energije u 77 godini. Fali joj suština. Ti si odrastao, unuče ima svoje roditelje, brak bio loš, fali joj da bude potrebna. Nadam se da će bar naša generacija, s obzirom na tehnološki napredak, imati ispunjeniju starost, jer su ovi matorci KATASTROFA. Sirotinja, otuđenost, depresija, grozno. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Postomolitvom Написано Јануар 22, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2017 1 hour ago, Justin Waters рече To je izromantizirana prica koja zapravo nema veze sa stvarnim zivotom. Evo jedan primjer. Moj bivsi direktor firme u kome sam radio. Otac mu je bio neki dziber koji je htjeo da mu sin bude vojni oficir, ovaj nije htjeo i zbog toga je imao ozbiljne sukobe s njim do te mjere da je napustio kucu i otisao kod babe da zivi. Ostao je bez potpore oca i sam se snalazio za troskove studija i ostalo. Baba mu prepisala stan kada je preminula, i on je na kraju izgurao fakultet za gradjevisnkog inzenjera. Dogurao je do direktora firme koja je zaposljavala 150 ljudi i sada je nacelnik jednog odjeljenja u opstini (na drugu stranu to sad sto probijanje na ovakve pozicije nije cisto i povezano je sa korupcijom ali to je druga tema....). Na kraju roditelji su spali da zavise od njega i njegove finansijske pomoci i otac je uvidio na kraju koliko je bio u krivu jer ga je forsirao za vojnog oficira. Da se on slijepo pokoravao roditeljima, vjerovatno bi bijedno prosao u svom zivotu. Imam sličnu situaciju sa majkom kao i Vi.Zakon o poštovanju roditelja,iz koga proizilazi poslušnost prema roditeljima je dat da nas upodobi anđeoskom liku, anđeoskoj bezazlenoj poslušnosti nebeskom Ocu, koja je iz ljubavi koja, izvire u Ocu. Tvoj bivši direktor firme je uspio u materijalnom svijetu, a možda je u duhovnom aspektu izgubio tu djetinju bezazlenost čistotu, prostodušnost. Smatram da, smirena,radosna iz ogromne,ne ovozemaljske ljubavi, poslušnost bi bila itekako spasonosna za tu dušu, ubio bi se ego, sasjeko u korjenu, isčupao i spalio, možda takva osoba ne bi poslije bila sposobna za ovozemaljski život, recimo kao direktor neke firme, ali bi se upodobio anđeoskom liku, bezazlene djetinje, prostodušne poslušnosti, o tome priča sveti otac Tadej, još i kaže da su sinovi ovog svijeta inteligentniji od sinova onog svijeta, objašnjava kako se anđeli ne bi snašli ovom sistemu...svi smo mi jako daleko od ovoga ali u tome je suština, ja lično shvatam da je gordost ta koja mi smeta da poslušam majku da obučem deblji džemper i ako nisam dijete više, nisam bezazlen kao dijete zapravo, a trebao bi biti jer nas Gospod poziva na to: po mateju: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko. Koji se dakle ponizi kao dete ovo, onaj je najveći u carstvu nebeskom. Ja ovo svojim životom ne podržavam ali smatram da bi itekako trebao. Brate hvala na iskrenosti, jer si me svojom pričom inspirisao da razmislim o ovome na ovaj način,oprostite na opširnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука