Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Ајде момци разлаз....:ani_biggrin: лепо је време, бехар бехара, птичице певају, пролеће мирише, оладите главе.....12:smeha: Ај што ја морам (на послу сам ) :ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ја мислим да ни професори теологије не постављају оваква питања, као вас двојица....ал цедите комарца....:ani_biggrin: 

Колико су временски живели Адам и Ева у рају....да ли се зна....? 40 дана или дуже или краће....? Пошто волите у ситна цревца....:ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Kad je Bog stvorio Adama.

Aha znaci Hristos ima ljudsku prirodu od stvaranja coveka pa na ovamo.

Dobro. 

I takvu prirodu je i Obozio.

Dobro.

I koliko je staro sad Hristovo Telo?

2000 godina ili od pocetka stvaranja pa do beskonacnosti?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Aha znaci Hristos ima ljudsku prirodu od stvaranja coveka pa na ovamo.

Aha,znači čovek je bio već obožen u Hristu i pre nego što je Adam pao,interesantno razmišljaš ti.Šteta što blage veze nema sa učenjem pravoslavne Crkve.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Aha,znači čovek je bio već obožen u Hristu i pre nego što je Adam pao,interesantno razmišljaš ti.Šteta što blage veze nema sa učenjem pravoslavne Crkve.

Koji covek?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Koji covek?

Adamov šure.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Кратос рече
пре 16 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kad je stvorena ljudska priroda koju je uzeo Hristos u svoj neodvojivi deo Licnosti?

Kad je Bog stvorio Adama.

Zar nisi ti ovo tvrdio?

Ili Vedran i ja opet spinujemo tvoje odgovore?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, dzo ni рече

у Библији то не пише. Него: јесте ли нашли нешто у вези етике & матичних ћелија?

Ako to ne pise u Bibliji sto ste onda to "тако пише у Библији" nazvali argumenti?

@dzo: Аргументи " тако пише у Библији" нису аргументи. Ili jesu ili nisu argumenti. Ne? Odlucite se.

пре 2 часа, dzo ni рече

Него: јесте ли нашли нешто у вези етике & матичних ћелија?

Da, tacno tako, govorila sam o etici, a u Bibliji pise da je covek stvoren po Bozijem liku. Kao takav, ima ne samo poseban status, nego i posebnu vrijednost. Nasli su mi drugi za  zadatak/ispit, i prije nekoliko godina, kada o Bibliji nisam imala pojma, odnosno, citala sam, i nisam razumela, a sada razumem.

---

Psalam 51: 7  Evo, grešan sam već rođen, u grijehu me zače majka moja.

Jeremija glava 5 Pre nego te sazdah u utrobi, znah te; i pre nego iziđe iz utrobe, posvetih te; za proroka narodima postavih te.

psalam 139, 16  Oči me tvoje vidješe kao zametak bezličan; u knjizi su tvojoj zabilježeni svi dani, što su bili unaprijed određeni, kad ih još nije bilo ni jednoga.

---

Dosta smo se raspravljali, ne mrda s mrtve tacke. :))

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Кратос рече

Reci mi Kratose brate ima li u Hristu nekoga da nije Obožen?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Ja Kratosa razumem sta prica i sta hoce da kaze.

И ја га разумем. У томе и јесте проблем. Он сам не схвата да то што прича није православно учење.

пре 3 часа, Bokisd рече

Po definiciji stoji da je Hristos primio sve ljudsko u sebe, celu prirodu covekovu, osim greha.

Тако је. Проблем је у томе што он мисли да је грех део природе човека па онда измишља "нову твар" и сличне којештарије. Касније је то мало ублажавао и дошао ближе православној позицији. Сад ће он рећи "нисам то рекао". Није експилицитно рекао, али управо то произилази из онога што је до сад рекао. Е то је оно што он не може да схвати. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече
пре 7 часа, Vedran рече

стварајући нас у почетку

Ovo je odlično što si podvukao.O kom početku je reč,stanju Adama i Eve pre pada možda ili ovo stanje u kom smo danas?

Не говори овај део то што ти мислиш да говори. 

Сад ћеш искочити из коже кад прочиташ ово:

Он јесте вољно узео нашу палу природу, палу бато (!), али није живео као ми, на пали начин, јер је он ту палу природу исцелио, обновио и обожио и узнео на Небо. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

Nigde i nikad.Negirao sam potpunu  istovetnost Hristove ljudske prirode sa našom i Bogorodicinom,i da je greh taj što nas razlikuje od njega.

Ето видиш. Ти никако да се ослободиш свога мњенија да је грех део природе. 

Човече, он или је узео нашу природу или није? Не можеш мало би да је узео мало би да није. Али све ово ће ти престати бити проблем кад се ослободиш онога што те наводи на такво мишљење, а то је да је грех део природе. Није. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

Ona postoji na nov način kako nikada nije postojala do tada,u neraskidivioj zajednici sa Bogom.

Ово ти је већ МНОГО боље! :skidamkapu:

А оно што сам у претходној поруци цитирао је типличан пример GIGO-a у теологији. 

GIGO не важи само у информатици. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
пре 32 минута, Жичанин рече

У Почетку је Господ чезнуо за радошћу стварања. Дуго је размишљао а онда дођоше 
материја и живот.

"Ово ће двоје" ,помисли, "за Мене створити бића". 

УПАНИШАДЕ ( око 800-300 год. "пре" Христа, Индија )

Ovo je glupost i antropomorfizacija Boga.Bog ne čezne ni za čim jer čim bi čeznuo znači da nije potpuno Biće a samim tim nije Bog.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...