Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 10 минута, cloudking рече

Pa sto onda svi placete kad vam umre neko drag?

Ајде, буди озбиљан.

Једно је кад човек посматра своју смрт, а друго је кад је неко драг у питању.

Кад ја одем, отишла сам. То је то, нема шта да ме боли, мучи... ћао.

Кад оде неко драг, човек остане без те особе. Па нема с ким кафу да попије, поприча, посвађа се...

Не плачем зато што ми је жао те особе која оде Богу на истину, него ми је жао себе, јер мене боли.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Kratos рече

Zato što nam je drag a više nije sa nama.

Zar nije plakanje prirodni odgovor na gubitak bliskog coveka? Niste li pozvani da se borite proitiv svoje pale prirode? Plakanje je "promasaj cilja" kolko ja kapiram...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Lady Godiva рече

Ајде, буди озбиљан.

Једно је кад човек посматра своју смрт, а друго је кад је неко драг у питању.

Кад ја одем, отишла сам. То је то, нема шта да ме боли, мучи... ћао.

Кад оде неко драг, човек остане без те особе. Па нема с ким кафу да попије, поприча, посвађа се...

Не плачем зато што ми је жао те особе која оде Богу на истину, него ми је жао себе, јер мене боли.

Nisi li onda egocentrik? Nije li egocentrizam suprotan hriscanskoj filzofiji?

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Brat dobio od strica svo nasledstvo a ja nisam, mene je izostavio iz testamenta. I sad kad je brat otišao da živi na havaje i troši milione i više se nikada neće vratiti meni ga bude žao što je otišao na bolje mesto i više nije sa nama. :)

Ni sam ne bih mogao bolje da izmetaforisem :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Zar nije plakanje prirodni odgovor na gubitak bliskog coveka? Niste li pozvani da se borite proitiv svoje pale prirode? Plakanje je "promasaj cilja" kolko ja kapiram...

I Hristos je plakao zbog Lazara a njegova priroda nije bila pala.

Promašaj cilja bi bio da nam igra ko ampermetar za preminuloga.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

I Hristos je plakao zbog Lazara a njegova priroda nije bila pala.

Promašaj cilja bi bio da nam igra ko ampermetar za preminuloga.

Ne znam... za ljude koji su spremni svu zivotnu energiju da investiraju u objasnjavanje koliko je hriscanstvo nesto najbolje zato sto ste jedini pobedili smrt, previse vam ta ista smrt zagorcava  i zivot  i emocije.

Jesi siguran da ste je pobedili zapravo?

Ispada da je Isus dzabe umro covek...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Ne znam... za ljude koji su spremni svu zivotnu energiju da investiraju u objasnjavanje koliko je hriscanstvo nesto najbolje zato sto ste jedini pobedili smrt, previse vam ta ista smrt zagorcava  i zivot  i emocije.

Ne znam, plačemo svi, jeste smrt pobedjena ali gledajući na to da nije ni trebala da postoji ovakva smrt u telesnom obliku, ona je još uvek nešto najstrašnije što može čoveku da se desi.

U principu i kad se rastajemo sa nekim na neko poduže vreme i ne znamo kad ćemo se videti ponovo, svako normalan malo zasuzi svojim okicama.

Tako da u principu ako misliš da bi trebali da pravimo žurke kad neko umre i radujemo se na neki cirkusantski način, to bi tek bilo neubedljivo za neku vrstu opet dokaza koji hoćeš nekako da iščupaš od nas.

Mi nemamo dokaze mi imamo samo veru i na tome se zasniva Hrišćanstvo. I kad nam se učini da nam je vera kontradiktorna i očigledno smešna ponekada, nešto ispliva verovao ili ne tiho u duši i daje ti nekakve tanane odgovore koje posve dobro razmeš ali ne umeš da ih objasniš i složiš u smislen tekst. A barem ti imaš uvida da nismo baš toliko zaslepljeni i da se držimo nečega za šta i sami vidimo da nije baš stabilno i da nas diskredituje u svet kao ličnosti.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

На једном предавању каже проф. Јеротић, да човек кад му се плаче - треба да плаче. Али, замислите трагедију нашег хомобалканикуса, где мушко да плаче (поготово сиви ђетићи, ко Авва наш, он никад не плаче, само му јуначко око цури... 12:smeha:)? Даље, кад ти се виче, ти вичи. Кад ти се пева, певај... итд. Зашто? Све су то енергије у човеку које га покрећу, обарају и подижу. Неке су конструктивне, неке су деструктивне, по својој основи. Али ако их све усмеримо ка једном Извору, онда су оне ослобађајуће за човека! Човек треба да их пусти да изађу, да их ''отелотвори'', јер живот није ништа до сукоб тих енергија, њихово рађање и умирање у човеку. Е сад замислите трагедију, кад их човек не пушта ван себе!? А оне се поново рађају, и кад више нема места - БУМ, и оде човек у ........ То је као кад поставите питање: Да ли човек може да сипа у чашу од 2 dc 100 литара? Логичан след - не може. Али ако сваки пут кад наспе, испразни чашу, па наспе опет.... без било каквих проблема! Тако и човек, избацивањем тих енергија, овде у виду плача, прави место за нове! Плакање може бити из радости, из бола, из покајања.... али увек делује ослобађајуће, јер се човек ослобађа енергија које се сучељавају у њему.

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Meni ne zagorčava kao što sam i objasnio jer je vidim kao nešto neizbežno.Ti si izgledao pobrkao neke stvari,flegme su u budizmu ne u hrišćanstvu.Hrišćanstvo je ljubi bližnjeg svoga,dakle podrazumeva emociju.

Jesmo u Hristu.

Nigde Hristos nije obećao da će vera u Njega biti medi mleko nego baš naprotiv.

Na krajnje infantilan način pokušavaš da troluješ.Kaži Mitketu da pojača to malo,makar nek natopi u neke lekiće pa da vidimo kako će onda da ide....:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Kratos рече

Kaži Mitketu da pojača to malo,makar nek natopi u neke lekiće pa da vidimo kako će onda da ide....:D

Bljak... ja koristim samo ono sto nam je bog dao :)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Kratos рече

Meni ne zagorčava

Ko prica  o tebi... jos jedan egocentrik... o boze :D

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Kratos рече

Hrišćanstvo je ljubi bližnjeg svoga

OK je kratose, odavno sam se upoznao sa teorijom... nije mi zanimljiva. Sve sto ja komentarisem se odnosi na praksu... koja, ruku na srce, izgleda kao da potice iz neke potpuno druge teorije... :coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, cloudking рече

Јел ти познат философских проблем, још од Парменида, како нешто да буде мноштвено а у једнини?

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...