Jump to content

Зоран Ђуровић: Креационизам свештеника Георгија Максимова

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Добро, само губите време. :)

Напротив. Нису сви који прате оно што пишем овде недоказани, то доказују поруке упућене мојој маленкости оних који прате дискусије али се не упуштају претерано у исте.

Губе време они који не знају, а неће да науче.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Остају нам сви органи иако немају сврхе. Васкрсли бисмо у супротном као балони, а то је херетичко учење, мада смо од тебе навикли да чујемо сличне ствари.

Само да одговорим на клевету и још једну бесмислицу. Како то органи немају сврхе, зар су они само да би се човек сам чешао, као што сте наводили?

Сваки део тела човечијег је за љубав и најприснији однос са другим. Тако човек грли, љуби. Али шта ће опет сексуални орган, у смислу сексуалног општења?

Оно што ће бити не сме се називати сексуалношћу. Бићемо то што јесмо али као девственици, или анђели који су поистовећени са децом - у смислу да се о сексуалности ништа не ради.

То што људи прођу побертет је друга прича. Жалосно је много тога што сте погрешно разумели од онога што сам писао.

Шта сте навикли да чујете од мене, да ће људи имати облик као балони? Ништа ви не знате него само осуђујете на брзину.

Ако је неко толико запео да одржи концепт обличја Личности Божијих аналогно са обличјем човечијим, па ко је још други (сем мене ништавног)? То чекам и трошим време на форуму, а ви ми приписујете нешто сасвим супротно.

Уверите се ако вас интересује:

А тако клеветати другог не да није нормално. Само не знам по чему о.Зоране можете тако да ме осуђујете, где је нешто налик томе што сам рекао? А о вашим перипетијама и завлачењем за Голеш планину ћемо усмено.

Све то што је настало као расправа између вас и мене почело је вашом осудом да ми, који не подржавамо вашу специјалну теорију, имамо ,,крњег Христа''.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, о.Горан рече

Напротив. Нису сви који прате оно што пишем овде недоказани, то доказују поруке упућене мојој маленкости оних који прате дискусије али се не упуштају претерано у исте.

Губе време они који не знају, а неће да науче.

Оче, немојте да се љутите али толико је симпатично то како поступате. Бора Чорба је таквима позавидео. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, о.Горан рече

Хаха, слажем се Авокадо, ово би требало да ставиш за потпис хаха.

Sredjeno... :skidamkapu:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Milan Nikolic рече

Оче, немојте да се љутите али толико је симпатично

И мени је симпатично кад почну да се праве паметни они који падају на пропаганду еволуционе бајке хаха. Видим да ове што причају о тој равној земљи зовете равноземљаши, а ове би требало назвати безмозгаши.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Milan Nikolic рече

Жалосно је много тога што сте погрешно разумели од онога што сам писао.

Шта сте навикли да чујете од мене, да ће људи имати облик као балони? Ништа ви не знате него само осуђујете на брзину.

Ти заиста не умеш да читаш текстове. Зато сам у праву када ти кажем да смо навикли да од тебе често чујемо бесмислице. Сада ћу да ти нацртам: 

"Остају нам сви органи иако немају сврхе. Васкрсли бисмо у супротном као балони, а то је херетичко учење, мада смо од тебе навикли да чујемо сличне ствари". - Прва реченица је у сажетом аргумент Тертулијана и Августина зашто ћемо васкрснути са сексуалним органима. Шта ће ти нокти? Шта ће ти обрве и трепавице када се нећемо знојити нити ће бити прашине? Која је улога бубрега? Да не помињем да нећемо јести, јер ћеш онда Августину скочити за очи, а он је то поменуо у објашњавању да ће нам и зуби бити исувишни. Па кажу: Када сви ови органи немају сврху, а Хр је васкрсао у телу, и тиме показао да они остају, остају и сексуални органи. То је најприхваћенији став у отаца.

Васкрсли бисмо у супротном као балони - ту доводим до апсурда шта се има закључити из твог претходног размишљања, а никако се не може закључити да Ава вели: Видовити Милан тврди да ће људи васкрснути као балони. Тако нешто се може појавити само у твом острашћеном уму, и нема никакве везе са мојим текстом.

Балони је и теза коју Ориген разматра зато што је сфера савршени облик, па зашто онда људи не би имали тај савршени облик? Она има корена и у општем тренду у антици да су небеска тела одушевљена, па чак и Августин није начисто да ли сунце има једну душу, мада му се чини вероватнијим да је нема. Ориген ће одбацити ову идеју о лоптама, као и о апсолутној нематеријалности васкрслих тела.

"мада смо од тебе навикли да чујемо сличне ствари" - тако да чак и када би ти тврдио да ће људи бити балони, томе се не требамо чудити, јер смо навикли да од тебе чујемо сличне бесмислице. Сада ти је јасније шта сам био рекао? Зато ти се као бумеранг враћа твоја пројекција: "Ништа ви не знате него само осуђујете на брзину".

пре 8 часа, Milan Nikolic рече

А о вашим перипетијама и завлачењем за Голеш планину ћемо усмено.

Јел' ти то нешто претиш?    

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, о.Горан рече

И мени је симпатично кад почну да се праве паметни они који падају на пропаганду еволуционе бајке хаха. Видим да ове што причају о тој равној земљи зовете равноземљаши, а ове би требало назвати безмозгаши.

Не бих био тако храбар као ти. Николај, митрополит Месогеје и Лавриотике не искључује еволуцију. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, о.Горан рече

Па и нису сви исто храбри. Што се мене тиче, нека прихвата свако шта год хоће, ја сам свој став изградио и износим га овде.

Проблем је што смо за Николаја чули јер је прослављен научник, а за тебе нисмо. Изгледа ми логично да ћу пре поклонити поверење некоме ко је остарао у науци него неком аматеру. Или можда грешим?  

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче, поклони поверење коме год хоћеш. Како ти, тако и било ко други. Ја се обраћам онима који мисле својом, а не туђом главом, а ти сведочиш управо супротно, тако да ме уопште не занима коме ћеш ти да поклониш поверење. Мислим да сам савршено јасан.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...