Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, Кратос рече

El Bogorodica rođena od oca i majke kao što smo ja i ti rođeni?Jeste.Ona nasleđuje prirodu palu od Adama i Eve kao što i je i svi mi nasleđujemo samim tim i greh i smrtnost.Katolici veruju da kad je Duh sišao da je on očistio Mariju od greha dok pak pravoslavlje kaže da je ona isto nosila greh u sebi baš zbog načina njenog začeća.Začeta je je u grehu kao i svi ostali ljudi osim Bogomladenca.E sad tu se postavlja pitanje zašto Hristos umire ako nema greha....jer bi kažnjen za.....nečija bezakonja....uzima nešto što Njemu ne pripada.

Па јасно је барем мени.

Христова Човекова природа није пала јер нема греха али јесте смртна. А Он је у свему подобан са нама осим по греху, дакле ми имамо смртну природу.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Је ли Кратосе, да ли Света Тројица разговарају међусобом?

Kakve sad to veze ima sa svim ovim o čemu pričamo?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Kakve sad to veze ima sa svim ovim o čemu pričamo?

Па наравно да има видиш да је све створено одједном од почетка до краја, није Божја Творевина конзерва коју је закотрљао низ брдо па како се одбија и како на крају заврши да јој то буде суштина битисања.

Превечни Син Божји сигурно не би узимао човекову природу на себе кад би га она нечим ограничавала како ти овде хоћеш да покажеш, не би ни стварао природу која би Њега ограничила да не буде у свој својој слави превечан.

Ако Син Божји није увек превечан ако је негде ограничен онда није превечан и вечан, дакле нема ограничења.

Подели на овим сајтовима

И како то да ће Син Човечји бити у свој слави својој и свој пуноћи својој као да то тек треба да постане?

Па како тек треба да постане кад је већ неодвојивио део Личности? Нема Син Божји шта да постаје ми морамо да постанемо Богови по благодати он не мора, јер је његова човечја природа недељиви део Личности.

Дакле како Син Човечји није у свој својој пуној слави? Онда је Син Човечји на батерије па треба да га неко други изенергише поново.... итд....

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Па јасно је барем мени.

Христова Човекова природа није пала јер нема греха али јесте смртна. А Он је у свему подобан са нама осим по греху, дакле ми имамо смртну природу.

Smrt je posledica greha,Hristos umire jer prima grehe palog sveta.Čisti svet krvlju i telom.Nebitno.Ne želim da se ubeđujem i nabeđujem.Bataljujem.Prebacujem se na programiranje.Verujte šta god oćete.Od mene više nego dosta na ovoj temi.:mahmah:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Smrt je posledica greha,Hristos umire jer prima grehe palog sveta.Čisti svet krvlju i telom.Nebitno.

Наравно да је битно јер си заборавио једну ствар, да је умро али да је и васкрсао, то се већ десило а ти то изостављаш.

Иди програмирај.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Vedran рече

Дакле, није НОВА ТВАР.

пре 12 минута, Кратос рече

Ukratko nije,

пре 19 минута, Vedran рече

Дакле твоја је тврдња да је тело Христово СТВОРЕНО или 

пре 4 часа, Кратос рече

nastalo silaskom Duha Svetoga na Bogorodicu.

пре 11 минута, Кратос рече

Jeste ali ne na način na koji je stvoreno moje i tvoje telo.Zato je NOVA TVAR.

Да, да!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

А ми старе твари оћемо ли бити нове твари?

А та нова твар дође ли од старе твари или од новитета из превечности?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vedran рече

Да, да!

Sve si izbrkao,mrzi me da ti sad citiram kolko si isipinivao čitavu priču ali svako ko čita može da vidi.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Кратос рече

Sve si izbrkao,mrzi me da ti sad citiram kolko si isipinivao čitavu priču ali svako ko čita može da vidi.

12:smeha: ово је врх!! :ok:

Да, све сам избркао.

Наводећи само твоје тврдње, и мени се избркало.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

програмира нешто.

Пази кад програмираш како користиш логику. 

Знаш за GIGO?

(garbage in garbage out)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Пази кад програмираш како користиш логику. 

Знаш за GIGO?

(garbage in garbage out)

Сад сам први пут чуо.

Наметнута ограничења ризик непромишљеног живота :))

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

El Bogorodica rođena od oca i majke kao što smo ja i ti rođeni?Jeste.Ona nasleđuje prirodu palu od Adama i Eve kao što i je i svi mi nasleđujemo samim tim i greh i smrtnost.Katolici veruju da kad je Duh sišao da je on očistio Mariju od greha dok pak pravoslavlje kaže da je ona isto nosila greh u sebi baš zbog načina njenog začeća.Začeta je je u grehu kao i svi ostali ljudi osim Bogomladenca.E sad tu se postavlja pitanje zašto Hristos umire ako nema greha....jer bi kažnjen za.....nečija bezakonja....uzima nešto što Njemu ne pripada.

Да, да, избркало се све. 

Ти си човече тврдио управо да се у њој ствара НОВА ТВАР. Што значи да Он није од Ње, католици, безгрешно, тралалала...

Али овде има још пуно чега. 

Ја почињем да мислим да се ти шегачиш с нама, јер се много пута већ слична ствар понавља.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Vedran рече

Да, да, избркало се све. 

Ти си човече тврдио управо да се у њој ствара НОВА ТВАР. Што значи да Он није од Ње, католици, безгрешно, тралалала...

Али овде има још пуно чега. 

Ја почињем да мислим да се ти шегачиш с нама, јер се много пута већ слична ствар понавља.

Можда ради у таквом програму па не сме да нам каже, после ће се извинити, рећи ће да је морао да храни децу и да се нада да нас није много намучио....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...